A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

Наші пожежні рятувальники одержали допомогу з Норвегії

Наші пожежні рятувальники одержали допомогу з Норвегії

Як ми вже повідомляли раніше на базі с. Миколаївка було створено місцеву пожежну охорону, яка обслуговує три старостинських округи. І ось цими днями колишній мешканець нашої громади Іван Градіцький, який раніше жив у с. Нововолодимирівка, а тепер працює у системі ДСНС Кривого Рогу, за підтримки начальника Криворізької пожежної частини Ігоря Зубка, домовились з Норвезькими колегами щодо надання практичної допомоги нашій пожежній частині. Тож з дружньої Норвегії надійшло десять спеціальних пожежних шоломів і десять комплектів бойового одягу. Ця допомога значно покращить можливості наших вогнеборців у виконанні ними таких важливих для людей професійних обов’язків.

13:28 05.07.2023

ЄРОБОТА: ГРАНТИ ВІД ДЕРЖАВИ НА ВІДКРИТТЯ ЧИ РОЗВИТОК БІЗНЕСУ

ЄРОБОТА: ГРАНТИ ВІД ДЕРЖАВИ НА ВІДКРИТТЯ ЧИ РОЗВИТОК БІЗНЕСУ

Урядовий проект “єРобота” передбачає надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Він спрямований на активізацію підприємницької діяльності та стимулювання створення робочих місць. Проект включає 6 грантових програм, зокрема, українці зможуть отримати:

11:30 04.07.2023

Що робити, якщо ваше майно знищене чи пошкоджене внаслідок російської агресії?

Що робити, якщо ваше майно знищене чи пошкоджене внаслідок російської агресії?

Для початку необхідно зібрати докази: ⁃ Акт про пошкодження (Акт ДСНС); ⁃ Фото та відео руйнувань; ⁃ Свідчення сусідів чи публікації у ЗМІ. Далі потрібно подати заяву про злочин до правоохоронних органів, а також зробити витяг щодо заяви та повідомити про це уряду. Незалежна комісія має оцінити збитки та визначити порядок компенсації у майбутньому. Отримати кошти на ремонт можна через програму єВідновлення. Більше корисної інформації завжди є на сайті проєкту http://dovidka.info/ Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Зазначимо, що даний матеріал підготовлено ТОВ «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія» (ICTV) в рамках медіа кампанії «Мости солідарності та відновлення: звільнені та прифронтові міста» #деокуповані_міст #прифронтові_міста #солідарні #єдині

11:27 04.07.2023

День Національної поліції України

День Національної поліції України

4 липня відзначають своє професійне свято працівники Національної поліції України. Професія правоохоронця нелегка і дуже потрібна, адже поліцейські покликані захищати життя і здоров’я, права і свободи громадян, інтереси держави і суспільства від протиправних посягань, охороняти правопорядок і безпеку людей.

10:14 04.07.2023

Брифінг завідувача кабінету навчального Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області Віталія Люшенка

Брифінг завідувача кабінету навчального Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області Віталія Люшенка

У понеділок, 3 липня, відбувся брифінг завідувача кабінету навчального Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області Віталія Люшенка. Говорили на такі ТЕМИ: - діяльність Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Миколаївської області; - функціональне навчання, яке забезпечує набуття керівниками та фахівцями різних категорій, спеціальних знань, умінь та навичок з питань цивільного захисту; - співпраця та взаємодія з управлінням з питань цивільного захисту Миколаївської ОВА та ГУ ДСНС України у Миколаївській області; - практична підготовка керівного складу та фахівців під час проведення командно-штабних навчань, штабних тренувань, спеціальних об'єктових навчань та тренувань; - розробка пам'яток для цивільного населення; - порядок дій при небезпеках воєнного характеру (артобстріли, ВНП, мінна небезпека, радіація) та надання допомоги потерпілим( домедична підготовка) тощо. Відеозапис брифінгу тут https://youtu.be/Y-yWPhJCbw8

16:41 03.07.2023

Пільги на комунальні послуги багатодітним сім’ям

Пільги на комунальні послуги багатодітним сім’ям

Багатодітні сім’ї мають право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг (стаття 13 Закону України “Про охорону дитинства”). На які послуги надаються пільги? Родинам, які виховують трьох і більше дітей, надається 50-відсоткова знижка: • на оплату житла в межах норм, передбачених законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю); • на користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та на вартість скрапленого балонного газу для побутових потреб (в межах норм та соціальних нормативів, визначених Кабінетом Міністрів України); • на вартість палива (у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення). Пільги надаються багатодітним сім’ям незалежно від виду житла та форми власності на нього. Призначається пільга на 12 місяців з місяця, коли таке право виникає.

14:36 03.07.2023

Дії у разі загрози виникнення радіаційної небезпеки

Дії у разі загрози виникнення радіаційної небезпеки

При оголошенні небезпечної ситуації не панікуйте, слухайте повідомлення. Дізнайтеся про час та місце збору мешканців для евакуації. Підготуйтеся до можливої евакуації: упакуйте у герметичні пакети та складіть у валізу документи, цінності та гроші, предмети першої необхідності, ліки, мінімум білизни та одягу, запас консервованих продуктів на 2-3 доби, питну воду. Підготуйте найпростіші засоби санітарної обробки (мильний розчин для обробки рук). Перед виходом з приміщення від'єднайте всі споживачі електричного струму від електромережі, вимкніть газ та воду.

10:00 03.07.2023

Будні Михайлівської бібліотеки-філії

Будні Михайлівської бібліотеки-філії

Як розповіла бібліотекар Михайлівської бібліотеки-філії Олена Маліновська протягом минулого тижня для майбутніх п’ятикласників пройшли літні читання під гаслом "Книга – казкова лампа, що дарує людині світло на далеких і темних дорогах життя. Бібліотеки – це скарбниці всіх багатств людського духу". Протягом тижня разом із дітьми та майбутнім класним керівником Слободзян В.О. читали казки, оповідання, ділилися враженнями про прочитані твори і вели записи до читацького щоденника.

09:54 03.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь