Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Зроблено в Україні: Підписали перший договір із банком, який дозволить прийом заявок на державну підтримку індустріальних парків.

Дата: 23.07.2024 15:20
Кількість переглядів: 36

Як повідомляє Перша віцепрем’єр-міністерка – Міністерка економіки України, Юлія Свириденко, Міністерство економіки України підписало договір із JSC Ukreximbank.

 Це означає, що тепер індустріальні парки зможуть податися на отримання державної підтримки.

У держбюджеті на цей рік маємо 1 млрд грн на підтримку індустріальних парків.

Яку підтримку можна отримати від держави?

Ініціатор створення або керуюча компанія індустріального парку зможе отримати від держави 50% вартості будівництва необхідної інженерно-транспортної інфраструктури, що становитиме до 150 млн грн.

Уряд також покриватиме 50% вартості приєднання до електромереж.

Для індустріальних парків на деокупованих територіях стимулювання покриватиме до 80% необхідних робіт.

Натомість заявники повинні побудувати не менше як 5000 квадратних метрів виробничих площ у парку та залучити щонайменше двох учасників протягом трьох років.

 Як можна буде скористатися програмою?

1. Подати заявку до уповноваженого банку до 15 серпня;

2. Банк перевірить вашу заявку;

3. Міністерство економіки України перевірить документи та ухвалить рішення про надання допомоги;

4. У разі позитивного рішення — укладається договір;

Підтримка розвитку індустріальних парків – це лише один з низки інструментів, які надає держава для залучення інвестицій в реальний сектор економіки. Також вони можуть розраховувати на:

 Пільги та заохочення – звільнення від сплати ПДВ і митних зборів на нове обладнання та компоненти. Наприклад, учасник парку «Фастіндастрі» заощадив близько $367 500 на обладнанні вартістю $1,5 млн, реінвестувавши зекономлені кошти в подальший розвиток.

 Не платити податок на прибуток протягом 10 років, якщо заощаджені кошти будуть спрямовані на розвиток компанії.

 Отримати додаткові стимули від місцевої влади, такі як: звільнення від місцевих податків або плати за землю. Наприклад, у Львові, Вінниці та Білій Церкві податок на землю для індустріальних парків знизили до нуля.

 Залучення іноземних інвесторів до розвитку індустріальних парків. У світі досить багато успішних прикладів такої стратегії. Серед них – японська корпорація Sumitomo управляє кількома індустріальними парками у В'єтнамі, Індії, Індонезії, Бангладеш, М'янмі та на Філіппінах.

Втім, інвестори хочуть бути певними, що їхні вкладення захищені від воєнних ризиків. Для захисту іноземних інвестицій в Україні доступні можливості від MIGA, DFC, іноземних експортно-кредитних агентств та Української ЕКА.

 Підтримка індустріальних парків міжнародними організаціями. І ми вже маємо приклади – UNIDO - United Nations Industrial Development Organization (ЮНІДО) реалізувала пілотні проєкти впровадження ресурсозберігаючих та екологічно чистих виробництв, а Німецьке агентство з міжнародного співробітництва GIZ Ukraine допомогло створити індустріальний парк “Червоноград” на Львівщині.

Тож навіть повномасштабне вторгнення росії не змогло зупинити розвиток індустріальних парків в Україні.

Деталі тут: https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA...

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь