A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ!

ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ!

Від обласного центру з гідрометеорології отримано штормове   попередження:   у найближчі 1-2 години  по області та м. Миколаєву очікується  посилення південного вітру до 15-18 м/сек. Така погода збережеться до кінця доби.

13:24 31.10.2023

Запрошуємо на роботу!

Запрошуємо на роботу!

Казанківська селищна рада запрошує на роботу тракториста. Офіційне працевлаштування.

15:35 30.10.2023

Як підтримати дитину у стресовій ситуації?

Як підтримати дитину у стресовій ситуації?

Перше, що радять психологи, заспокоїтися самим і прийняти, що загалом діти зі стресовими ситуаціями справляються краще за дорослих. Їм достатньо отримати можливість гратися, спілкуватися, відчувати турботу і вже соціальні процеси починають налагоджуватися. Завдання дорослих – подбати про безпеку та вислухати дитину, почути її тривоги.  «Наступний крок: дайте дитині певний вільний простір і свободу дій. Якщо вона хоче помалювати – сідайте поруч і малюйте. Якщо вона хоче мультик – подивіться мультик разом, потім поговоріть про нього, обміркуйте поведінку персонажів. Або спробуйте зіграти в якусь гру, яка споріднена з цим мультфільмом. Головне – накопичити позитивний досвід у конкретній ситуації», – пояснив у прямому ефірі на сторінці ГО «Безбар'єрність» та Координаційний центр КМУ / Mental Health UA Тимофій Дружинін, координатор програми психосоціальної підтримки IsraAID. Добре, коли дитина висловлює якісь бажання. А якщо ні? Або можливості увімкнути мультфільм немає фізично: світло відключене чи доводиться не одну годину провести у бомбосховищі? Тоді, кажуть експерти, треба вигадувати та імпровізувати.  «Можна не просто розповісти казку, а створити разом нову. Дайте початок: у нас є чарівне місто, у чарівному місті править добрий цар, живуть щасливі люди. І далі запропонуйте дитині вигадати і собі персонажа. Попросіть розказати, який цей персонаж, що він робить? Ви таким чином ніби й граєте з дитиною, але й залучаєте її до рекреативного простору», – пояснює Тимофій Дружинін. Якщо реакція на стрес дуже гостра, дитина не хоче гратися, незворушно сидить на місці, не відповідає на питання і у вас немає змоги просто зараз звернутися до фахівця, то почати можна з простих обіймів. Сісти поруч, взяти за руку та подивитись, чи з’явиться тактильний відгук.  «Трошки стисніть руку. Якщо дитина реагує – просимо стиснути у відповідь. Якщо стискає, то починаємо потроху розкачувати тілесні реакції: «Підніми руку. А тепер опусти. А хлопни по моїй долоні». Ну і так далі. Так можна поступово стан заціпеніння подолати. З дорослими система працює плюс-мінус так само, але є нюанс – у певних ситуаціях краще почекати службу ДСНС України і фахівців. Оскільки з дорослими треба мати дуже чітку відповідь на питання: а чи буде в мене ресурс повністю вивезти оцю ситуацію з конкретною людиною», – радить Тимофій Дружинін. Цикл ефірів з фахівцями відбувається у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яка впроваджується за ініціативою першої леді Олена Зеленська. Більше про підтримку себе та людей поруч – на https://bf.in.ua/turbota #тияк

09:25 30.10.2023

Розпочалась підготовка до  чергової 25 сесії Казанківської селищної ради

Розпочалась підготовка до  чергової 25 сесії Казанківської селищної ради

27 жовтня 2023 року пройшли засідання постійних комісій селищної ради: з питань планування та обліку бюджету і фінансів, комунальної власності та соціально-економічного розвитку та з питань агропромислового розвитку, підприємництва, житлово-комунального господарства, транспорту, благоустрою, земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища, які провели голови комісій Наталія Казаріна та Олена Лук’яненко.

14:43 27.10.2023

ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ!

ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ!

Від обласного центру з гідрометеорології отримано штормове   попередження:  вдень 28 жовтня 2023  по   області   та м. Миколаєву очікується посилення західного вітру 15-20 м/сек. Така погода збережеться до кінця доби. Перший рівень небезпечності жовтий.

13:33 27.10.2023

Що таке "невидимі поранення"?

Що таке "невидимі поранення"?

Коли болить зуб, ми йдемо до стоматолога, коли хапає серце — до кардіолога. Коли після місяців сильного стресу поглинає тривога, вирують чи навпаки завмирають емоції, далеко не кожен готовий звернутися до фахівця з ментального здоров’я. Через стигму та хибні уявлення, «невидимі поранення» забирають сили навіть у найстійкіших. Ветерани, психологи та волонтери, які цього року долучилися до лекторіїв Куражу, розповіли, що таке «невидимі поранення» та як підтримати військових.

13:27 27.10.2023

Відбулось засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Казанківської селищної ради

Відбулось засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Казанківської селищної ради

При виконавчому комітеті селищної ради продовжує функціонувати опікунська рада. Цілеспрямовано проводиться робота із сім’ями, в яких діти перебувають у складних життєвих обставинах, де батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків та розглядаються питання погодження кандидатур опікунів.

13:15 27.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь