A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

За ініціативи Мінветеранів у Львові стартувало навчання перших кандидатів у помічники ветерана

За ініціативи Мінветеранів у Львові стартувало навчання перших кандидатів у помічники ветерана

Днями у львівському Центрі ветеранського розвитку, що був відкритий на базі Національного університету «Львівська політехніка», розпочалося профільне навчання перших у регіоні 25 кандидатів у помічники ветерана.

08:14 14.09.2023

Цифровізація Держстату: беріть участь у першому статистичному онлайн-опитуванні

Цифровізація Держстату: беріть участь у першому статистичному онлайн-опитуванні

Статистичне пілотне опитування про зайнятість та безробіття українців уперше проходить в онлайн-форматі. Це важливий крок у масштабній трансформації Держстату, яка дасть змогу отримувати інформацію в реальному часі, швидко її аналізувати й обробляти.

14:13 13.09.2023

Страшна звістка знову сколихнула нашу громаду

Страшна звістка знову сколихнула нашу громаду

Відданий військовій присязі на вірність українському народу, 10 вересня загинув мешканець нашої громади, уродженець с. Миколаївка, військовослужбовець Кудінов Денис Олексійович, 19.11.1994 року народження.

13:30 13.09.2023

Помічник ветерана: Напрацьований в межах проєкту Мінветеранів досвід на Львівщині згодом буде масштабований на інші регіони

Помічник ветерана: Напрацьований в межах проєкту Мінветеранів досвід на Львівщині згодом буде масштабований на інші регіони

З 1 липня 2023 року в Україні започаткували проєкт «Помічник ветерана», де навчені фахівців у громадах надаватимуть професійний сервіс для демобілізованих військових, захисників та захисниць, які повертатимуться з військової служби, фронту в цивільне життя.

08:08 13.09.2023

Ботулізм і його профілактика

Ботулізм і його профілактика

     Ботулізм — це дуже небезпечне харчове отруєння. Воно виникає при вживанні продуктів, що містять ботулотоксин — один з найсильніших серед відомих токсинів, що блокує нервову функцію і призводить до дихального і скелетно-м’язового паралічу. Найчастіше ботулотоксин виділяють з в’яленої риби, м’ясних консервованих продуктів — паштетів, тушонок, консервованих грибів та овочевих салатів домашнього виготовлення. Також слід відзначити, що збудник ботулізму часто розмножується у продуктах гніздами, тому при вживанні одного продукту кількома особами захворювання може виникати не у всіх, а кому не пощастить.

16:40 12.09.2023

Відбулась прем’єра нового інтерв’ю спеціального сезону подкасту «Простими словами» від The Village Україна.

Відбулась прем’єра нового інтерв’ю спеціального сезону подкасту «Простими словами» від The Village Україна.

Кожен п’ятий українець – під загрозою розвитку певної форми психічного розладу. Наслідки війни відчують на своєму ментальному здоров'ї майже 15 млн українців. Люди, які переживають депресію, мають на 42% вищий ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Поради, як не потрапити до такого переліку статистики, – від головного лікаря країни. Відбулась прем’єра нового інтерв’ю спеціального сезону подкасту «Простими словами» від The Village Україна. У цьому випуску на запитання відповідає міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Понад годину ведучі – клінічна психологиня Софія Терлез та журналіст і письменник Марк Лівін – говорили з міністром про те, як це – відповідати за здоров’я цілої країни під час війни. Про роботу, особисте та про те, що робити коли сідають батарейки. І головне – про те, навіщо нам всім зараз замислюватись про власне ментальне здоров’я та що це за техніки, які здатні допомогти більшості людей подолати тривоги та розлади. Відправна точка розмови, як завжди, запитання «Ти як?» Інтерв’ю можна прослухати на всіх подкаст-платформах:

13:38 12.09.2023

ШАНОВНІ ЗЕМЛЯКИ!

ШАНОВНІ ЗЕМЛЯКИ!

Існує необхідність Ваших підписів електронної петиції, до закінчення збору підписів залишилось всього 88 днів. Підписати петицію можна за посиланням - https://petition.president.gov.ua/petition/205160 Петиція стосується військовослужбовця ЗСУ стрільця - снайпера 1 аеромобільного взводу Гордія Володимира Сергійовича, 07.11.1991 р.н., жителя Миколаївської області с.Миколаївка. 01.12.2022 р. був мобілізований на підставі УПУ № 652022 від 24.02.2022 р. потрапивши до 3 аеромобільної роти аеромобільного батальйону військової частини А 0224. Разом з побратимами боронив цілісність нашої держави та виганяли ворога з населених пунктів в Донецькій області. Після травми не сумісної з життям прикривши своїх побратимів загинув 04.03.2023 р. біля пункту Красногорівка Донецької області. Володимир із честю та гідністю виконав свій обов'язок громадянина України, патріота, щодо захисту своєї держави. До останнього подиху залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині. Гордєй Володимир Сергійович - справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду - Герой України (посмертно). Вічна пам'ять та шана Герою! Слава України!

10:42 12.09.2023

За ініціативою першої леді Олена Зеленська створено Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?»

За ініціативою першої леді Олена Зеленська створено Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?»

Місія проєкту – зробити піклування про ментальне здоров’я щоденною звичкою для українців. Ментальне здоров’я – це непомітний, але водночас головний двигун людини, що дозволяє не лише повноцінно жити, а й ефективно функціонувати у суспільстві. Тому дбати про своє ментальне здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне. Ментальне та фізичне здоров'я – нерозривне ціле. Комунікаційні майданчики Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»: Спеціальна сторінка – http://howareu.com Facebook – https://www.facebook.com/howareu.program Instagram – https://www.instagram.com/howareu_program YouTube – https://www.youtube.com/@howareu_program Twitter – https://twitter.com/howareuprogram Telegram– https://t.me/howareu_program TikTok – https://www.tiktok.com/@howareu_program Viber– https://invite.viber.com/... Розробку та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я координує Міністерство охорони здоров'я України. Всесвітня організація охорони здоров’я – експертний партнер, виконавчий партнер – громадська організація «Безбар'єрність». Майданчиком для розробки та ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада при Кабінет Міністрів України. Комунікаційна кампанія реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

10:38 12.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь