Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Як знайти свого психолога?

Дата: 28.07.2023 10:44
Кількість переглядів: 627

Знайти спеціаліста, якому ви довіритесь і зможете відкритись – задача не з легких. Міністерство охорони здоров'я України підготувало для вас алгоритм, який допоможе зорієнтуватись та обрати психолога, з яким робота буде ефективною.
Психотерапія – це зона довіри, і якщо вам щось не сподобалось, краще це обговорити зі своїм терапевтом. Якщо боїтесь чи не можете, то навряд чи ваша взаємодія проходить коректно.
Багато людей знаходять «своїх» спеціалістів за рекомендаціями від знайомих, колег. Цей спосіб має право на існування, але враховуйте, що всі ми – різні, а отже, спеціаліст, який підійшов вашому другу, може абсолютно не підійти вам.

Звертайте увагу на освіту спеціаліста. Психолог повинен мати вищу освіту за напрямом «Психологія», а у психіатра взагалі обов’язково має бути медична освіта, адже він може виписувати медикаментозне лікування.
 Пошукайте відгуки про фахівця в інтернеті.
 Не бійтесь пробувати, ви можете не знайти контакт з першим же спеціалістом, і це нормально. Домовтесь про пробну зустріч і подумайте, чи було вам комфортно, а також чи прийнятним і корисним для вас було те, що говорив і обіцяв вам спеціаліст.
Більше про те, на що варто звернути увагу під час пошуку спеціаліста для себе або для дитини – в статті: https://bit.ly/3Q1uKkW
 Матеріал підготовлено в межах впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.
#тияк

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь