A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

У Дмитрівці облагородили спортивний майданчик

У Дмитрівці облагородили спортивний майданчик

В.о. старости с. Дмитрівка Лідія Баланенко повідомила, що працівники «ДоброБуду» днями облагородили спортивний тренажерний майданчик, який знаходиться в центрі села. Цей майданчик функціонує ще з 70-х років, і з часом втратив свій первісний вигляд. Тому було прийнято рішення осучаснити майданчик та зробити його цікавим не тільки для дітей, а й для дорослого населення. Комунальники на деяких металевих тренажерах замінили окремі елементи конструкцій заради безпеки користувачів, забетонували кріплення, пофарбували, облаштували територію.

10:29 23.10.2020

За допомогою дидактичного матеріалу НУШ уроки у Троїцько-Сафонівському ліцеї проходять цікаво, пізнавально і корисно

За допомогою дидактичного матеріалу НУШ уроки у Троїцько-Сафонівському ліцеї проходять цікаво, пізнавально і корисно

Щодо використання дидактичного матеріалу НУШ розповідає вчитель початкових класів Троїцько-Сафонівського ліцею Калмикова Наталія Олександрівна. Зараз уроки проходять цікаво, насичено, корисно та пізнавально, і все це завдяки спеціальному обладнанню. На уроках української мови за допомогою цеглинок LEGO діти працюють з деформованим текстом, утворюють вірші, будують вежі. Такі заняття розвивають мовлення, фонематичний слух, логічне мислення. А щоб перевірити читання, фактичне сприймання тексту грають в ігри «Твердий чи м’який?» Наприклад: якщо у слові чути м’який приголосний – зелена цеглинка, а твердий – синя. Погодьтесь, коли урок проводять у такому форматі, то це цікаво і вчителю, і дітям, а час минає дуже швидко. Особливо учням подобається гра «Інтерв’ю», таким чином у них формується компетентність спілкування українською мовою. Ляльковий театр теж приносить велике задоволення, дітки розігрують казки за ролями.

09:16 23.10.2020

Відбулась виїзна нарад щодо ремонту дороги Казанка – залізнична станція Казанка

Відбулась виїзна нарад щодо ремонту дороги Казанка – залізнична станція Казанка

Щойно відбулась виїзна нарада щодо ремонту відрізка дороги обласного значення Казанка – залізнична станція Казанка, що проходить по вул. Миру, в якій взяли участь представники замовника Управління інфраструктури Миколаївської області, підрядна організація ТОВ «Софія-граніт» та заступник селищного голови Леонід Новицький. Основна мета зустрічі - координація зусиль різних служб щодо забезпечення в оптимальні терміни якісного ремонту цього важливого відрізку дороги, остаточні узгодження проектів по виконанню будівельних робіт. Станом на сьогодні обидві фірми активно включились у виконання підготовчого етапу ремонтних робіт.

11:46 22.10.2020

Вуличне освітлення – комфорт і безпека

Вуличне освітлення – комфорт і безпека

Протягом минулого тижня в населених пунктах громади проведено планову заміну електричних лампочок, які вийшли з ладу. Ці роботи проводяться по заявках, які подають до селищної ради в. о. старост відповідних населених пунктів.

10:28 22.10.2020

Як змінилось навчання у початкових класах Казанківської гімназії №2

Як змінилось навчання у початкових класах Казанківської гімназії №2

У цій розповіді мова йтиме про те, як у Казанківській гімназії № 2 реалізовується державна програма «Нова українська школа». Як говорить начальник відділу освіти Олександр Лука, без сучасних пристроїв інформації, дидактичного матеріалу, копіювальної техніки неможливе проведення уроків в новій українській школі. Вони дають можливість зробити уроки цікавими, доступними для кожної дитини, вчать дітей креативності, спілкуванню, співпраці. Всім необхідним для реалізації цього освітнього проекту навчальні заклади громади забезпечила Казанківська селищна рада та відділ освіти її виконавчого комітету.

13:14 21.10.2020

Завершено облаштування тротуарної доріжки по вулиці Миру

Завершено облаштування тротуарної доріжки по вулиці Миру

Згідно з планом благоустрою селища робітники КП «ДоброБуд» проводили поточний ремонт тротуарної доріжки по вулиці Миру від будівлі колишньої санстанції до магазину «Ритуальні послуги». Цей невеличкий відрізок доріжки до цього завдавав незручності мешканцям, адже був прокладений ще у минулому столітті, і відтоді - не ремонтувався. На сьогоднішній день роботи по облаштуванню тротуарної доріжки тут завершено.

09:29 21.10.2020

В с. Андріївка облаштували територію біля колодязя

В с. Андріївка облаштували територію біля колодязя

Як повідомила помічник в.о. старости, депутат селищної ради Олена Бродецька, у селі Андріївка, яке знаходиться на відстані 7,5 км від села Великоолександрівка, працівники КП «ДоброБуд» влаштували вимощення навколо колодязя. Старе вимощення з часом геть зруйнувалось, тому, щоб було зручно підійти до нього комунальники облаштували територію. Хоча це село невеличке, проживає в ньому 11 чоловік, адже селищна рада дбає навіть про такі маленькі села.

15:20 20.10.2020

Молодий спеціаліст навчає дітей грі на скрипці

Молодий спеціаліст навчає дітей грі на скрипці

Музична школа – це духовна освіта дитини, це творення дитячої душі через сприйняття прекрасного. Свої перші кроки на шляху музичної освіти дитина робить саме у музичній школі. У далекому 1966 році для естетичного виховання молодого покоління і надання початкових навичок музичного виховання у Казанці була заснована дитяча музична школа. А вже 1 жовтня 1967 року заклад гостинно прийняв своїх перших учнів. З того часу дітей навчали грі на фортепіано, баяні, акордеоні, саксофоні, а от класу скрипки ніколи не було. Не було до жовтня цього року, коли до музичної школи нашої громади приїхала навчати грі на цьому музичному інструменті випускниця Запорізького коледжу ім.. П.І. Майбороди Павелко Катерина Михайлівна. Нова викладачка розповіла, що ще в дитинстві, разом з мамою, зустрівши директора місцевої запорізької музичної школи, зацікавилась і вирішила опанувати складне мистецтво гри на скрипці. Як говорить Катерина Михайлівна: «Скрипка – це особливий музичний інструмент, скільки займаюсь, а до кінця не можу її вивчити, настільки це складно і водночас цікаво і захоплююче. Справжній скрипаль вдосконалює свою майстерність все життя…».

09:37 20.10.2020

Перші заморозки

Перші заморозки

Дочекались. І ось вже перші заморозки. А як гарно, біле, майже прозоре легке покривало, вкрило ще зелену траву, опале жовте листя… Тож синоптики не помилились, як і обіцяли, в середині жовтня в Україну прийде похолодання, і перші заморозки варто очікувати вже вночі 17-18 жовтня. Причиною заморозків є вторгнення холодних повітряних мас та охолодження поверхні землі вночі.

09:17 20.10.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь