Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

«Світ чудовий, коли ти здоровий»

«Світ чудовий, коли ти здоровий»

Під такою назвою працівники Публічної бібліотеки Казанківськоїселищної ради організували для учнів 1-а класу ЗЗСО №1 гру-мандрівку, присвячену Всесвітньому дню здоров’я. Здоров’я людини багато в чому залежить від неї самої, від її способу життя, умов праці, харчування, її звичок. Отож діти дружно вирушили до чарівної Країни Здоров'я, щоб потрапити на квітучу «Галявину Здоров’я». Першою зупинкою до цієї країни було місто «Мийдодірія», місто чистоти та охайності. Тут діти пригадували основні засоби гігієни та відгадували загадки, пов’язані з ними. Наступною зупинкою була річка «Вітамінка». Завданням для малят було назвати продукти харчування, які містять вітаміни. Попрощавшись з річкою, діти помандрували далі і потрапили до зупинки «Болото». На жаль, у нашій чарівній країні Здоров’я досі є місця, в яких панують негативні явища, що можуть зашкодити здоров’ю. Це шкідливі звички, які живуть в болоті – тютюновий дим, алкоголізм та наркоманія. Спочатку вони викликають у людини цікавість, потім залежність, яка переходить у важку недугу. Проте малята добре знають, що шкідливі звички небезпечні для життя, а для того, щоб зростати дужими та здоровими, треба займатись спортом. Тож наступною зупинкою стало місто «Спортивне», в якому можна пограти у веселі рухливі ігри. Останньою зупинкою була «Сонечко здоров’я». Народна мудрість говорить, що здоров’я прибуває краплинами, а зникає пудами. Ці краплини здоров’я прибувають завдяки використанню цілого ряду умов. Тут дітлахи давали пояснення цим умовам, збираючи сонечку промінчики : «Режим дня», «Корисне харчування», «Корисні звички», «Чистота-запорука здоров’я», «Веселий настрій», «Здоров’я пішохода», «Фізична культура та спорт». А щоб сонечко засяяло всіма сонячними барвами, біля нього розмістили квіточки та метелики, в результаті чого створили «Галявину здоров’я».

08:17 05.04.2019

Вуличне освітлення – комфорт і безпека для наших мешканців!

Вуличне освітлення – комфорт і безпека для наших мешканців!

Як повідомила в.о. старости с. Дмитрівка Лідія Баланенко, до неї неодноразово звертались жителі села Сергіївка з тим, щоб для більш комфортного транспортного та пішохідного руху у нічний час встановити додатковий фонар вуличного освітлення по вулиці Кленовій, а також по вулиці Перемоги в селі Дмитрівка. Відразу, того ж дня, електрик селищної ради Олександр Канін встановив це необхідне освітлення. Також замінив звичайні лампи на енергозберігаючі по вулиці Святковій. Аналогічна заміна відбулась у селі Лагодівка по вулицях Перемоги, Седнєва, Молодіжна, Степова, Шкільна. Всього замінено 20 ламп. В с. Новоданилівка роботи по освітленню велись по вулицях Садова, Миру, Фестивальна та Вишневецького. Всього замінено 10 LED-світильників. Проблема освітлення вулиць населених пунктів нашої об‘єднаної громади є досить актуальною і знаходиться на постійному контролі селищного голови Олексія Асмолова. Освічуючи села ми покращуємо естетичний вигляд та комфортність проживання в даному населеному пункті.

15:30 04.04.2019

«Чарівний світ казкової країни»

«Чарівний світ казкової країни»

2 квітня в Михайлівській бібліотеці-філії пройшло свято «В книжках вірні друзі, герої живуть, і я пам’ятаю, як кожного звуть», та посвята в читачі учнів 1 класу. На свято завітала Королева Книга, яка розповіла дітям про народження книги, про те, як треба поводитися з нею, щоб не ображати її.  Діти переглянули сценівку про дівчинку, яка не берегла книгу, і книга хотіла повернутися в бібліотеку. Тож учні ознайомилися з правилами поведінки з книгою. Далі розгадували загадки, зачитували телеграми казкових героїв, проходили випробовування, а також ознайомились з книжковою виставкою «Чарівний світ казкової країни». Після заходу першокласники вибрали книжечки і були записані до бібліотеки.

15:29 04.04.2019

Семінар «Чирлідинг на уроках фізичної культури»

Семінар «Чирлідинг на уроках фізичної культури»

2 квітня в місті Миколаєві на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 57 імені Тараса Григоровича Шевченка відбувся семінар для вчителів фізичної культури на тему «Чирлідинг на уроках фізичної культури». Від Казанківської громади взяла участь вчитель фізичної культури Новоданилівського закладу загальної освіти І-ІІІ ступенів Копійка Світлана Олександрівна. У процесі навчання чирлідингу до змісту навчального матеріалу включаються елементи гімнастики та акробатики, а також рухи з різних видів танцю – джазу, фанку, хіп-хопу, твісту, рок-н-ролу. В ході семінару вчителі розглянули загальну характеристику засобів чирлідингу у фізичному вихованні школярів, методику навчання базовим рухам руками, позиції ніг та способи пересування, методику використання чир/чантзакличок, а також вивчали методику чир-стрибків. За темами семінару були проведенні майстер класи та закріплення матеріалу на практиці.

15:28 04.04.2019

Відбувся семінар-практикум керівників закладів загальної середньої освіти об‘єднаної громади

Відбувся семінар-практикум керівників закладів загальної середньої освіти об‘єднаної громади

15 березня на базі Казанківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 4 відбувся семінар-практикум керівників закладів загальної середньої освіти об‘єднаної громади на тему «Розвиток управлінської компетентності керівника закладу освіти в умовах реалізації Концепції «Нова українська школа». Учасники семінару відвідали відкритий урок «Я досліджую світ» в 1 класі, у 2 класі побували на уроці природознавства, на літературному читанні - у 3 класі, українська мова у 5 класі та на уроці хімії у 8 класі. Підготували відкриті уроки С.М. Гривнак, Н.П. Осінчук, К.І. Шворінь, К.І. Терещенко і Л.Й. Бондар. А.В. Сідорченко та І.В. Воронцова підготували виховний захід «Хай в серці кожної дитини живе любов до України!». Керівники закладів освіти взяли участь у Веб-квесті, удосконаливши свої навички пошуку, аналізу, синтезу та використання інформації за темами «Фахові компетенції керівника закладу освіти» та тренінгу «Залучення грантів закладами освіти. Нові можливості», який підготувала заступник начальника відділу інвестицій, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Казанківської селищної ради Л.П. Тимощук. Учасники семінару  плідно попрацювали, та набули нових знань і навичок із опрацьованих питань.

16:50 18.03.2019

Учні 1 класу Михайлівської школи досліджували повітря

Учні 1 класу Михайлівської школи досліджували повітря

14 березня в 1 класі Михайлівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. вчитель С. Губарєва провела урок «Я досліджую світ» на тему «Мої досліди. Як виявити невидимку – повітря». Мета інтегрованого уроку - розширити в учнів уявлення про повітря, його рух та властивості. Під час уроку Світлана Григорівна розвивала у дітей спостережливість, дослідницькі вміння. Юні дослідники аналізували та робили висновки, вміло фіксували результати досліджень. Робота вчителя була спрямована на створення умов для дослідницької діяльності дітей, розвиток самостійності, організації роботи в парах, у малих групах, а також індивідуально.

14:19 18.03.2019

Відвідали пенсіонерів в Дмитро-Білівці та Новоданилівці

Відвідали пенсіонерів в Дмитро-Білівці та Новоданилівці

14 березня працівники територіального центру надали соціальні послуги особам похилого віку та інвалідам, які проживають в селах Дмитро-Білівка та Новоданилівка.  Фахівець із соціальної допомоги вдома О. Літвінцева відвідала підопічних відділення. В приміщенні Дмитро-Білівської сільської бібліотеки психолог В. Перевозчикова та бібліотекар Т. Хімій пенсіонерам прочитали лекції на теми «Основи здоров`я та здоровий спосіб життя» та «Дачні поради», де дізнались багато цікавого та корисного для себе. Перукар С. Грек надала безкоштовні перукарські послуги. Отже в кожному населеному пункті нашої об‘єднаної територіальної громади пенсіонери відчувають увагу і турботу. 

14:17 18.03.2019

Відбувся семінар вчителів предмету «Фізична культура»

Відбувся семінар вчителів предмету «Фізична культура»

13 березня в Казанківському ЗЗСО І-ІІІст. №2 проведено семінар вчителів предмету «Фізична культура» за темою «Формування в учнів ціннісного ставлення до здоров`я на засадах компетентного підходу». В семінарі взяли участь вчителі фізичної культури закладів загальної середньої освіти Казанківської громади, тренери дитячо-юнацької спортивної школи, представники відділу освіти, молоді та спорту. Вчитель вищої кваліфікаційної категорії Ященко Вадим Сергійович провів майстер – клас з питання «Теоретична підготовка учнів до суддівства в змаганнях з баскетболу. Робота судді - секретаря», де учасники семінару мали змогу ознайомитись з новими правилами суддівства та оформлення протоколу змагань. В практичній частині семінару проведено урок-навчання технічним елементам гри баскетбол та відпрацьовували вивчений матеріал теоретичних знань. В кінці заходу було проведено змагання з виконання штрафних кидків в баскетболі. По закінченню переможці нагороджені медалями.

13:15 14.03.2019

У Казанківській громаді пройшов І етап Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних

У Казанківській громаді пройшов І етап Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних

13 березня міський клуб № 1 гостинно приймав у своїх стінах учасників та гостей І етапу Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних, у якому взяли участь команди закладів загальної середньої освіти нашої об‘єднаної громади, а саме Казанківські ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 і № 4, Миколаївський ЗЗСО І-ІІ ст., Михайлівський ЗЗСО І-ІІІ ст., та Новоданилівський ЗЗСО І-ІІІ ст. Фестиваль проводиться серед дружин юних пожежників з метою навчання учнів закладів загальної середньої освіти правилам безпечної поведінки, формування в учнівської молоді поваги до професії рятувальника, залучення її до вивчення історії пожежно-рятувальної справи та популяризації серед дітей і молоді здорового способу життя. Протягом змагань команди юних рятувальників змагалися за перемогу в конкурсах «Домашнє завдання» та «Плакат соціальної реклами». Усі представлені літературно-музичні композиції команд-учасниць, що включали в себе пісні, танці, інсценівки, були надзвичайно змістовними та цікавими, мали агітаційний характер та були спрямовані на необхідність дотримання правил безпеки життєдіяльності. У багатьох виступах школярі продемонстрували небезпеку поводження із вогнем у лісі, розповідали як правильно поводити себе на пожежі, безпечне поводження з побутовою технікою та що робити при виявленні підозрілих предметів і отруйних речовин. Наприкінці заходу журі у складі методиста відділу освіти, молоді та спорту Казанківської селищної ради І. Пліски, начальника Казанківського РС ГУДСНС України в Миколаївській області, підполковника цивільного захисту О. Кравцова, інженера з (пожежно-рятувальних) робіт 17 ДП РЧ ГУДСНС України в Миколаївській області, старшого лейтенанта служби цивільного захисту Доліни І.О., керівника гуртка «Мій рідний край» комунального закладу Будинку дитячої та юнацької творчості Казанківської селищної ради Матвеєвич В.Г. , підвело підсумки змагань.  У першому конкурсі «Домашнє завдання» на тему «Кращий пожежний – це ти обережний» команди отримали такі місця: І місце – Новоданилівський ЗЗСО І-ІІІ ст., ІІ місце – Миколаївський ЗЗСО І-ІІ ст. та Михайлівський ЗЗСО І-ІІІ ст, ІІІ місце – Казанківський ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 та Казанківський ЗЗСО І-ІІІ ст. №4. У другому конкурсі «Плакат соціальної реклами» на тему «Людина в надзвичайних ситуаціях» команди отримали такі місця: І місце – Новоданилівський ЗЗСО І-ІІІ ст., ІІ місце – Казанківський ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 та Миколаївський ЗЗСО І-ІІ ст., ІІІ місце – Михайлівський ЗЗСО І-ІІІ ст. Переможців та учасників змагань було відзначено грамотами відділу освіти, молоді та спорту Казанківської селищної ради. У завершені заходу учасників фестивалю дружин юних пожежників селищна рада пригощала солодощами. За загальними підсумками І етапу фестивалю дружин юних пожежних переможцем стала команда «Екстрім» Новоданилівського ЗЗСО І-ІІІ ст. Бажаємо успіхів у ІІ (зональному) етапі, який відбудеться 21 березня 2019 року у смт Березнегувате.

13:12 14.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь