Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

В Казанківській об‘єднаній громаді вшанували  пам'ять жертв війни в Україні

В Казанківській об‘єднаній громаді вшанували пам'ять жертв війни в Україні

22 червня, у День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні, в смт Казанка відбувся мітинг-реквієм  та урочисті покладання квітів до  Меморіального комплексу. Вже минає 77 річниця з часу, коли   розпочалася Друга світова війна, яка  завдала  страшних та непоправних втрат – забрала життя мільйонів українців, частково або повністю  стерла з карти світу сотні українських міст і сіл, принесла горе й сльози чи не в кожну українську родину.  Вшанувати пам’ять  тих, хто поліг на полі бою, загинув в тилу, помер від голоду та поневірянь, був закатований у неволі концтаборів, прийшли Казанківський селищний голова Олексій Асмолов, керівники районної влади, представники ветеранських громадських організацій,    та просто небайдужі жителі нашого селища.

11:46 22.06.2018

Кадрова хроніка

Кадрова хроніка

У зв‘язку з формуванням органів управління об‘єднаної територіальної громади, згідно з розпорядженнями Казанківського селищного голови Олексія Асмолова проведено призначення на такі посади:

14:16 21.06.2018

19 червня 2018 року на базі Снігурівського  району відбулось виїзне засідання колегії департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації

19 червня 2018 року на базі Снігурівського району відбулось виїзне засідання колегії департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації

19 червня 2018 року на базі Євгенівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад» Снігурівського району відбулося виїзне засідання колегії департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації, в якому взяв участь начальник відділу освіти, молоді та спорту Казанківської селищної ради  Олександр Лука. На зібранні було обговорено ряд актуальних питань, зокрема щодо роботи навчальних закладів в умовах Нової української школи, про підготовку до нового навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період, про розвиток масового спорту в дошкільних, загальноосвітніх, інтернатних, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладах.

14:14 21.06.2018

Казанківський селищний голова Олексій Асмолов привітав медичних працівників з професійним святом

Казанківський селищний голова Олексій Асмолов привітав медичних працівників з професійним святом

У районному будинку культури відбулись урочистості з нагоди Дня медичного працівника. Присутніх у залі з професійним святом привітав Казанківський селищний голова Олексій Асмолов. У своєму виступі голова об’єднаної територіальної громади сказав такі теплі і щирі слова: «Шановні медичні працівники! Щиро вітаю вас з професійним святом! Перш за все, хочу подякувати вам за вашу самовіддану працю, за те, що завжди виконували і виконуєте свій професійний обов’язок. Зичу вам здоров’я, благополуччя, добробуту, щоб все у вас було гаразд і вдома, і на роботі». Також Олексій Асмолов вручив Подяки селищної ради завідуючій фельдшерським пунктом села Михайлівки Тетяні Кібенко, завідуючому хірургічним відділенням Петру Богащенку.

09:34 20.06.2018

Пожежу вдалось оперативно приборкати

Пожежу вдалось оперативно приборкати

18 червня цього року, увечері біля села Троїцько-Сафонове сталась надзвичайна ситуація - на толоці виникла пожежа сухого травостою, де паслись свійські тварини і знаходились скирти сіна.  Небезпечний вітер роздмухував полум‘я пожежі, яка кожної хвилини все ближче і ближче підступала до околиці населеного пункту. Мешканець села Віталій Хандогін перший помітив небезпеку, швидко зателефонував до Казанківської пожежної частини, і відразу ж  почав самотужки підручними засобами збивати полум‘я пожежі, а також рятував телят, що були припнуті неподалік від населеного пункту. За викликом оперативно прибули вогнеборці з смт Казанка, швидко й професійно приборкали пожежу. В цьому їм активно допомагали добровільні помічники, мешканці Троїцько-Сафонового Андрій Потинг, який є членом виконкому Казанківської селищної ради, Гарік Горанцян, а також Олександр Доценко, який трактором з дисковими боронами задискував кількаметрову смугу толоки, і таким чином не дав вогненній стихії увірватись у оселі сельчан. В.о. старости села  Троїцько-Сафонове Віталій Смоль висловив щиру подяку і вдячність казанківським вогнеборцям та своїм землякам за те, що врятували їх населений пункт від пожежі.

09:33 20.06.2018

Проведено рейд-перевірку дотримання Правил благоустрою

Проведено рейд-перевірку дотримання Правил благоустрою

Як поінформував заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голова адміністративної комісії Новицький М.В., 13 – 15 червня 2018 року було здійснено рейд у смт Казанка по вул. Васляєва в районі  автовокзалу з метою виявлення порушників Правил благоустрою територій, забезпечення чистоти і порядку, додержання тиші в громадських місцях.

10:31 19.06.2018

Комунальне майно передають об‘єднаній громаді

Комунальне майно передають об‘єднаній громаді

15 червня 2018 року о 10.00  відбулась сесія Казанківської районної ради, де окрім інших питань, було прийнято рішення про безоплатну передачу із спільної власності Казанківського району у комунальну власність Казанківської селищної ради територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) із цілісними майновими комплексами, будівель дошкільних навчальних закладів у селах Миколаївка, Троїцько-Сафонове, Новоданилівка, а також загальноосвітніх шкіл № 1, № 2, № 4, гуманітарної гімназії, Великоолександрівської, Миколаївської, Троїцько-Сафонівської, Новоданилівської, Михайлівської ЗОШ. Казанківська райдержадміністрація має забезпечити передачу вказаного майна об‘єднаній територіальній громаді відповідно до чинного законодавства України.

10:30 19.06.2018

Про зиму треба ще влітку дбати

Про зиму треба ще влітку дбати

Днями в.о. старости с. Лагодівка Сергій Плєска, завітав до місцевих пенсіонерів, аби дізнатись про їх основні проблеми. Як поінформував в.о. старости в селі Мар‘янівка проживає довгожитель - Скрипник Зоя Іванівна, якій нещодавно виповнилось 93 роки.  Має посвідчення учасника війни. Працювала в колгоспі з дня його створення, піднімала сільське господарство. Працювала на тракторі, на різних роботах. Виховала четверо дітей. Як говоре старенька - життя було важким, роботи не боялись, працювали до виснаження. Пенсіонерка бідкається, що зима не за горами, а дров заготованих не має. Діти, які теж пенсійного віку, живуть далеко. Під час візиту до  Яровенка Віктора Івановича, якому виповнилося 90 років, С. Плэска з‘ясував, що пенсіонеру на зиму теж не вистачає дров, аби отопити оселю. Має сина, але він з 2014 року захищає незалежність нашої держави на сході країни, бере участь у бойових діях. Як зауважив в.о. старости, старенькі, одиноко проживаючі люди не повинні бути залишеними без належного догляду і піклування. Тож не задумуючись вирішили допомогти пенсіонерам. Разом із  учасником АТО Денісом Харченком зробили добру справу -  заготовили на зиму дрова для людей похилого віку.

10:28 19.06.2018

На осінь село Лагодівка буде з рибою

На осінь село Лагодівка буде з рибою

Як поінформував в.о. старости с Лагодівка Сергій Плєска громада села вирішила запустити малька білого амура, коропа, карпа, товстолоба у річку Висунь, щоб на осінь була своя риба. Але спочатку місцеві жителі, в тому числі і учні місцевої школи, навели навколо річки належний санітарний стан: прибрали сміття, бите скло, гілки і інше. Більше тонни сміття вивезли трактором з причепом. В цій важливій справі брали активну участь  Сергій Соколянський, Віктор Косенко, які на добровільних засадах чергують біля водоймища, щоб непрохані гості-браконьєри не займались незаконним виловом риби.

10:26 19.06.2018

Розбудова громади та створення достойних умов для її мешканців – головний пріоритет Казанківської об‘єднаної територіальної громади

Розбудова громади та створення достойних умов для її мешканців – головний пріоритет Казанківської об‘єднаної територіальної громади

9-10 червня у м. Миколаєві пройшов захід-мережування Kyiv Dialogue на тему «Кому належить місто» для представників громадянського суспільства та місцевої влади, в  якому взяла участь  заступник начальника відділу інвестицій, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Людмила Тимощук.  Мета заходу – налагодження контактів між українськими регіонами та розвиток діалогу між громадою та владою.

09:26 13.06.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь