A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Свічка Пам'яті: Шана Загиблим Героям – Фалій  Віталій Миколайович

Дата: 13.03.2024 10:23
Кількість переглядів: 39

(спільний проєкт історико-краєзнавчого музею Казанківської селищної ради та БО БФ «Джерело рідного краю»)

Рік тому казанківці з військовими почестями провели в останній путь до місця вічного спочинку вірного захисника України, молодого та мужнього воїна, жителя Казанки Віталія Миколайовича Фалія, який загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України 13 березня 2023 року.

   Майбутній воїн народився 12 вересня 1981 року в смт Казанка. Після закінчення Казанківської восьмирічної школи №3 Віталій продовжував навчання в Казанківському СПТУ №41, обравши спеціальність "тракторист-механізатор". Цей вибір не був випадковим, адже ще з юних літ його приваблювала велика техніка, яка і визначила майбутнє. Мрії свого подальшого життя він пов’язував саме з нею, тому після проходження строкової служби в армії, знайшов себе в професії водія вантажівок. Спочатку працював на інших господарів, поки не придбав власний вантажний автомобіль.  Життя на колесах, в дорозі, в портах стало для нього не лише роботою, а й стилем життя.

   У 2003 році Віталій заснував сім'ю, і відтоді його серце належало не лише рідній землі, техніці, а й коханій дружині та доньці, які стали для  нього опорою та найбільшою втіхою. Домашнє вогнище родини Фалій було сповнене любові, тепла та підтримки.

   Коли на нашій землі розпочалася війна, Віталій не зміг залишатися осторонь. Повернувшись з чергового рейсу, він одразу записався добровольцем та був готовий використати свої навички для захисту рідної країни від непроханих окупантів. Він був серед перших, хто з’явився на подвір’ї Казанкіського РПЦК та СП з проханням записатися до війська. Справжній чоловічий вчинок, який заслуговує особливої шани та поваги.

    16 квітня 2022 року розпочався бойовий шлях солдата Віталія на херсонському напрямку у складі  кулеметної роти. Зі слів побратимів по зброї Віталій завжди виявляв небайдужість та готовність допомагати іншим. Якщо по рації лунали заклики про допомогу, без вагань їхав туди, незалежно від того, були ці поранені з його підрозділу, чи з іншого. Для друзів та побратимів був не лише сміливим бійцем, а й чуйною, відкритою для спілкування, готовою прийти на допомогу в будь-яку хвилину людиною.

  Шлях воїна Віталія трагічно обірвався в с. Давидів Брід. Його життя, яке обірвалося так непередбачено – це приклад мужності, любові до Батьківщини та готовності стати на її захист у найскладніші часи.

 Світла пам'ять про Віталія Миколайовича Фалія будє назавжди в наших серцях, нагадуючи про велику ціну свободи та миру, за яку він віддав найдорожче – власне життя. У щирій скорботі схиляємо голови перед нашим Захисником.

   Світла пам’ять, шана і слава Герою!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь