Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

Відбулось засідання Ради регіонального розвитку Миколаївщини

Відбулось засідання Ради регіонального розвитку Миколаївщини

27 листопада, у Миколаєві відбулось засідання Ради регіонального розвитку Миколаївської області, в якій взяли участь керівництво області, голови районних державних адміністрацій, голови об’єднаних територіальних громад, депутати різних рівнів.

11:46 28.11.2018

У Зарваниці ділились досвідом надання соціальних послуг

У Зарваниці ділились досвідом надання соціальних послуг

Представники  об‘єднаних територіальних громад з Миколаївської, Житомирської та Хмельницької областей взяли участь у семінарі, який відбувся 21-22 листопада у Марійському духовному центрі «Зарваниця», організатором якого є Центр розвитку місцевого самоврядування. Тема зустрічі «Моделі надання соціальних послуг в ОТГ. Соціальне підприємництво». Головна мета навчального візиту -  допомагати громадянам на центральному, регіональному та  місцевому рівнях реалізувати реформу децентралізації та покращити надання адміністративних послуг.

16:49 27.11.2018

Жителі села Великоолександрівка вшанували пам‘ять жертв голодомору

Жителі села Великоолександрівка вшанували пам‘ять жертв голодомору

4 листопада у селі Великоолександрівка відбувся мітинг-реквієм вшанування  пам'яті жертв голодомору 1932-1933 років, в якому взяли участь в.о. старости О. Лейбович, працівники бюджетної сфери та громадськості, голова клубу ветеранів  Г. Мирошниченко, учні Великоолександрівського ЗЗСО.  Отець Сергій провів молебень пам‘яті загиблих внаслідок голодомору в Україні та вшанували пам‘ять хвилиною мовчання,  поклали квіти   до пам‘ятної дошки загиблим в ті страшні часи.  

16:46 27.11.2018

В селі Дмитро-Білівка вшанування пам‘яті жертв голодомору

В селі Дмитро-Білівка вшанування пам‘яті жертв голодомору

Як поінформувала в.о. старости І. Ушканеко в селі Дмитро-Білівка 23 листопада вшанували пам‘ять жертв голодомору. Цього дня мешканці села зібрались біля пам‘ятного знаку «В пам‘ять невинно загиблим односельцям 1932-1933 років від земляків». Завідуюча сільським клубом Т. Хімій підготувала дві брошурки «Жалібна пісня мов горлиця лине» та  «Засяйте над планетою невинні душі», в яких зібрані свідчення мешканців Казанківської громади про те, як односельці пережили ті страшні часи, голодомор 1932-1933 років. Мешканці села хвилиною мовчання вшанували пам‘ять всіх, хто загинув внаслідок тих страшних подій та поклали квіти до підніжжя пам‘ятного знаку. 

15:39 26.11.2018

На   засіданні  постійної комісії  з питань планування та обліку бюджету і фінансів, комунальної власності та соціально-економічного розвитку

На засіданні постійної комісії з питань планування та обліку бюджету і фінансів, комунальної власності та соціально-економічного розвитку

Сьогодні 26 листопада в Казанківській селищній раді відбулось позачергове засідання постійної комісії Казанківської селищної ради   з питань планування та обліку бюджету і фінансів, комунальної власності та соціально-економічного розвитку, яке провів голова  постійної комісії  С. Дяченко. До порядку денного було включено одне профільне питання. Насамперед було розглянуто   клопотання  відділу освіти, молоді, спорту та культури Казанківської райдержадміністрації про перерозподіл кошторисних асигнувань за рахунок субвенції селищної ради  для надання освітніх послуг до кінця поточного року.  

15:27 26.11.2018

Вшанування пам‘яті жертв голодомору

Вшанування пам‘яті жертв голодомору

Голодомор 1932-1933 років — одна з найтрагічніших подій за всю історію українського народу, це було наймасовішим і найжорстокішим знищенням українців.  23 листопада біля пам‘ятного знаку жертвам голодомору на Казанківщині відбувся жалобний захід в пам‘ять про жертв геноциду.

08:54 26.11.2018

Надання послуг із соціальної підтримки населення в с. Володимирівка

Надання послуг із соціальної підтримки населення в с. Володимирівка

Як повідомила в.о. начальника комунальної установи «Територіаль-ний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) селищної ради Олена Шевельова,  простий житель села чи селища повинен мати змогу отримувати всі соціальні послуги за місцем проживання, а не їздити в  районний центр, також треба створити таку систему оперативного реагування на їхні проблеми, щоб вони завжди почували себе щасливими та соціально захищеними.  Тож 22 листопада працівники територіального центру надавали соціальні послуги особам похилого віку та інвалідам, які проживають в с. Володимирівка. В приміщенні сільської  бібліотеки відбулося засідання слухачів «Університету третього віку». Психолог В. Перевозчикова провела засідання з факультетів «Основи здоров`я та здоровий спосіб життя», «Дачні поради», на якому слухачі  дізнались, як зміцнити своє здоров‘я, як правильно харчуватись та загартуватись  в похилому віці, а також про секрети садівництва та корисні поради.  Фахівець із соціальної роботи вдома О. Літвінцева відвідала підопічних відділення допомоги вдома. Фахівець з питань соціального захисту сім`ї, дітей та молоді В. Парнак провела обстеження сімей, які потребують соціального захисту та надала роз`яснення  про нові види соціальних послуг, які надаються відділеннями територіального  центру. Перукар Н. Короленко   надала безкоштовні перукарські послуги.  Працівники територіального центру отримали моральне задоволення від того, що конкретно допомогли людям у вирішенні їх нагальних проблем.  

11:10 23.11.2018

Відбулась нарада директорів шкіл об’єднаної громади

Відбулась нарада директорів шкіл об’єднаної громади

22 листопада в залі засідань Казанківської селищної ради  відбулась нарада з директорами шкіл об‘єднаної громади. Нараду провів Казанківський селищний голова О. Асмолов. Також в ній взяли участь начальник відділу освіти, молоді та спорту О. Лука, заступник селищного голови О. Шевчук.        На початку наради відбулась урочиста і приємна подія - учасникам всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019»,  який відбувся 21 листопада на базі Казанківського ЗЗСО №1, було вручено пам‘ятні подарунки від районної організації профспілки працівників освіти і науки України. В номінації «Географія» - взяли участь педагоги  Казанківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 4 Сідорченко А.В. та Великоолександрівського ЗЗСО І-ІІ ступенів Т. Тристан, яка стала переможцем конкурсу. В номінації «Основи здоров’я» взяв участь вчитель Казанківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 О. Костенко.     Після цього начальник відділу освіти, молоді та спорту О. Лука представив присутнім новопризначених директорів ЗЗСО №1 - Ю. Костенко, Великоолександрівського ЗЗСО – Т. Школяр, Новоданилівського ЗЗСО – Л. Єршик, які успішно пройшли конкурсний відбір та з якими укладено відповідні  контракти. Також представив в. о. директора комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Н. Паланіч, яка у своєму виступі ознайомила присутніх з основними напрямками роботи, а також про те, що оголошено конкурс на посади спеціалістів, який відбудеться 21 грудня. «На сьогодні інклюзивний центр знаходиться в стадії устаткування. Отримано вже логопедичне дзеркало та блок для проведення занять з дітьми, що мають порушення моторики рук» - зазначила Н. Паланіч.     Запропонована структура позашкільної освіти викликала бурхливе обговорення в учасників наради. В той же час О. Лука наголосив, що при всіх за і проти необхідно створювати належні умови для самовизначення, саморозвитку та самореалізації дитячої особистості, якому й сприяє позашкільна освіта. Він також запропонував присутнім висловити свої думки щодо мережі гуртків, а також штатного розпису відділу позашкільної освіти, де буде працювати 8 штатних одиниць – керівник, методист і 6 керівників гуртків. Заступник селищного голови О. Шевчук детально розповіла про джерела фінансування та утримання приміщення майбутнього відділу позашкільної освіти.      Завідувач методичним кабінетом Н. Дяченко розповіла про реалізацію плану спільних дій щодо підготовки до ЗНО 2019, та зазначила, що всі матеріали щодо цього викладені на офіційному сайті Казанківської селищної ради. Також на нараді були обговорені питання щодо створення публічної бібліотеки, про діловодство у закладах освіти, про проведення 2-ого етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів, звітування та планування роботи, про організацію харчування у закладах освіти.     Підсумки наради з освітянами підбив Казанківський селищний голова О. Асмолов, який зокрема визначив основні завдання освітянської галузі об‘єднаної громади на поточний період і подальшу перспективу її розвитку.

09:10 23.11.2018

В селі Миколаївка привітали аграріїв з професійним святом

В селі Миколаївка привітали аграріїв з професійним святом

        Напередодні Дня працівників сільського господарства у приміщенні колишньої сільської ради с. Миколаївка відбулися урочисті та святкові заходи з нагоди вшанування величної праці трудівників сільського господарства.                                 

11:10 20.11.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь