A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

Оперативна інформація щодо відсутності світла через погодні умови у Баштанському районі

Баштанська районна військова адміністрація інформує, що станом на 8.30 11 січня через наслідки погодних умов у районі знеструмлено 54 населених пунктів повністю, 2 – частково (3407 фізичних абонентів, 280 юридичних абонентів).

10:39 11.01.2024

Пункти Незламності продовжують працювати

В Казанківській територіальній громаді розгорнуто 13 Пунктів Незламності. Усі місця забезпечені засобами обігріву, освітленням, безперебійним живленням та ліками першої необхідності.

09:45 11.01.2024

Як спілкуватись з ветеранами?

Зустрічаємо молодих, вродливих хлопців і дівчат, а потім помічаємо, що хтось із них втратив ногу чи руку, а дехто й обидві кінцівки. У голові зринає вихор запитань: як поводитися? відвести погляд чи дивитися в очі? як не бовкнути зайвого? може, варто сказати «співчуваю»? Видихніть і згадайте два головних правила спілкування з людьми, які пережили ампутацію: гідність і взаємоповага.  Дотримуйтеся їх. Вони приберуть перший бар’єр у розмові. 

08:48 11.01.2024

Олена Зеленська: Кожен другий українець потребуватиме підтримки ментального здоров’я

Майже 90 % уже мають прояви стресу, тривоги, депресії, безсоння. Це підтверджують дослідження незалежних інституцій. Це підтверджує наше з вами життя. Про це у своєму Telegram-каналі розповіла перша леді України Олена Зеленська. Проблеми з ментальним здоров’ям можуть спричинити порушення здоров’я фізичного. Депресивні розлади на 42 % збільшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Стрес може спровокувати цукровий діабет 2-го типу. Люди, які переживають тривогу й депресію, на 60 % частіше мають загострення хвороб шкіри. І це лише кілька красномовних показників від медиків. Найпростіший вихід, якщо помітили в себе подібні симптоми, – звернутися по допомогу до сімейного лікаря.  Вже понад 70 тисяч медиків пройшли навчання за програмою mhGAP і можуть допомагати з ментальними розладами. Вони не замінять психолога, психотерапевта або психіатра, але зможуть розпізнати, діагностувати проблему й за потреби направити до фахівця. На сьогодні кожен третій сімейний лікар надає послугу з ментального здоров’я. Це лікарі, яких можна знайти в понад 850 закладах по всій Україні. У цьому допоможе інтерактивна мапа або ж оператори гарячої лінії НСЗУ за номером 16-77. « Ця послуга абсолютно безкоштовна. Вона доступна й у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Робимо все, щоб про неї знали кожен українець та українка. І знали, і розуміли необхідність такого звернення», – зазначила Олена Зеленська

15:03 10.01.2024

Наближаємо послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану !

Відділ «Центр надання адміністративних послуг» Казанківської селищної ради продовжує надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану. Крім державної реєстрації народження, шлюбу, смерті у відділі ЦНАП надаються  нові адміністративні послуги:

14:24 10.01.2024

Оперативна інформація щодо відсутності світла через погодні умови у Баштанському районі

Баштанська районна військова адміністрація інформує, що станом на 12.00 10 січня через погіршення погодних умов у районі знеструмлено 72 населених пунктів, 6 – частково. На жаль, збільшилася кількість знеструмлених населених пунктів через велике зледеніння проводів, що призводить до пошкоджень електромереж (Казанківська та Новобузька ТГ).

13:46 10.01.2024

Пам'ятка “Як поводити себе під час ускладнення погодних умов”

Під час ускладнення погодних умов слід бути надзвичайно обачними. З метою запобігання та зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви та матеріальні збитки, слід звернути увагу на наступне.

17:54 05.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь