A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Як за допомогою дидактичного матеріалу НУШ здобувають практичні навички учні Михайлівської гімназії

Дата: 26.10.2020 16:02
Кількість переглядів: 531

Наступна розповідь щодо використання дидактичного матеріалу НУШ у Михайлівській гімназії. Вчитель 1 класу Недвига Ніна Григорівна розповіла про те, що першокласники у навчанні використовують моноблок, принтер, ламінатор, плівку для ламінування. Використовуючи цю техніку, вчитель виготовляє дидактичний матеріал, таким чином заохочує учнів, пізнають нове, здобувають практичні навички. Жоден урок математики не можна провести без дидактичного матеріалу НУШ, наприклад, тема уроку: «Працюємо з групою об’єктів: об’єднуємо, вилучаємо. Закріплення знань про склад чисел 1-5». Коли діти співвідносять кількість предметів і число, теж потрібен дидактичний матеріал, - без нього ніяк.

На уроці навчання грамоти діти утворюють асоціативний кущ до професій лікаря та вчителя. Завдяки дидактичному матеріалу діти з ряду предметів вибирають ті, які характеризують дану професію. А на уроці «Я досліджую світ», вивчаючи тему «Чи цікаво бути дослідником?», учні ознайомлюються з приладами для спостереження, зокрема лупою, мікроскопом. Вони практично використовують лупу, розглядаючи квітку. Таким чином у них розвивається спостережливість.

Вчитель 2 класу Гончаренко Лілія Суренівна розповіла, що всі уроки проходять цікаво, дидактичний матеріал робить уроки яскравими, тому вони із задоволенням виконують усі задання. Щоб удосконалити навички виконувати звуковий аналіз слів на уроках використовують кубики ЛЕГО, вивчають історичні пам’ятки України, природу восени, досліджують планету Земля, вивчають Глобус.

Губарєва Світлана Григорівна, вчитель 3 класу, теж систематично використовує різноманітні дидактичні матеріали Нової української школи. «Адже ефективність засвоєння знань залежить від залучення до процесу різних органів чуттів. Використовуючи різні види наочності, я активізую пізнавальну діяльність учнів, що дає позитивні результати під час навчання. Сьогодні до школи прийшли діти нового покоління, які є співавторами уроку. Вони не просто отримують знання, а досліджують, творять, тобто через діяльнісний підхід здобувають знання», - розповідає Світлана Григорівна.

Тож на уроках використовують цеглинки LEGO. На математиці діти за допомогою цеглинок та геоборда викладають цифри та букви, обчислюють вирази (будуючи вежу), вчаться орієнтуватися в просторі. Вивчаючи таблиці множення та ділення, за допомогою LEGOзасвоюють таблиці ділення в ігровій формі. Також цеглинки широко застосовують на уроках інтегрованого курсу «Я досліджую світ». Коли вивчають «Будову рослин», учні працюють в парах, викладають квітку, таким чином закріплюють свої знання про будову рослин.

А щоб діти навчились визначати час за годинником, застосовують макет годинника.

Вивчаючи тему «Україна - це я, Україна – це ми» школярі з великим інтересом досліджують карту світу та України, закріплюють свої знання про розташування України на різних картах, визначають держави-сусіди і викладають із цеглинок назви держав.

Вивчаючи тему «Винаходи людства» кожен учень за допомогою набора LEGOSYSTEM збудував робота майбутнього і презентував його своїм товаришам.

На уроках мистецтва застосовують дитячі музичні інструменти, це сприяє зацікавленості учнів музикою, розвитку музичного слуху, ритмічного почуття.

Завдяки використанню дидактичного матеріалу НУШ діти розвивають свої творчі здібності, мовлення, у них формується пізнавальна активність, розвиток мислення.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь