Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Вшанування пам‘яті жертв голодомору

Дата: 26.11.2018 08:54
Кількість переглядів: 823

Голодомор 1932-1933 років — одна з найтрагічніших подій за всю історію українського народу, це було наймасовішим і найжорстокішим знищенням українців.  23 листопада біля пам‘ятного знаку жертвам голодомору на Казанківщині відбувся жалобний захід в пам‘ять про жертв геноциду.

Вшанувати пам‘ять мільйонів українців прийшли Казанківський селищний голова О. Асмолов, голова районної ради В. Коніщук, заступник голови райдержадміністрації В. Притуленко, а також представники трудових колективів, учні шкіл та небайдужі мешканці громади.  Присутні вшанували пам‘ять жертв голодомору хвилиною мовчання, запалили свічки, поклали квіти та символічні горщики з колосками пшениці до пам‘ятного знаку. 

 «Сьогодні ми схиляємо голови перед пам‘яттю мільйонів українців, яких змушували вмирати від голоду 1932-1933 років. І ми завжди будемо пам‘ятати  тих, хто помер страшною смертю, лише з однієї причини —  що були українцями, які любили свою землю.  Ми повинні усвідомити ті чорні сторінки нашої історії, і зробити все можливе, щоб не допустити подібної трагедії» — зазначив у своєму виступі селищний голова О. Асмолов.  

Протоієрей отець Сергій провів поминальний молебен в пам‘ять жертв голодомору.                                        

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь