Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ КАЗАНКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ПРО ПРИВАТИЗАЦІЮ

Дата: 02.07.2024 15:55
Кількість переглядів: 95

 

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ КАЗАНКІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ПРО ПРИВАТИЗАЦІЮ

 нежитлової будівлі   за адресою: вул. Миру, 175, смт Казанка, Баштанський район,  Миколаївська область, площею 369,80 кв.м, 1).Інформація про балансоутримувача

Казанківська селищна рада Миколаївської області (56002, Миколаївська область , смт Казанка, вул. Миру, 208, код ЄДРПОУ: 04375292).

1.1. Координати організатора аукціону:

адреса: 56002, Миколаївська область, смт.Казанка, вул.Миру, 208;

контактна особа – Жабко Вікторія Олександрівна – спеціаліст відділу  з питань юридичного забезпечення та кадрової роботи, електрона адреса: yur@kazanka-gromada.gov.ua, моб.тел (098)1707575

 Час та місце огляду об’єкта малої приватизації комунальної власності, а саме: нежитлова будівля: понеділок - п’ятниця з 08.00 год. по 16.00 год. за адресою: вул. Миру, 175,  смт  Казанка, Баштанський район,  Миколаївська область.

2). Інформація про об’єкт малої приватизації комунальної власності:

2.1. Опис об’єкта приватизації комунальної власності:

- громадський будинок з господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами   знаходяться за адресою: вул. Миру, 175, смт Казанка, Баштанський район,  Миколаївська область, площею 369,80 кв.м, А-1 адміністративна будівля із цегли загальною площею 229,4 кв.м., Б-1 Господарська будівля цегляна загальною площею 107,3 кв.м., В-1 Господарська будівля цегляна площею 33,10 кв.м. , Г-1 Вбиральня-цегляна та огорожа №6-10, перекриття дерев’яні,покрівля з шиферу.

         - форма власності – комунальна, власник – територіальна громада в особі Казанківської селищної ради  , код ЄДРПОУ: 04375292, адреса: 56002, Миколаївська область, смт Казанка, вул. Миру, буд. 208, витяг з Державного реєстру речових прав  № 314657013 від 09.11.2022 року.

 2.2. Технічний стан не задовільний, знос 41% знаходиться в аварійному стані, використання можливе після реконструкції та капітального ремонту.

    Об’єкт нерухомості знаходиться в оренді у фізичної особи- підприємця  Владімірова Олександра Миколайовича, договір №120 від 04.11.2022 року діє до 04.11.2027 року за рахунок орендаря зроблено капітальний ремонт з дозволу власника, та використовується об’єкт за конкретним цільовим призначенням, а саме: забезпечення функціонування об’єкта критичної інфраструктури (забезпечення зберігання, видачу та доставку споживачам вантажних та поштових відправлень). Інформація щодо орендної плати, строку договору оренди, його умов міститься в інформаційному повідомленні, яке зі скан-копією договору оренди завантажені в документацію аукціону. Договір оренди зберігає чинність для нового власника приватизованого об’єкта, а в разі якщо покупцем переданого в оренду об’єкта є орендар, дія відповідного договору припиняється з дня, за яким об’єкт переходить у його власність.

Земельна ділянка, на якій розташований Об’єкт приватизації, не є предметом купівлі-продажу, тому питання землекористування покупець вирішує самостійно в установленому чинним законодавством порядку.

  1. Інформація про аукціон:

Із врахуванням прийнятих Казанківською селищною радою рішень восьмого скликання від 23.06.2023 року №806/23 «Про затвердження Переліків об’єктів комунальної власності територіальної громади Казанківської селищної ради, що підлягають приватизації» від 29.09. 2023 року № 852/24 «Про приватизацію об’єкту малої приватизації комунальної власності Казанківської селищної ради.

Покупець об’єкта приватизації має відповідати вимогам, передбаченим статтею 8 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна».

Спосіб проведення аукціону: аукціон з умовами.

Дата та час проведення аукціону: не раніше як на п’ятий та не пізніше  20-го дня з дня наступного за днем публікації інформаційного повідомлення

Після опублікування інформаційного повідомлення електронна торгова система автоматично встановлює для кожного електронного аукціону дату та час його проведення.

Кінцевий строк подання заяви на участь в електронному аукціоні без умов, із зниженням стартової ціни встановлюється електронною торговою системою для кожного електронного аукціону окремо в проміжку часу з 19 години 30 хвилин до 20 години 30 хвилин дня, що передує дню проведення електронного аукціону.

        Кінцевий строк подання заяви на участь в електронному аукціоні за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій встановлюється електронною торговою системою для кожного електронного аукціону окремо з 16 години 15 хвилин до 16 години 45 хвилин дня проведення електронного аукціону.

  1. Стартова ціна Об’єкта приватизації для:

- аукціону з умовами –  236300 гривня (без урахування ПДВ);

- аукціону із зниженням стартової ціни –  118150  гривень (без урахування ПДВ);

- аукціону за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій –118150 гривень (без урахування ПДВ);

  1. На остаточну ціну продажу нараховується ПДВ.
  1. Розмір гарантійного внеску становить 20 відсотків стартової ціни продажу (без ПДВ)  для:

- аукціону з умовами –47260   (без урахування ПДВ);

- аукціону із зниженням стартової ціни –  23630 гривень (без урахування ПДВ);

- аукціону за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій –  23630 гривень (без урахування ПДВ);

  1.     Розмір реєстраційного внеску: становить 0,2 мінімальної заробітної плати станом на1 січня 2024 року  1420,00 гривень.
  2. Умови проведення аукціону: компенсація переможцем аукціону витрат на виготовлення технічної документації, реєстрації речових прав на нерухоме майно, та витрати на нотаріальне посвідчення договору купівлі-продажу, збереження основного виду діяльності: зберігання, видачу, та доставку споживачам вантажних та поштових відправлень таким чином забезпечуючи функціонування об’єктів критичної інфраструктури протягом 3 років, ,  компенсація витрат орендаря на проведення капітального ремонту та невід’ємних поліпшень за результатами проведеної орендарем незалежної оцінки майна, збереження чинності договору оренди для нового власника приватизованого об’єкта.
  3.  Відповідно до абзацу 8 пункту 7-4 Перехідних та прикінцевих положень ЗУ «Про приватизацію державного та комунального майна»

У разі якщо об’єкт, який пропонувався для продажу на аукціоні, не продано, крім приватизації такого об’єкта шляхом викупу, оголошується повторний аукціон із зниженням стартової ціни на 50 відсотків протягом одного робочого дня з дати формування відповідного протоколу аукціону або з дати закінчення строку для оприлюднення рішення органу приватизації щодо викупу, який проводиться не раніше трьох робочих днів та не пізніше шести робочих днів з дня його оголошення. У разі якщо об’єкт не продано на аукціонах, передбачених вищезазначеними в цьому абзаці нормами, крім приватизації такого об’єкта шляхом викупу, оголошується аукціон за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій із зниженням стартової ціни, визначеної відповідно до цього пункту, на 50 відсотків протягом одного робочого дня з дати формування відповідного протоколу аукціону або з дати закінчення строку для оприлюднення рішення органу приватизації щодо викупу, який проводиться не раніше трьох робочих днів та не пізніше шести робочих днів з дня його оголошення. У разі якщо аукціон за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій визнано таким, що не відбувся, у випадках, передбачених частини шостої статті 15 цього Закону, проводиться повторний аукціон за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій із зниженням стартової ціни, визначеної відповідно до цього пункту, на 50 відсотків. Такий аукціон оголошується та проводиться у строки, визначені цим абзацом;

9). Аукціон проводиться відповідно до «Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об'єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу», затвердженого Постановою КМУ від 10.05.2018 № 432 (зі змінами).

 До участі в аукціонні не допускаються особи на яких поширюються обмеження визначені частиною 2 статті 8 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна».

         Відповідальність за недостовірність, неповноту поданих документів, а також обов’язок довести відсутність ознак, передбачених частиною 2 статті 8 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», покладається на покупця.

Для участі в електронному аукціоні особа, яка має намір взяти участь у ньому через свій особистий кабінет здійснює подання заяви на участь в електронному аукціоні шляхом заповнення електронної форми і завантаження електронних копій документів та сплачує реєстраційний та гарантійний внески. Особи, які мають намір взяти участь в електронному аукціоні, сплачують реєстраційний та гарантійний внески на рахунок оператора електронного майданчика, через який подається заява на участь в електронному аукціоні.

Приймання та реєстрація заяв на участь в аукціоні проводиться відповідно до частини 7 статті 14 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна»(далі Закон) та Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об'єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу, затвердженого постановою КМУ від 10.05.2018 № 432 (зі змінами).

До заяви на участь у приватизації об’єкта малої приватизації подаються:

1) для потенційних покупців - юридичних осіб:

витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань України - для юридичних осіб - резидентів;

документ про реєстрацію у державі її місцезнаходження (витяг із торговельного, банківського або судового реєстру тощо), засвідчений згідно із законодавством держави його видачі, перекладений українською мовою, - для юридичних осіб - нерезидентів;

інформація про кінцевого бенефіціарного власника. Якщо особа не має кінцевого бенефіціарного власника, зазначається інформація про відсутність кінцевого бенефіціарного власника і про причину його відсутності;

остання річна або квартальна фінансова звітність;

разом із заявою на участь у приватизації об’єкта малої приватизації, яка містить ідентифікаційний код згідно з ЄДРПОУ, потенційні покупці - юридичні особи подають: заяву про те, що потенційний покупець не підпадає під обмеження, передбачені статтею 8 Закону ; заяву про ознайомлення з об’єктом приватизації

2) для потенційних покупців - фізичних осіб громадян України:

 копія паспорта;

3) для іноземних громадян - документ про майновий стан і доходи, виданий уповноваженим органом держави громадянства або податкового резидентства, копія паспорта;

4) документ, що підтверджує сплату гарантійного та реєстраційного внесків внеску;

 5) письмова згода потенційного покупця щодо взяття на себе зобов’язань, визначених умовами продажу.

Разом із заявою на участь у приватизації об’єкта малої приватизації потенційні покупці - фізичні особи та іноземці подають: заяву про те, що потенційний покупець не підпадає під обмеження, передбачені статтею 8 цього Закону; заяву про ознайомлення з об’єктом приватизації

Технічні реквізити

Дата і номер рішення органу приватизації про затвердження умов продажу: рішення виконавчого комітету Казанківської селищної ради від 17.06.2024 № 115

Унікальний код, присвоєний об’єкту приватизації під час публікації переліку об’єктів, що підлягають приватизації, в електронній торговій системі: RAS001-UA-20231010-62745.

Мінімальний крок для:

- аукціону з умовами –  2363 гривень;

- аукціону  із зниженням стартової ціни 1181,5  гривень;

- аукціону за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій – 1181,5  гривень.

 Загальна кількість кроків, на які знижується стартова ціна об’єкта на аукціоні за методом покрокового зниження ціни та подальшого подання цінових пропозицій, становить  4 кроків.

Місце проведення аукціону: аукціони будуть проведені в електронній торговій системі "ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ" (адміністратор).    

Єдине посилання на веб-сторінку адміністратора, на якій наводяться посилання на            веб-сторінки операторів електронного майданчика, які мають право використовувати електронний майданчик і з якими адміністратор уклав відповідний договір: https://prozorro.sale/info/elektronni-majdanchiki-ets-prozorroprodazhi-cbd2

Реквізити казначейського рахунку для перерахування гарантійного та реєстраційного внесків оператором електронного майданчику та проведення переможцем аукціону розрахунків за придбаний об’єкт:

Одержувач: Казанківська селищна рада

Рахунок №: UA298999980314101905000014412

Банк одержувача: Державна казначейська служба України м. Київ.

МФО: 899998

Код ЄДРПОУ: 04375292

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь