Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

Навчались ефективно управляти земельними ресурсами

Навчались ефективно управляти земельними ресурсами

                 16 квітня Миколаївський Центр розвитку місцевого самоврядування організував практичний семінар з питань управління земельними ресурсами, в якому взяли участь спеціалісти-землевпорядники Миколаївської області, а також і працівники Казанківської громади: начальник відділу земельних ресурсів селищної ради Оксана Рибенок та інспектор по земельних питаннях Лариса Миргородська. Спікер заходу експерт з питань просторового планування Катерина Степчук розповіла, які зміни сталися в земельному та архітектурному законодавстві. Також мова йшла про розширення повноважень органів місцевого самоврядування в плані управління земельними ресурсами, а саме з‘явилась можливість більш ефективно ними управляти і отримувати додаткові надходження до бюджетів своїх громад. Отже головним завданням заходу – донести до об‘єднаних громад, як правильно цим всім скористатися, щоб отримати користь. Учасників семінару також ознайомили з основними напрямками просторового планування та змінами, що сталися останнім часом в державних будівельних нормах. Зокрема, йшла мова про таку організацію територій, яка має не лише забезпечити комфортне проживання мешканців громади, а й виконання цілей сталого розвитку. Іншими словами, ОТГ мають настільки раціонально спланувати розвиток своїх територій, щоб не тільки їм, а й наступним поколінням було комфортно і приємно тут жити.

09:09 18.04.2019

«Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»

«Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»

             Невід’ємною частиною освітнього процесу є бібліотека закладу загальної середньої освіти, яка залишається чи не єдиним безкоштовним джерелом одержання інформації, місцем самоосвіти, творчого спілкування і творчого розвитку учнів.  12 квітня на базі Казанківського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ст. №1 відбувся семінар шкільних бібліотекарів закладів громади за темою: «Професійна компетентність бібліотекаря як запорука ефективного функціонування бібліотеки в сучасному закладі освіти» за участю методиста МК відділу освіти, молоді та спорту Казанківської селищної ради Галини Шкуріної. Учасники семінару відвідали виховний захід «Земля – наш спільний дім», який підготували учні 8 класу (класний керівник А.В. Нікіфорова). Захід вразив присутніх своєю яскравістю, креативністю та професійною майстерністю. Тренінг «Від творчого бібліотекаря – до компетентного читача» підготували для учасників семінару досвідчений бібліотекар закладу В.Є. Палигіна та психолог Юлія Соляник, яка запропонувала методику на визначення характеру особистості. Цікаво та творчо бібліотекарі створювали ситуацію успіху, визначали дії, за якими вчилися вирішувати проблеми.  Бібліотекар Казанківського ЗЗСО І – ІІІ ст. №2 Тетяна Маслова поділилася досвідом своєї роботи з використання традиційних форм залучення учнів до книги: читацькі марафони, бібліотечні аукціони, прем’єри книги, подорожі, читацькі стіннівки, виставки. Головним у роботі шкільних бібліотекарів нашої громади була і залишається поглиблена робота з читачами, пошук найбільш ефективних її форм, які забезпечать безпосередню участь користувачів у заходах, активізують сприйняття інформацій, створюють умови для спілкування. Учасники семінару щиро вдячні адміністрації загальноосвітньої школи, педагогічним працівникам за гостинність, теплий прийом, за організацію та проведення семінару на високому професійному рівні.

08:57 15.04.2019

Спартакіада

Спартакіада

                       12 квітня на центральному стадіоні «Колос» смт Казанки відбувся І (районний) етап Всеукраїнської спартакіади серед допризовної молоді закладів загальної середньої освіти. Основними завданнями проведення Спартакіади є формування та пропаганда здорового способу життя, підвищення престижу військової служби, виховання морально-психологічної стійкості, почуття патріотизму та колективізму, залучення молоді до систематичних занять військовоприкладними видами спорту, як однієї з форм підготовки молоді до служби в армії. На Спартакіаду прибули команди юнаків Казанківських закладів загальної середньої освіти №1, №2, №4 та Троїцько – Сафонівська середня школа. З вітальним словом до учасників Спартакіади звернулась директор Казанківської ДЮСШ Л. Дема, ознайомила з програмою змагань та побажала успішних стартів. За результатами Спартакіади І місце вибороли юнаки Казанківського ЗЗСО № 1, ІІ місце за командою Казанківського ЗЗСО № 2, ІІІ – Казанківського ЗЗСО № 4, четверті юнаки Троїцько – Сафонівського ЗЗСО. В особистому заліку найкращу фізичну підготовку показав учень Казанківського ЗЗСО № 4 Швагер Олег та Багіров Ельман з Казанківського ЗЗСО №1.

08:56 15.04.2019

Вічна пам‘ять усім нашим землякам

Вічна пам‘ять усім нашим землякам

              11 квітня, у Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів, заступник селищного голови В. Новицький, голова районної ради В. Коніщук, заступник голови райдержадміністрації В. Притуленко, голова ветеранської організації М. Ризук, учнівська молодь поклали квіти до пам‘ятної дошки «Ми не маємо права на забуття. В цьому будинку в 1942 – 1944 роках знаходилась катівня калмицького карального корпусу, де були страчені сотні мирних жителів». Як розповів депутат селищної ради минулих скликань П. Куковицький, саме тут у роки війни поплічники нацистських загарбників по-звірячому закатували близько 600 казанківців, як дорослих, так і дітей, а також навів такий факт, що навіть через багато років після війни на стінах катівні проступали сліди крові закатованих загарбниками наших земляків. Учасники заходу поклали квіти до пам‘ятної дошки та хвилиною мовчання вшанували пам‘ять загиблих.

13:19 11.04.2019

Людина – не товар!..

Людина – не товар!..

                    10 квітня в приміщенні територіального центру соціального обслуговування Казанківської селищної ради для працівників було проведено тренінг на тему «Протидія торгівлі людьми», на якому були розглянуті проблемні питання проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, психологічний аспект роботи, а також які виникають труднощі у виявленні та ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Учасники тренінгу визначали причини, негативні та позитивні наслідки трудової міграції, а також види та форми торгівлі людьми, фактори, які сприяють розвитку такій проблемі в Україні. Робота тренінгу будувалась по групам: група соціальних робітників відділення соціальної допомоги вдома на чолі із завідувачем відділення Т. Волинець та молодші медичні сестри відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання на чолі із завідувачем відділення Г. Олефір. Учасники тренінгу малювали середньостатистичний портрет трудового мігранта (вік, освіта, тип населеного пункту, сімейний статус, наявність дітей, тощо) та приймали активну участь в обговоренні заходів протидії торгівлі людьми. Всі присутні отримали велике задоволення під час проведення заняття, де дізналися багато нового, цікавого для своєї роботи. Навчання провела психолог територіального центру В. Перевозчикова.

08:54 11.04.2019

Шановні мешканці Казанківської об’єднаної територіальної громади!

Шановні мешканці Казанківської об’єднаної територіальної громади!

                З метою створення ефективних організаційних та правових умов для реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами, забезпечення відкритості діяльності Казанківської селищної ради, підтримання постійного діалогу з молоддю, врахування їхньої думки у процесі формування та реалізації державної політики, ініціативна група з підготовки установчих зборів Молодіжної ради при Казанківській селищній раді оголошує про проведення установчих зборів по створенню Молодіжної ради при Казанківській селищній раді Збори відбудуться 26 квітня о 10-00 год за адресою: смт. Казанка вул. Миру 224 (будівля відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Казанківської селищної ради, актова зала).

08:53 11.04.2019

Відбулась зустріч з співвласниками багатоквартирних будинків щодо створення та діяльності ОСББ

Відбулась зустріч з співвласниками багатоквартирних будинків щодо створення та діяльності ОСББ

У населених пунктах нашої об‘єднаної громади не так багато багатоквартирних будинків, але проблеми, з яким стикаються їх мешканці, є важливими і актуальними. Тож саме можливим шляхом вирішення цих проблем 10 квітня в приміщенні Казанківської селищної ради відбулась зустріч з регіональним координатором ПРООН в Миколаївській області Тетяною Гвоздь та експертом проекту ІFC в Миколаївській області Максимом Литвиненко. На зустрічі були співвласники багатоквартирних будинків, представники об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також активісти ініціативних груп, які планують створити ОСББ. На початку свого виступу Т. Гвоздь ознайомила присутніх з Проектом Європейського Союзу та Програми розвитку ООН, який спрямований на підтримку багатоквартирних будинків, на забезпечення сталого розвитку сільських територій шляхом впровадження ініціатив з самоуповноваження та відродження громад для реального покращення рівня їх життя на місцевому рівні. Крім того, Проект підтримує співпрацю громад з обласними, районними та місцевими органами влади за допомогою розвитку та реалізації багатостороннього партнерства між громадами та місцевою владою, приватним сектором та міжнародними донорськими організаціями, внаслідок якого ми разом створюємо відчутні покращення якості життя на селі. Також учасники зустрічі переглянули відеофільм про основні моменти реалізації проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES), мета якого – мобілізація співвласників житла в багатоквартирних будинках та підтримка їхньої мотивації до підвищення рівня енергоефективності власних будинків. Цей Проект допомагає створювати нові ОСББ, надає інституційну допомогу, навчає як ефективно працювати, як залучати кошти на впровадження енергоефективних заходів, а також сприяє зміцненню потенціалу як новостворених, так й існуючих ОСББ, які в подальшому зможуть розробити власні проекти з підвищення енергоефективності та подати заявку на фінансування до Фонду енергоефективності України. Бажаючі можуть отримати консультативну допомогу за посиланням http//houses.in/ua.

08:52 11.04.2019

Отримали призове місце

Отримали призове місце

Отримали призове місце в обласному огляді вокальних, фольклорних та хорових груп «Материнська пісня»

13:29 09.04.2019

Привітали з 90-річчям

Привітали з 90-річчям

6 квітня свій 90-річний ювілей відзначила мешканка смт Казанка Хрущ Ніна Миколаївна. Це поважна і шанована жінка, якій довелося пережити голодомор, війну і тяжкі післявоєнні роки, пройшла через низку життєвих випробувань, проте вона зберегла оптимізм та непохитну віру у краще. Привітати іменинницю із поважною датою завітали секретар селищної ради Л. Міненко, в.о. директора територіального центру соціального обслуговування О. Шевельова, голова районної організації ветеранів М. Ризук, соціальний робітник О. Шаригіна. Від щирого серця привітали довгожительку, побажали міцного здоров‘я, бадьорості духу, життєвого оптимізму, любові та підтримки та ще довгих років життя.

15:32 08.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь