Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

Незагоєна рана народної пам'яті

Незагоєна рана народної пам'яті

29 вересня - День пам'яті жертв Бабиного Яру. Бабин Яр у Києві - місце наймасовішого розстрілу євреїв під час Другої світової війни - став символом Голокосту не тільки в Україні, але й у світі. Подібні трагедії відбувались по всій території нашої країни, тому кожна місцевість має свій маленьки Бабин Яр. Загалом на території Миколаївської області встановлено 31 місце масових поховань жертв Голокосту. Одне х них - в нашому районі. Це село Нове (раніше Жовтень).

09:02 29.09.2020

Пам'ятати про Бабин Яр необхідно, аби не допустити повторення такого злочину проти людства

Пам'ятати про Бабин Яр необхідно, аби не допустити повторення такого злочину проти людства

«Всі євреї міста Києва і його околиць повинні з'явитися в понеділок 29 вересня 1941 року до 8 години ранку на ріг Мельникової і Дегтярівської вулиць (біля кладовища). Взяти з собою документи, гроші, цінні речі, а також теплий одяг, білизну тощо. Хто з євреїв не виконає цього розпорядження і буде знайдений в іншому місці, буде розстріляний. Хто з громадян проникне в залишені квартири і привласнить собі речі, буде розстріляний». – ось таке оголошення 27—28 вересня з’явилась у Києві на стінах будинків, огорожах і стовпах українською, російською і німецькою мовами.

08:20 29.09.2020

Нове обладнання для навчального закладу

Нове обладнання для навчального закладу

Для того, щоб наші діти мали гідні умови для навчання, як і завжди продовжується робота по поліпшенню матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти нашої об’єднаної громади. Для Казанківської гімназії №2 за кошти селищної ради для харчоблоку придбано морозильний ларь для зберігання продуктів харчування. Це ще один конкретний приклад реалізації програми розвитку освіти, якою опікується особисто селищний голова Олексій Асмолов.

16:10 28.09.2020

Допомогли дитині сироті

Допомогли дитині сироті

Згідно урядової програми, спрямованої на зменшення ризиків потрапляння дітей в інтернатні заклади та забезпечення житлом осіб із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, у 2019 році юний мешканець із с. Троїцько-Сафонове, безоплатно отримав соціальне житло, трикімнатну квартиру в смт Казанка. Це житло придбано за кошти державного бюджету. А нещодавно, юнак звернувся до селищного голови із проханням допомогти замінити стару систему опалення, яка непридатна до експлуатації. Олексій Асмолов відразу ж відреагував на прохання, і вже через декілька днів за рахунок коштів селищного бюджету, були виконані ремонтні роботи. Тепер взимку у квартирі буде тепло і затишно.

09:51 28.09.2020

Робота є така на світі – дітей навчати жити і любити

Робота є така на світі – дітей навчати жити і любити

27 вересня в Україні відзначають Всеукраїнський День дошкілля, День вихователя. Відділ освіти молоді та спорту виконавчого комітету Казанківської селищної ради щиро вітає усіх працівників закладів дошкільної освіти нашої громади з професійним святом. В цей святковий день маємо нагоду сказати добрі слова на адресу усіх тих, хто віддає свою любов і серце малюкам, розвиває в них найкращі риси, виховує і навчає сприймати світ.

14:38 25.09.2020

Шановні працівники дошкільної освіти!

Шановні працівники дошкільної освіти!

Сердечно вітаю вас з професійним святом – Днем вихователя і всіх дошкільних працівників. Ця професія вимагає від людини глибокої самовіддачі, величезного терпіння і безмежної любові до своєї справи. Висловлюю вам сердечну вдячність за вашу невтомну працю, за мудрість і знання, за любов до найменших мешканців нашої об’єднаної територіальної громади. Адже у вас складне і вкрай важливе завдання – виховання наших дітей. Завдяки вам юні вихованці пізнають навколишній світ, вчаться любити і берегти Батьківщину.

14:37 25.09.2020

У Михайлівці велике прибирання

У Михайлівці велике прибирання

Працівники місцевої бюджетної сфери с. Михайлівка наводять належний санітарний стан в центрі села, біля адмінприміщення. Вже покосили траву, позамітали, повигрібали сміття, почистили бордюри, окультурили дерева. Далі планують прибрати біля меморіального комплексу загиблим воїнам односельчанам та упорядкувати територію сільського будинку культури.

14:33 25.09.2020

Відбувся Інтернет-міст із Закарпаттям

Відбувся Інтернет-міст із Закарпаттям

23 вересня Публічна бібліотека Казанківської селищної ради взяла участь в Інтернет-мості "Шлях по зорях поета Закарпаття та Миколаївщини", що відбувся в рамках обласного проєкту "Шануймо поета: Дмитро Кремінь у пам'яті миколаївців". Інтернет-міст з'єднав в одному заході учасників із Закарпатської обласної бібліотеки для дітей і юнацтва, Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва та нашої бібліотеки. Незважаючи на відстань, що нас розділяла, захід вийшов надзвичайно теплим і цікавим для всіх його учасників. Від Закарпаття в ньому брали участь Іван Дмитрович Кремінь, брат поета, Наталія Йосипівна Ребрик, проректор Закарпатської академії мистецтв, Михайло Васильович Сирохман, український художник, мистецтвознавець. Своїми спогадами про Дмитра Креміня поділились Віра Іванівна Марущак, голова Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників України, Юрій Миколайович Демченко, колишній редактор молодіжної газети "Ленінське плем'я", головний редактор газети "Центральний ринок", Тетяна Дмитрівна Свірська, поетеса, членкиня Національної спілки письменників України. Казанку на цій зустрічі представляли учні і колеги Дмитра Дмитровича Тетяна Іванівна Маслова, Людмила Миколаївна Ткаченко, Юрій Юрійович Хіль, а також директор районного народного історичного музею Наталія Дмитрівна Маслова.

14:29 24.09.2020

Казанка: вчора і сьогодні

Казанка: вчора і сьогодні

Запрошуємо до перегляду третього випуску віртуальної фотовиставки, присвяченого 220-й річниці нашого селища.

13:39 24.09.2020

ФОТОФАКТ: Дорожній «монстр» у центрі Казанки

ФОТОФАКТ: Дорожній «монстр» у центрі Казанки

До ремонту проїжджої частини вулиці Центральної залучено надзвичайно потужну спеціальну дорожню техніку. Ось і вчора казанківці, які після закінчення робочого дня поспішали додому, мимоволі зупинялись на перехресті вулиць Миру і Центральна і з неприховуючим захватом спостерігали за роботою так би мовити справжнього дорожнього «монстра» - це дорожня фреза, вага якого майже 36 тонн. Застосовують його для зняття старого асфальту і підготовку площ до виконання нових дорожніх робіт, фінал яких, це укладання з дотриманням технологій асфальтно-бетонної суміші.

10:43 24.09.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь