A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

«Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»

Дата: 15.04.2019 08:57
Кількість переглядів: 579

             Невід’ємною частиною освітнього процесу є бібліотека закладу загальної середньої освіти, яка залишається чи не єдиним безкоштовним джерелом одержання інформації, місцем самоосвіти, творчого спілкування і творчого розвитку учнів. 
12 квітня на базі Казанківського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ст. №1 відбувся семінар шкільних бібліотекарів закладів громади за темою: «Професійна компетентність бібліотекаря як запорука ефективного функціонування бібліотеки в сучасному закладі освіти» за участю методиста МК відділу освіти, молоді та спорту Казанківської селищної ради Галини Шкуріної. Учасники семінару відвідали виховний захід «Земля – наш спільний дім», який підготували учні 8 класу (класний керівник А.В. Нікіфорова). Захід вразив присутніх своєю яскравістю, креативністю та професійною майстерністю.
Тренінг «Від творчого бібліотекаря – до компетентного читача» підготували для учасників семінару досвідчений бібліотекар закладу В.Є. Палигіна та психолог Юлія Соляник, яка запропонувала методику на визначення характеру особистості. Цікаво та творчо бібліотекарі створювали ситуацію успіху, визначали дії, за якими вчилися вирішувати проблеми. 
Бібліотекар Казанківського ЗЗСО І – ІІІ ст. №2 Тетяна Маслова поділилася досвідом своєї роботи з використання традиційних форм залучення учнів до книги: читацькі марафони, бібліотечні аукціони, прем’єри книги, подорожі, читацькі стіннівки, виставки.
Головним у роботі шкільних бібліотекарів нашої громади була і залишається поглиблена робота з читачами, пошук найбільш ефективних її форм, які забезпечать безпосередню участь користувачів у заходах, активізують сприйняття інформацій, створюють умови для спілкування.
Учасники семінару щиро вдячні адміністрації загальноосвітньої школи, педагогічним працівникам за гостинність, теплий прийом, за організацію та проведення семінару на високому професійному рівні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь