A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

Відбулось перше засідання ТЕБ та НС

Відбулось перше засідання ТЕБ та НС

Відповідно рішення виконавчого комітету Казанківської селищної ради від 18 березня 2021 року № 18 створена комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, затвердили Положення про місцеву комісію та визначено її склад. І вже відбулось перше засідання новоствореної комісії, завданням якої є забезпечення техногенно-екологічної безпеки, захист населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій, а також запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і реагування на них.

10:38 22.03.2021

Є така професія – створювати добробут для людей!

Є така професія – створювати добробут для людей!

З нагоди професійного свята Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення сердечно вітаю наших працівників комунального підприємства «ДоброБуд», ветеранів та всіх, хто причетний до справи комунального та побутового обслуговування населення. Ваша робота є однією з найважливіших складових господарського комплексу нашої територіальної громади. Незважаючи на прикрощі погоди, і у зимові морози, і у літню спеку, ви щодня створюєте належні умови проживання та побут населення. Завдяки вашим працьовитим рукам підтримується благоустрій населених пунктів, охайність і чистота вулиць, вуличне освітлення, озеленення, доступні побутові послуги, належна робота водопостачання. Так, ваша справа нелегка, але дуже потрібна діяльність. Існування цих простих благ, - це невід’ємна частина добробуту людей нашої громади, а відтак і запорука їх гарного настрою.

22:52 20.03.2021

Трагічний випадок у селі Лагодівка

Трагічний випадок у селі Лагодівка

На засіданні виконкому селищної ради, про яке ми вже розповідали нашим читачам, начальник відділу соціального захисту населення Маріанна Трофімова поінформувала членів виконкому про трагічний випадок у селі Лагодівка, коли померла трирічна дитина.

19:07 19.03.2021

Відбулось засідання виконавчого комітету селищної ради

Відбулось засідання виконавчого комітету селищної ради

Під головуванням Казанківського селищного голови Олексія Асмолова 18 березня відбулось засідання виконавчого комітету, на якому розглянули 9 питань. З інформацією стосовно проектів рішень, які будуть розглянуті на наступній сесії стосовно наміру створення спостережної ради при комунальному некомерційному підприємстві «Казанківська багатопрофільна лікарня» та про внесення змін до програми підтримки розвитку первинної медичної допомоги на 2021 – 2024 роки виступила заступник селищного голови Олена Шевчук. Як зазначила доповідач, основною метою діяльності спостережної ради буде сприяння реалізації права громадян на участь в управлінні охороною здоров’я, дотримання вимог законодавства під час здійснення медичного обслуговування населення нашою багатопрофільною лікарнею. Стосовно змін до програми розвитку первинної меддопомоги, то вони стосуються фінансування медичної галузі на селі, адже медичний працівник у сільській місцевості дуже необхідний, і треба зробити все можливе, щоб зберегти кадровий потенціал сільської медицини. Старости повинні контролювати виконавську дисципліну, організацію надання медичних послуг на відповідних територіях, оперативно реагувати на наявні проблемні питання, вживати заходів щодо їх безумовного вирішення за підтримки керівництва територіальної громади. В обговоренні цієї теми взяв участь керівник підрозділу первинної медицини Віталій Соколов, який, зокрема, поінформував про існуючі проблеми при укладанні декларацій з сімейними лікарями, кадрового забезпечення галузі, та, з урахуванням ситуації, яка складається з захворюваності на коронавірус, підкреслив важливість і необхідність вакцинування, і в першу чергу, - вразливих верств населення.

17:24 19.03.2021

Протруєння насіння

Протруєння насіння

Обов'язковим заходом захисту ярих культур від шкідників та хвороб є протруєння насіння. Тільки якісне протруювання посівного матеріалу може гарантувати знезараження насіння від внутрішніх та зовнішніх інфекційних хвороб; боротьбу зі шкідниками сходів і ґрунтовими багатоїдними шкідниками; стимуляцію росту і розвитку рослин; забезпечення рослин мікроелементами. Тому, враховуючи ці особливості, спеціалісти агроформувань повинні приділяти особливу увагу підготовці насіння ярих культур до посіву.

14:55 17.03.2021

Фальсифіковані пестициди та наслідки їх використання

Фальсифіковані пестициди та наслідки їх використання

Початок польових робіт у сільському господарстві завжди супроводжується сезонним збільшенням па ринку попиту та пропозиції засобі із захисту рослин, тому що кожен аграрій прагне отримати прибуток від своєї діяльності. У сучасному землеробстві отримати високі та якісні врожаї без застосування засобів захисту рослин практично неможливо.

14:54 17.03.2021

Порядок отримання будівельного паспорта забудови земельної ділянки

Порядок отримання будівельного паспорта забудови земельної ділянки

Будівельний паспорт забудови земельної ділянки (далі - будівельний паспорт) визначає комплекс містобудівних та архітектурних вимог до розміщення і будівництва індивідуального (садибного) житлового, садового, дачного будинку не вище двох поверхів (без урахування мансардного) з площею до 300 квадратних метрів, господарських будівель, споруд, гаражів, елементів інженерного захисту, благоустрою та озеленення на земельній ділянці.

08:56 17.03.2021

Відбулось засідання комісії з питань надання мешканцям громади одноразової грошової матеріальної допомоги

Відбулось засідання комісії з питань надання мешканцям громади одноразової грошової матеріальної допомоги

Сьогодні, 16 березня, відбулось засідання комісії щодо надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям громади. Зокрема було розглянуто 11 заяв від жителів Казанківської селищної ради, що звернулись за допомогою, а саме з Казанки, Миколаївки, Михайлівки. Здебільшого люди звертаються за фінансовою допомогою на лікування, тому всі випадки комісія розглядає індивідуально, враховували усі моменти; доходи громадян, склад сім’ї, категорії пенсіонерів, людей з інвалідністю та просто людей, які опинились в складних життєвих обставинах. Тож ретельно вивчивши подані документи заявників, члени комісії відмовили двом громадянам у наданні фінансової допомоги. Один громадянин має два земельних паї та забезпечений соціальними гарантіями, а інша людина не відповідає критеріям отримувача, що суперечить Положенню про надання адресної одноразової матеріальної допомоги окремій категорії громадян Казанківської селищної ради.

17:00 16.03.2021

Пройшло вже багато років, а нові покоління з вдячністю йдуть до пам’ятних місць...

Пройшло вже багато років, а нові покоління з вдячністю йдуть до пам’ятних місць...

До 77-ї річниці визволення нашої Казанківщини від нацистських загарбників в населених пунктах нашої громади відбулись покладання квітів до підніжжя пам’ятників, пам’ятних знаків, обелісків, братських могил загиблим у роки Другої світової війни.

16:28 09.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь