A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

В Україні з’явився Гід з державних послуг - інформаційний онлайн-портал про всі сервіси

В Україні з’явився Гід з державних послуг - інформаційний онлайн-портал про всі сервіси

Міністерство цифрової трансформації з 1 грудня 2021 року запускає соціальну рекламну кампанію з серією інформаційних матеріалів про Гід з державних послуг. Вони доступні за посиланням https://bit.ly/3Ft6tM8. Гід з державних послуг – це єдиний офіційний ресурс, який містить актуальну інформацію про всі державні послуги в Україні, які надаються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Завдяки Гіду громадяни можуть дізнатися, як отримати будь-яку державну послугу, не покидаючи домівку та без звернень до посередників. Крім цього, Гід допомагає побороти побутову корупцію, адже озброєний усією необхідною інформацією громадянин може захистити свої права.

14:38 10.12.2021

У громаді проводиться відповідна робота із соціального захисту дітей

У громаді проводиться відповідна робота із соціального захисту дітей

Працівники служби у справах дітей Казанківської громади приділяють особливу увагу питанню попередження домашнього насильства. Конфлікти й непорозуміння трапляються у будь-якій сім'ї, але інколи вони стають загрозливими для фізичного і психологічного здоров'я людини. Тож спеціалісти не лише проводять роботу з батьками, які схильні до вчинення насильства в сім’ї, але й постійно ведуть профілактичні бесіди щодо попередження домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми. На цьому тижні начальник служби у справах дітей Валентина Риженко побувала у Миколаївській школі, де зустрілась із старшокласниками, мала бесіду з учнями стосовно того, як поводити себе в разі виникнення у родинах конфліктних ситуацій та куди звертатись, коли виникає загроза домашнього насильства. Потім діти пройшли тести стосовно булінгу, чи знають вони що це, чи є такі випадки у класі, чи були свідками домашнього насильства. На завершення заходу дітям було роздано буклети і листівки щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

10:16 10.12.2021

Насильство в сім’ї – це актуальна соціальна проблема

Насильство в сім’ї – це актуальна соціальна проблема

Законодавство України у сфері протидії домашньому насильству закріплює чотири форми такого насилля: фізичне, психологічне, сексуальне, економічне. У ситуації домашнього насильства найчастіше страждають діти, тому у цій ситуації головне – не мовчати.

15:24 09.12.2021

У громаді триває соціальне патрулювання

У громаді триває соціальне патрулювання

Однією з форм роботи з сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах, багатодітними родинами, одинокопроживаючими громадянами нашої громади, - є соціальне патрулювання. Це, так би мовити, інформаційно –роз’яснювальна допомога. З настанням осінньо-зимового періоду, на жаль, збільшилась кількість пожеж через порушення правил користування електрообігрівальними приладами та пічним опаленням. Тому відділення соціальної роботи Центру надання соціальних послуг спільно з представниками місцевого відділу поліції, пожежної частини і фахівцями соціальної роботи відвідують соціально-незахищені верства населення, проводять з ними профілактично-роз’яснювальні бесіди з метою запобігання шкоди здоров’ю. Розповідають людям, щоб вони не ігнорували правилами, не наражали своє життя та майно на небезпеку, також вручають буклети і листівки з правилами безпеки у побуті.

11:50 09.12.2021

Заслужена нагорода

Заслужена нагорода

У Миколаївській облдержадміністрації з нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю пройшла зустріч обласного керівництва з головами громадських організацій осіб з інвалідністю. Під час зустрічі обговорені актуальні питання, якими переймаються члени громадських організацій, зокрема йшлося про необхідність створення на сайті Мінсоцполітики особистих кабінетів людям з інвалідністю, де кожен власноруч зможе замовити відповідно до ІПР (індивідуальних програм реабілітації) виготовлення або ж ремонт засобів реабілітації або ж санаторно-курортні путівки, тощо. Голови громадських організацій стурбовані тим, що ця процедура створить чимало перешкод для осіб з інвалідністю на їх шляху до реабілітації. Приємно повідомити, що голова Казанківської спільноти Інна Буліч отримали Подяку від голови ОДА за плідну працю, активну життєву позицію, відповідальне ставлення до обраної справи та вагомий особистий внесок у вирішення проблем людей з інвалідністю. Також цього дня відбулись урочисті збори волонтерів Миколаївщини, під час яких голова МООВ Ольга Носенко відзначила Казанківських волонтерів за участь у волонтерському русі: Марію Кудінову, Ксенію Болотських, Данила Грека, Наталю Матвіївну Шевчук. На них чекають Подяки і теплі пледи.

12:05 07.12.2021

Шановні жителі Казанківської ТГ! 

Шановні жителі Казанківської ТГ! 

17 грудня 2021 року в залі засідань Казанківської селищної ради за адресою Миру 208 відбудуться громадські слухання щодо схвалення проєкту бюджету Казанківської селищної територіальної громади на 2022 рік Запрошуємо всіх охочих взяти участь у обговоренні бюджету громади на 2022 рік. Початок – 16:00 (початок реєстрації учасників – 15:45). При собі обов’язково треба мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу та містить відомості про місце її проживання (реєстрації).

09:00 07.12.2021

Шановні депутати Казанківської селищної ради, працівники органу місцевого самоврядування!

Шановні депутати Казанківської селищної ради, працівники органу місцевого самоврядування!

Місцеве самоврядування, гарантоване Конституцією України, покликане перш за все вирішувати нагальні питання життєдіяльності громад, створення комфортних умов для проживання громадян. Депутатський корпус Казанківської селищної ради восьмого скликання складає 26 депутатів, які активно працюють на своїх округах, у постійних комісіях, на сесіях ради, що є основною формою роботи селищного органу місцевого самоврядування. Без селищної ради та її виконавчого комітету не можливо вирішувати питання, що стосуються життя нашої територіальної громади. Протягом року депутатському корпусу селищної ради вдалось вирішити багато важливих проблемних питань, повсякчас дбали про добробут, забезпечення соціально-економічних та культурних потреб кожного мешканця. Тож у цей святковий день варто висловити подяку всім депутатам, членам виконавчого комітету, працівникам апарату селищної ради за активну участь у роботі ради та виконкому за плідну роботу й співпрацю, тісний зв‘язок з виборцями, надії і сподівання яких ми всі зобов‘язані виправдати.

08:48 07.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь