Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Громада на захисті прав дітей

Дата: 26.01.2022 16:14
Кількість переглядів: 495

Сьогодні, 26 січня, відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини. Було розглянуто шість питань порядку денного. Провела засідання начальник служби у справах дітей Валентина Риженко, взяли участь фахівці соціального захисту населення, старости, відповідні підрозділи виконкому та соціальні установи.

Останнім часом більшає родин, де батьки зловживають спиртними напоями, ведуть несуспільний спосіб життя, нехтують своїми батьківськими обов’язками по відношенню до своїх дітей. І це дуже прикро. Служба у справах дітей постійно проводить відповідну роботу у цьому напрямку, а допомагають їй старости відповідних округів, депутати селищної ради та громадськість.

Ось і сьогодні були запрошені батьки, які належним чином не виконують свої батьківські обов’язки. Багатодітна мати, яка має трьох малолітніх дітей, відповідала на численні запитання та пояснювала, чому сталась така ситуація. Вона не створює своїм дітям належні умови проживання, зловживає спиртними напоями, діти не ходять до школи. Мати пообіцяла виправити ситуацію на краще, навести належний санітарний стан та забезпечити всі умови для розвитку та комфортного проживання своїх дітей. Якщо ситуація не зміниться, то в подальшому це загрожуватиме відібранню дітей або позбавленню батьківських прав.

Далі на засіданні було вирішено питання щодо встановленя опіки над неповнолітніми, про доцільність позбавлення батьківських прав, визнання особи недієздатною. Також було розглянуто кандидатуру на присвоєння почесного звання «Мати-героїня».

Після детального обговорення члени комісії прийняли виважені рекомендації в рамках діючого законодавства України, які для прийняття остаточного рішення будуть винесені на розгляд виконавчого комітету селищної ради.

По закінченню засідання Валентина Риженко подякувала всім присутнім за злагоджену і плідну співпрацю.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь