A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

Як вислухати та підтримати людину в стресі

Як вислухати та підтримати людину в стресі

Якщо людина дезорієнтована, не може назвати своє ім’я чи місце перебування, погрожує нашкодити собі чи іншим, плаче або кричить — це можуть буть ознаки сильного стресу. Щоб зарадити у такій ситуації, насамперед переконайтеся, що вам і співрозмовнику нічого не загрожує. Зберігайте спокій, представтесь і скажіть, що бажаєте допомогти.

08:58 12.07.2023

Заборона продажу деяких тютюнових виробів!..

Заборона продажу деяких тютюнових виробів!..

З 11 липня, тобто від сьогодні, є чинними зміни до законодавства (норми Закону №1978), які забороняють рекламу електронних пристроїв для куріння та продаж е-сигарет і рідин до них з ароматичними та смаковими добавками, - наголошують у Міністерство охорони здоров'я України

15:28 11.07.2023

Надання деяких соціальних послуг з догляду та медичних послуг потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання

Надання деяких соціальних послуг з догляду та медичних послуг потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання

Законом України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” №1105 від 23.09.1999 (зі змінами) встановлено, що закупівля соціальних послуг, у тому числі на необхідний догляд за потерпілим, здійснюється та розраховується відповідно до оцінки потреб потерпілого відповідно до Закону України “Про соціальні послуги”. 28 квітня 2023 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову “Деякі питання організації забезпечення соціальними послугами з догляду та медичними послугами потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які їх потребують” №438 (далі — Постанова 438), якою затверджено Порядок організації надання деяких соціальних послуг з догляду та медичних послуг потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання (далі - Порядок).

11:28 11.07.2023

Амброзія полинолиста – небезпечний карантинний бур'ян.

Амброзія полинолиста – небезпечний карантинний бур'ян.

           Амброзія полинолиста – один з небезпечних карантинних бур'янів. Це однорічна рослина. За зовнішнім виглядом  нагадує полин гіркий, чорнобривці. Через свою виняткову шкодочинність, негативний вплив на здоров'я людей амброзія посідає одне з перших місць серед злісних бур'янів. Амброзія полинолиста розмножується лише насінням , котре утворюється у великій кількості. Одна рослина здатна утворювати до 100 тисяч сім'янок , а це дозволяє  їй швидко поширюватися і засмічувати нові сільськогосподарські  угіддя, витісняючи інші рослини.    

11:26 11.07.2023

Як не слід боротися зі стресом?

Як не слід боротися зі стресом?

Ментальне здоров’я дасть тобі сили не просто подолати важкий період життя, але й пройти його з користю для себе. Щоб проблеми не поглинули тебе разом із твоїми мріями, не слід: - «виправляти» настрій алкоголем, сигаретами, наркотичними речовинами, кавою, солодощами, переїданням; - відкладати життя й цілі на потім; - дистанціюватися від людей, переживати стрес на самоті; - вивільняти негатив криками, сварками; - звинувачувати в негараздах себе; - копатися в минулому й критикувати себе за вчинки та думки; - опускати руки й переставати боротися; - чекати, коли пройде саме. Буде простіше уникати саморуйнування, якщо ти визначиш свої цінності.

08:54 11.07.2023

Механізм швидкого надання житлових субсидій

Механізм швидкого надання житлових субсидій

13 червня 2023 року Уряд ухвалив постанову № 601 “Про реалізацію експериментального проекту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”, яка дає можливість в рамках експериментального проекту максимально спростити процедуру звернення громадян за житловою субсидією і забезпечити швидке прийняття рішення щодо її надання.

14:34 10.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь