A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

Вийшов 3 епізод подкасту «Простими словами».

Вийшов 3 епізод подкасту «Простими словами».

Вийшов 3 епізод подкасту «Простими словами». У ньому засновник центру «Коло сім'ї», лікар-психотерапевт Олег Романчук поділився поглядом на теми стійкості під час війни, лікування ПТСР, корисного мислення та книжок як психотерапії.  Повний випуск слухайте на Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Soundcloud та YouTube. Спеціальний сезон подкасту від The Village Україна присвячений темі здоров’я під час війни та виходить в рамках програми «Ти як?», створеної за ініціативою першої леді Олена Зеленська. #тияк

13:19 24.07.2023

ПІДГОТОВКА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

ПІДГОТОВКА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Одним з найбільш актуальних питань держави – є забезпечення належних умов для гарантування безпеки, охорони здоров’я, навчання, виховання, фізичного, психічного, соціального, духовного та інтелектуального розвитку дітей, тому одним з пріоритетних напрямків в роботі Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, у сфері санітарного законодавства – є підготовка закладів освіти до нового навчального року. В загальноосвітніх навчальних закладах повинні бути створені умови спрямовані на збереження та зміцнення здоров’я дітей, запобігання захворюванням, отруєнням, травмам, забрудненню навколишнього середовища, такими, що відповідають вимогам чинних санітарних норм.

08:25 24.07.2023

Від тяжких поранень помер наш земляк із села Миколо-Гулак Коровка Олег Михайлович

Від тяжких поранень помер наш земляк із села Миколо-Гулак Коровка Олег Михайлович

Знову сумна звістка прийшла до нашої громади. Внаслідок тяжких поранень несумісних з життям, отриманих в ході бойових дій з російським агресором, у лікарні помер мешканець села Миколо-Гулак Коровка Олег Михайлович, 24.10.1984 року народження.

08:24 24.07.2023

Онлайн-простір для підлітків

Онлайн-простір для підлітків

Бути підлітком у сучасному світі — задача «із зірочкою». Коли накриває тривожність, треба з кимось говорити, але звертатися до старших не завжди комфортно. Значно простіше розповісти про наболіле одноліткам, яким не треба пояснювати. На Teenergizer.org працює команда підлітків-консультантів і студентів-психологів, які завжди готові поговорити про справи у школі, стосунки, перший секс чи контрацепцію, за необхідності — надати психологічну підтримку. У Teenergizer знають, як воно іноді буває, тож допомагають, а не вчать жити. Зазначимо, що Teenergizer є партнером Всеукраїнської програма ментального здоров’я «Ти як?», створеної за ініціативою першої леді Олени Зеленської. #тияк

14:57 21.07.2023

За ініціативою першої леді Олени Зеленської створено Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?»

За ініціативою першої леді Олени Зеленської створено Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?»

Місія проєкту – зробити піклування про ментальне здоров’я щоденною звичкою для українців. Ментальне здоров’я – це непомітний, але водночас головний двигун людини, що дозволяє не лише повноцінно жити, а й ефективно функціонувати у суспільстві. Тому дбати про своє ментальне здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне. Ментальне та фізичне здоров'я – нерозривне ціле.

14:55 21.07.2023

«Зелена пожежа» продовжує палати…

«Зелена пожежа» продовжує палати…

Сьогодні, 21 липня, на засіданні адміністративної комісії розглянули два протоколи про адміністративне правопорушення (ст. 152 КУпАП), що стосується порушення правил благоустрою. У деяких недбайливих господарів продовжує палати «зелена пожежа», їх обійстя стоять у густих заростях бур’янів, і вони з цим нічого не роблять. В зв’язку з цим на жителя Казанки на комісії наклали штраф за вказане порушення.

14:51 21.07.2023

Розглянули питання щодо перейменування вулиць

Розглянули питання щодо перейменування вулиць

Сьогодні відбулось засідання комісії з упорядкування (найменування та перейменування) назв об’єктів топономіки та інших об’єктів права власності на території Казанківської селищної ради. На порядку денному розглядали звернення громадян щодо реєстрації ініціатив про перейменування вулиць на території населених пунктів громади за результатами проведеного громадського обговорення з 20 червня по 20 липня.

14:50 21.07.2023

Хтось продовжує збирати врожай, а хтось продовжує палити…

Хтось продовжує збирати врожай, а хтось продовжує палити…

Відбулось позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке провів заступник селищного голови Леонід Новицький. В роботі комісії взяли участь керівники комунальних підприємств, установ та організацій, керівники структурних підрозділів. На порядку денному розглядалось лише одне питання: про забезпечення протипожежного захисту нового врожаю 2023 року.

11:24 21.07.2023

Вправи, що відволікають від тривожних думок

Вправи, що відволікають від тривожних думок

Вправа «Заземлення» Ця вправа допоможе усвідомити себе тут і зараз, коли тебе переповнюють важкі думки. «Заземлення» можна робити: вдома, у метро або поки стоїш у черзі до каси. Вправа складається з трьох дій. 1. Спочатку треба звернути увагу на те, як ти почуваєшся зараз і про що думаєш. Проговори це собі подумки. 2. Тепер спробуй уповільнитися й з’єднатися зі своїм тілом. Це не так складно, як звучить. Повністю видихни повітря з легень, а тоді знову повільно їх наповни глибоким вдихом. Повільно притисни ступні до підлоги. Так само плавно витягни руки вздовж тіла або зімкни долоні перед собою. 3. Остання дія – перенаправити увагу на світ навколо. Які 5 предметів ти бачиш? Які 3-4 звуки чуєш? Які запахи відчуваєш? Проговори подумки, що й де ти зараз робиш. Тепер торкнися коліна або якогось предмета поруч. Помацай, досліди його текстуру, температуру. Так само помічай, коли з’являються негативні думки. Не забувай перемикати увагу на реальний світ навколо.

14:26 20.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь