A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Безоплатна правова допомога

Місцеві вибори 2020

Зовсім скоро, уже цієї неділі, в Україні відбудуться місцеві вибори, на яких обиратимуть депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів. Про те, як заповнювати виборчий бюлетень, Центральна виборча комісія затвердила роз'яснення, яке розмістила на своїй офіційній сторінці (https://bit.ly/3dOYcFx). Розповідаємо в нашій інфографіці, де писати галочки, плюсики та цифри, щоб ваш голос не пропав.

14:55:19 21.10.2020

Надання права на шлюб неповнолітній особі

Шлюбом є сімейний союз жінки та чоловіка, зареєстрований у органі державної реєстрації актів цивільного стану. Згідно ст. 23 Сімейного кодексу України право на шлюб мають особи, які досягли шлюбного віку. Досягнення шлюбного віку є юридичним фактом, який породжує у особи право на шлюб. За загальним правилом шлюбний вік для чоловіків та жінок встановлюється у вісімнадцять років. Однак це право може бути реалізоване лише при волевиявленні двох осіб - жінки та чоловіка. За заявою особи, яка досягла шістнадцяти років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам. Закон не встановлює максимального шлюбного віку. Тому людина і у 80, і у 100 років має право на шлюб.

08:16:58 24.09.2020

Відновне правосуддя для неповнолітніх на Миколаївщини: результати та перспективи

17 укладених угод про застосування програми відновлення, 10 з яких вже виконано, відтак підлітків звільнено від кримінального покарання. Про такі результати пілотного проекту з відновного правосуддя для неповнолітніх на Миколаївщині повідомила директорка Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області Наталія Гнатуша під час онлайн-пресконференції, що транслювалася на YouTube-каналі центру.

16:35:27 10.09.2020

Порядок подання заяви для реєстрації земельної ділянки в Державному земельному кадастрі

Державний аграрний реєстр (далі – ДАР) – це електронний майданчик, який міститиме всю актуальну інформацію про виробника с/г продукції, через який він зможе легко, швидко та зручно отримати державну підтримку і взаємодіяти з органами державної влади.

10:53:12 08.09.2020

Здобуття освіти в домашніх умовах (Індивідуальна та Дистанційна форми навчання)

На законодавчому рівні держава створила різні форми навчання, забезпечила і надала можливість отримати знання, культурні навички, професійні орієнтації, які необхідні для нормальної життєдіяльності в умовах сучасного суспільства. Зокрема, домашнє навчання поділяється на дві форми:

14:55:57 01.09.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь