A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Новини

Дата: від до Скинути

Фасилітаційна сесія для збору потреб та зворотного зв'язку з локальними спільнотами за участі "Молодь України"

Фасилітаційна сесія для збору потреб та зворотного зв'язку з локальними спільнотами за участі "Молодь України"

   Сьогодні 3 квітня у Малому залі Казанківської селищної ради за підтримки Датської ради відбулася фасилітаційна сесія для збору потреб та зворотного зв'язку з локальними спільнотами за участі ГО «Молодь України».

14:52 03.04.2024

Слова, о відчваються як турбота

Слова, о відчваються як турбота

Слова — це найпростіший спосіб підтримати людину, адже це «інструмент», який майже завжди з нами. Але разом з тим, він може бути і небезпечним. Адже навіть коли ми хочемо підтримати когось, ми не завжди знаємо як це зробити правильно і що саме сказати. Невдало підібраними словами можна поранити.

10:00 03.04.2024

ТИ ЯК?

ТИ ЯК?

 Я співчуваю  Цього достатньо, аби словами підтримати людину, яка проживає втрату. Все інше можна сказати очима, дотиком, присутністю. Бути просто поруч – це дуже важливо.  В цьому переконаний Олег Романчук, відомий лікар-психотерапевт, дитячий психіатр, директор Інституту психічного здоров’я Українського католицького університету.  Він став гостем нового епізоду сезону «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» від The Village Україна, що виходить в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи Олена Зеленська.  Олег Романчук розповів, що трапляється з нами, коли близька людина йде з життя, як прожити та пережити горе, які процеси є нормальною реакцією на втрату, а які потребують додаткової психологічної допомоги.  Під час відвертого інтерв’ю на тему, яку ми звикли замовчувати, експерт поділився власним розумінням втрати. «Досвід втрати у своїй найглибшій суті для мене – це спосіб, як стосунки й любов є сильнішими за смерть. Як ті, кого ми любимо, є завжди, з нами, ще глибше, ще ближче, у самій глибині нашого серця. Вони стають частиною нашого світу. Я сумую за ними й буду сумувати все життя. Але завдяки тому, що ці люди були в моєму житті й торкнулись мене своєю любов'ю, їхня любов може жити в мені. Смерть може забрати фізичне життя, але вона не може зупинити стосунки й не може зупинити любов».  Конспект інтерв'ю тут - https://www.village.com.ua/.../348965-prostimy-slovami-4-ep4  Розмову можна прослухати на всіх подкаст-платформах:  Apple Podcasts - https://apple.co/3TMC0CC  Google Podcasts - https://bit.ly/43vFr3H  SoundCloud - https://bit.ly/3x8qZ5S  Spotify - https://bit.ly/43vFo81  YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=LhXodKS_WUg  Сезон «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» виходить у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської провадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Проєкт реалізовано у співпраці з Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за підтримки World Health Organization (WHO). #тияк 

09:41 02.04.2024

Зроблено в Україні: Купувати продукцію українського виробництва – це стимулювати свою, а не чужу економіку

Зроблено в Україні: Купувати продукцію українського виробництва – це стимулювати свою, а не чужу економіку

У складних обставинах повномасштабного вторгнення та безлічі викликів, які воно принесло, для України життєво важливо, аби бюджет країни працював для розвитку бізнесу та бізнес брав участь у забезпеченні потреб держави. Тут дороговказом може стати народне прислів’я: «свій до свого по своє».

09:35 02.04.2024

Що треба знати про відновлення Криму?

Що треба знати про відновлення Криму?

Тема Криму та його деокупації після 2019 року, за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, почала активно відпрацьовуватися на рівні державних органів та закріпилась завдяки затвердженій Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій АР Крим та м. Севастополя.

14:23 01.04.2024

Штормове попередження: 

Штормове попередження: 

- 01.04.2024 о 12.45 від обласного центру з гідрометеорології отримано штормове попередження: “у найближчі 1-2 години по області та м. Миколаєву очікується посилення південного вітру 15-20 м/сек. Така погода збережіться до кінця доби 01 квітня та протягом доби 02 квітня. Перший рівень небезпечності “жовтий”.

14:01 01.04.2024

НАЦІОНАЛЬНА ВОЛОНТЕРСЬКА ПЛАТФОРМА

НАЦІОНАЛЬНА ВОЛОНТЕРСЬКА ПЛАТФОРМА

    З метою посилення волонтерського руху між Міністерством молоді та спорту України, Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та громадською організацією «Українська Волонтерська Служба» підписано Меморандум про взаєморозуміння, відповідно до якого діє Національна волонтерська платформа (далі – Платформа). Завданням Платформи є інформування молоді про можливості волонтерства в Україні та за кордоном, підтримка інститутів громадянського суспільства у напрямі залучення волонтерів.

14:01 01.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь