Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

8 березня у Дмитрівському будинку культури відбувся захід Міс –Весна 2019

8 березня у Дмитрівському будинку культури відбувся захід Міс –Весна 2019

8 березня у Дмитрівському будинку культури відбувся захід Міс –Весна 2019, присвячений Міжнародному жіночому дню 8 Березня. Шість конкурсанток змагалися за головне звання – міс Весна. Це місцеві школярки – Вознєва Тетяна, Вознєва Анастасія, Вознєва Дар’я, Давиденко Валерія, Конограєва Вікторія, Комощук Анжела. В перервах між конкурсами місцеві аматори сцени Васькевич Л.Д., Васькевич А.М., Пересунько Л.І., Ширяєва А.М., Федоренко К.Ф. Комощук К.О., Петрова А.А., Курачова А.В. співали веселих пісень, розповідали вірші, танцювали та показували гумористичні сценівки. На початку заходу в.о. старости Л. Баланенко привітала жінок із святом весни, побажала всім міцного здоров‘я, бути завжди гарними і щасливими та вручила присутнім жінкам смачний подарунок – шоколадки. А після концертної програми всією громадою проводжали зиму та святкували Масляну. Водили хороводи, палили опудало, яке символізувало собою зиму, що минула, а після смакували млинцями, варениками та різними солодощами. Тож цього дня до пізнього вечора в будинку культури було людно, гамірно, грала весела музика і ніхто не хотів розходитись по домівках. Це прекрасне свято для жителів села організувала та провела директор будинку культури Васькевич Л.Д.

08:24 13.03.2019

7 березня в приміщенні школи села Михайлівки відбувся святковий концерт

7 березня в приміщенні школи села Михайлівки відбувся святковий концерт

7 березня в приміщенні школи села Михайлівки відбувся святковий концерт присвячений найкращій половині людства - Дню жінки. Концертну програму відкрили ведучі Тетяна Кібенко та Вікторія Дранчковська. В.о. старости Тимофій Сай привітав всіх жінок зі святом, побажав здоров?я, кохання, чистого мирного неба в Україні. Присутні слухали пісні про маму у виконані Наталі Панчук, Антоніни Печарник, Вікторії Сумарюк, Валентини Гаращук, фольклорний колектив «Калина» виконав пісні про село. Танцювальний колектив «Талісман» додав гарного настрою присутнім. Після закінчення концертної програми всі глядачі перейшли в будинок культури де продовжили свято Масляної і всі присутні мали змогу поласувати смачними стравами, приготованими місцевими майстринями.

11:29 12.03.2019

Літературно-поетична година для учнів Михайлівської школи

Літературно-поетична година для учнів Михайлівської школи

Для учнів третього класу 11 березня у Михайлівській бібліотеці-філії пройшла літературно-поетична година «Тарас Шевченко – України син», присвячена 205-й річниці від дня народження великого Кобзаря. Бібліотекар О. Маліновська розповіла юним читачам про життєвий і творчий шлях геніального українського поета, художника, борця за волю народу Т. Г. Шевченка. Також провела огляд літератури про шлях великого Кобзаря та зазначила, що ми повинні завжди пам‘ятати його заповіти. Потім учні слухали з великим інтересом легенду «Як Шевченко царя всієї Росії обвів навкруг пальця», яку розповіла завідуюча сільським будинком культури О. Петренко. А далі діти читали вірші Т.Г. Шевченка, які вже встигли полюбити попри незначний читацький стаж.

11:09 12.03.2019

Ситна і весела Масляна

Ситна і весела Масляна

Свято проводів зими в Казанківській громаді відзначили з великим розмахом. 10 березня у міському клубі №1 відбулась святкова концертна програма, де місцевих жителів та гостей громади зустрічали веселими піснями, запальними танцями, гучною музикою. На початку свята до всіх присутніх з словами привітання звернувся Казанківський селищний голова О. Асмолов, який привітав усіх з цим весняним, веселим і магічним святом, святом проводів зими, радісного очікування тепла та весняного пробудження природи. Побажав гарного настрою, здоров‘я, щастя і удачі в усіх добрих починаннях.  А прекрасне веселе свято продовжувалось. Всі присутні отримали небувалий заряд позитиву. Традиційно Масляна – це неймовірно смачне і ситне свято, тому всі охочі мали змогу скуштувати українські страви: традиційні українські вареники з сиром та картоплею, запашні млинці з варенням, медом та всілякі смаколики. Дітвора ласувала поп-корном та солодкою ватою. Весняний дощ не став на заваді свята, адже воно продовжилось у затишному залі селищного клубу. В підготовці і проведенні народних гулянь взяли активну участь працівники селищної ради, учасники художньої самодіяльності та інші небайдужі активні громадяни. Саме завдяки їм стало можливим проведення цього прекрасного весняного свята.

14:44 11.03.2019

Університет третього віку

Університет третього віку

Працівники Територіального центру соціального обслуговування привітали з Міжнародним жіночим днем 8 Березня слухачів «Університету третього віку». 7 березня в приміщенні центральної районної бібліотеки відбулося чергове засідання по трьом факультетам: «Мистецький», «Цікавий світ», «Літературно-художній». Всі факультети були присвячені святу весни. Присутніх жінок привітав мистецький гурток гумористичною міні-виставою «Що красить жінку». Потім потрапили у цікавий світ моди, де побачили та почули багато цікавого, від народження ґудзика і підборів до виникнення сукні у відповідний час, та побували на віртуальному показі мод різних віків. Одяг ретро нагадав жінкам про їх молодість, а інші моделі та запрошений кутюрьє викликали бурхливі оплески у слухачів. А головне це те, що жінки на цьому святі були одягнені у весняну сукню на ім‘я – Радість. На завершення свята усі охочі читали душевні, гарні, чаруючі вірші і твори про жінок.  Святкову програму підготували та провели бібліотекарі О. Буднік, Л. Пойда та психолог територіального центру соціального обслуговування В. Перевозчикова.

11:41 11.03.2019

6 березня в с. Великоолександрівка відбувся культурно-масовий захід присвячений 8 Березня та Масляної

6 березня в с. Великоолександрівка відбувся культурно-масовий захід присвячений 8 Березня та Масляної

6 березня в с. Великоолександрівка відбувся культурно-масовий захід присвячений 8 Березня та Масляної. Святково прикрашена площа, біля приміщення колишньої сільської ради, радо зустрічала мешканців села. Столи достатку ломилися від приготованих місцевими майстринями різноманітних страв, а це гарячі запашні пиріжки, млинці, м‘ясні страви, різні смаколики. Також майстрині народної творчості продемонстрували свої поробки. Василенко Аза Анатоліївна порадувала око присутніх вишивкою хрестом, Лисенко Наталля Валеріївна - модульним орігамі, Стьопічева ТетяниаСергіївна - канзаши, Русакова Зоя Григоровна - бісероплетінням. А місцеві аматори для мешканців села підготували цікаву, веселу концертну програму.  В.о. старости О. Лейбович дякує працівникам сільського будинку культури, бібліотекарям, небайдужим жителям громади, дитсадку «Дзвіночок» за участь в організації та проведенні свята.

11:39 11.03.2019

«Ті , за ким уже довгі роки на зорі за селом гірко плаче тополя …»

«Ті , за ким уже довгі роки на зорі за селом гірко плаче тополя …»

Як поінформувала в.о. старости с. Миколаївка С. Беспалько, 7 березня біля пам’ятника загиблих воїнів було проведено мітинг-реквієм «Ті , за ким уже довгі роки на зорі за селом гірко плаче тополя …», присвячений 75 річниці визволення с. Миколаївка від німецько-фашистських загарбників. Директор школи О. Михайлова розповіла присутнім про історичні події визволення рідного села. 16 серпня 1941 року Миколаївка була окупована нацистськими військами, а 9 березня 1944 року була звільнена. Під час окупації німцями було розстріляно 6 жителів села, на примусові роботи до Німеччини було вивезено 121 мешканця. В запеклому бої при звільнені села загинуло 27 воїнів, які поховані у братській могилі, де зараз встановлено обеліск. Отець Олександр відслужив літію за упокій воїнів.

11:37 11.03.2019

Свято поезії

Свято поезії

На базі Миколаївської бібліотеки філії 5 березня відбулось літературне читання віршів великого українського поета, художника і мислителя Т.Г. Шевченка. Мета цього заходу – популяризація творчості митця, виховання у підростаючого покоління належного ставлення до літературної спадщини Кобзаря. Юні читці показали свою майстерність, а присутні на заході отримали справжнє естетичне задоволення.

11:36 11.03.2019

Святковий концерт у Миколаївці

Святковий концерт у Миколаївці

Святковий концерт з нагоди 8 березня відбувся в селі Миколаївка. В. о. старости С. Беспалько привітала усіх жінок з святом весни, побажала міцного здоров‘я, гарного настрою, привітної долі, злагоди та миру у домівках. Миколаївських жінок зі сцени вітали місцеві аматори. Свої музичні вітання для матусь і бабусь презентували учні школи. В кінці свята всі присутні мали змогу поласувати смачними млинцями, ватрушками та різними солодощами.

11:34 11.03.2019

У Михайлівці відзначили 75-річчя визволення села від фашистських загарбників

У Михайлівці відзначили 75-річчя визволення села від фашистських загарбників

6 березня в селі Михайлівка завідуюча сільським будинком культури О. Петренко та бібліотекар О. Маліновська провели урочистий мітинг, присвячений 75-річчю визволення села і Казанківського району від нацистських загарбників. Захід пройшов біля могили загиблим воїнам-визволителям. Учасники мітингу вшанували пам'ять тих, хто заради визволення села віддав своє життя, хто поліг на підступах до Михайлівки. 123 жителі села не повернулися з поля бою. Інші, повернувшись з війни, самовіддано працювали, відбудовуючи зруйноване війною господарство. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять співвітчизників, полеглих у боротьбі за честь і свободу України, усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна та поклали квіти до меморіалу. На урочистості були запрошені учні школи, вчителі, інші працівники бюджетної сфери, представники громадськості. Цього дня в. о. старости Т. Сай, завідуюча СБК О. Петренко, депутат районної ради О. Маліновська відвідали ветерана Бойка Івана Опанасовича, який приживає в селі Нововолодимирівка. Побажали міцного здоров'я, чистого мирного неба.

11:32 11.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь