Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Свічка Пам'яті: Шана Загиблим Героям – Хлівний Дмитро Ренатович

Дата: 27.02.2024 11:08
Кількість переглядів: 62

(спільний проєкт історико-краєзнавчого музею Казанківської селищної ради та БО БФ «Джерело рідного краю»)Фото без опису

27 лютого 2022 року. Четверта доба повномасштабної війни. Саме в цей день сільський хлопець з української глибинки відкриває казанківський скорботний  мартиролог загиблих.  А до його родини з мальовничого села Каширівка надходить скорботна звістка. Лави небесного війська поповнює наш земляк Хлівний Дмитро Ренатович.

   Народився Дмитро Хлівний 3 березня 1999  року в с.Димитрове Устинівського району Кіровоградської області. Згодом родина переїхала до с.Каширівки, де Дмитро навчався в місцевій школі. У цьому мальовничому селі промайнули його дитячі та юнацькі роки. Доля не завжди світила ясним сонечком для юнака, бо ще з шкільних років навчився заробляти собі на прожиття та не боявся будь-якої роботи. Після закінчення школи продовжив навчання в Криворізькому ПТУ, працював на різних роботах. Після повернення додому зі строкової служби в армії, працював в місцевому господарстві. Почуття боргу перед Батьківщиною покликало Дмитра в АТО, він підписує контракт  та стає учасником бойових дій на сході нашої держави.

   «Жив звичайним мирним життям, як і мільйони інших українців. Дуже любив своїх батьків, завжди хвилювався за них. Мріяв та будував плани на майбутнє» - так щиро згадує Дмитра його знайома з м.Кривий Ріг Тетяна Голіздра.

   «Простий, скромний, відповідальний і товариський. А головними рисами його були доброта та любов до батьків» - зі скорботою розповідає про Дмитра староста Каширівського старостинського округу Ніна Паробщук.

   Свій останній бій Дмитро прийняв 27 лютого 2022 року біля населеного пункту Солоницівка Харківської області. Вірний військовій присязі і поклику серця, Дмитро мужньо захищав свою землю, але ворожий метал обірвав
його життя. Дмитру Хлівному назавжди залишиться  23…  Поховали захисника в с.Каширівка.

    Указом Президента України №194/2022 від 31 березня 2022 року «Про відзначення державними нагородами» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі старшого солдата Хлівного Дмитра Ренатовича нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

   Вічна Пам’ять Дмитру та всім, хто поклав життя за Україну! Спочивай з миром, Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь