Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Патронатні вихователі. Потреба часу.

Дата: 17.07.2024 13:53
Кількість переглядів: 66

     15 – 16 липня в приміщенні Казанківської селищної ради відбулося дводенне навчання за темою : «Розвиток та зміцнення патронату в Україні».

   Навчання проводилося представниками Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. На дводенному навчанні були присутні представники служби у справах дітей, освіти, медицини, органів поліції та соціальної сфери Казанківської селищної ради.

    Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на реінтеграцію дитини у сім’ю або надання дитині відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини щодо забезпечення її права на виховання в сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних.

     Під час навчання обговорено алгоритм роботи патронату в розрізі соціального захисту дітей у складних життєвих обставинах, які потребують влаштування в патронатну родину та соціального супроводу сімей, з яких вони потрапляють у патронат.

    Учасники тренінгу відпрацювали різні інструменти взаємодії, відчули роль і значимість кожного для роботи справжньої команди – злагодженої, об’єднаної спільними переконаннями і готовністю працювати в найкращих інтересах дітей.

     На сьогоднішній день в Казанківській територіальній громаді буде функціонувати одна патронатна сім’я. В майбутньому кількість патронатних сімей буде збільшуватись, через прагнення до найкращого захисту інтересів кожної дитини, враховуючи суттєве збільшення сімей з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь