Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулась нарада з керівниками закладів освіти Казанківської громади

Дата: 24.01.2022 08:13
Кількість переглядів: 474

21 січня, відбулась нарада з керівниками закладів освіти територіальної громади, в якій взяв участь Казанківський селищний голова Олексій Асмолов. На початку наради начальник відділу освіти, молоді та спорту Олександр Лука доповів про результати діяльності установ та закладів освіти у 2021 році та завдання на 2022 рік. Зокрема, він зазначив, що Казанківська селищна рада надає пріоритетну роль дошкільній освіті, спрямовує зусилля на розширення мережі та надання рівного доступу дітям до якісної освіти. В громаді 13 дитсадків, з них 11 функціонують цілорічно. Постійно проводяться заходи з покращення матеріального стану та модернізації бази закладів, оновлюються меблі, технологічне обладнання на харчоблоках.

На території селищної ради 14 закладів загальної середньої освіти, в яких навчається 1605 учнів. Олександр Лука зазначив, що з кожним роком спостерігається тенденція до зменшення кількості учнів. У порівнянні з минулим роком кількість учнів зменшилась на 2%, а першокласників збільшилась на 1%. Для учнів 1 класів створено розвивальне середовище, є всі необхідні меблі, комп’ютерна техніка та дидактичний матеріал. Забезпечено підвезення до шкіл дітей сільської місцевості, які проживають за межею пішохідної доступності. Підвезення здійснюється 10 шкільними автобусами.

Також начальник відділу освіти поінформував щодо роботи інклюзивно-ресурсного центру, який продовжує працювати відповідно до вимог законодавства: проводились комплексні оцінювання та корекційні заняття, надавались психолого-педагогічні послуги, консультування тощо. Заключено трьохсторонню угоду на обслуговування дітей з особливими освітніми потребами до 2023 року з Володимирівською громадою. На подвір’ї центру встановлено елементи дитячого ігрового майданчика. Протягом минулого року відбулись ключові зміни в організації інклюзивного навчання, над якими педагоги центру працюватимуть у 2022 році.

Потім поінформував щодо роботи Будинку дитячої та юнацької творчості. Загалом було охоплено 275 учнів молодшого, середнього та старшого віку, діяло 19 груп гуртків. Протягом року було організовано і проведено 72 заходи, в яких взяли участь 1432 учня громади. Також в обласних змаганнях брали участь і керівники гуртків, які отримували призові місця. Під час вимушеного карантину педагоги БДЮТ шукали нові способи роботи з дітьми, так як не мають досвіду роботи за дистанційною формою. Оскільки позашкільна освіта перебуває у стадії потужного розвитку, саме керівники гуртків допомагають вихованцям проводити дозвілля творчо, продуктивно, змістовно і цікаво.

У 2021 році сталося масштабне перезавантаження Казанківської дитячо-юнацької спортивної школи. Після капітального ремонту урочисто відкрились двері для вихованців відділень волейболу і футболу, а з жовтня розпочались тренувальні заняття відділення греко-римської боротьби. Всього охоплено тренуваннями 294 дитини. 112 дівчаток і хлопчиків займаються волейболом, 128 хлопчиків - футболом і 56 хлопчиків обрали заняття греко-римською боротьбою. Протягом минулого року вихованці спортшколи брали участь та стали призерами в турнірах, чемпіонатах та першості області. Матеріально-технічна база спортивного закладу значно покращилась.

Далі голова Казанківської районної організації профспілки працівників освіти і науки Ольга Дьоміна проаналізувала роботу за попередній рік та окреслила перспективи 2022 року, як це передбачено Угодою між відділом освіти та районною організацією профспілки працівників освіти на 2021 – 2025 роки. Станом на 1 січня 2022 року місцева організація профспілки налічує 27 первинних профспілкових організацій і майже всі вони тісно співпрацюють з своїми соціальними партнерами – директорами закладів освіти. Така співпраці є запорукою нормального психологічного мікроклімату в колективах, а це, без сумніву, впливає на якість організації навчально-виховного процесу в дитячих садках, в школах та позашкільних закладах. Як зазначила Ольга Дьоміна, таких прикладів є багато. Найбільш помітними, що видно з результатів роботи, це Казанківська гуманітарна гімназія, гімназія №4, дитсадок «Теремок», Троїцько-Сафонівський ліцей, Володимирівська загальноосвітня школа-інтернат, Веселобалківська гімназія, Новоданилівська школа. Останнім часом позитивні зрушення є в роботі Каширівської та Новофедорівської гімназій.

«Дякую всім за злагоджену роботу, відповідальне ставлення до професійних і громадських обов’язків та сподіваюсь, що ваш приклад будуть наслідувати й всі інші колеги», - зазначила у своєму виступі Ольга Дьоміна.

Потім голова профспілки освітян вручила відзнаки кращим педагогам.

Почесним знаком Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України «За соціальне партнерство» та грошовою винагородою 2000 гривень нагороджено директора Володимирівської загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІ ст Абрамовича Бориса Анатолійовича.

Центральний комітет Профспілки працівників освіти і науки України нагородив значком «Профспілковий лідер» з врученням свідоцтва та грошовою винагородою 2000 гривень голову профкому Казанківської гуманітарної гімназії Лебідь Наталію Олександрівну.

Грамотою Миколаївського обласного комітету профспілки працівників освіти та грошовою винагородою 1000 гривень нагороджено голову профкому Веселобалківської гімназії Кучеренко Тетяну Миколаївну та директора закладу Пшонну Віталіну Вікторівну, вчителя Казанківської гімназії №4 Милобог Елеонору Миколаївну, за участь у обласному конкурсі «Вчитель нового покоління».

Нагороджено Дипломом Миколаївського обласного комітету профспілки працівників освіти та грошовою винагородою 2000 гривень за активну участь в обласному огляді-конкурсі на кращу первинну профспілкову організацію – Казанківську гімназію №4 (голова профкому Комар Валентина Іванівна, директор Скрипник Лариса Леонідівна).

Грамотами Казанківської районної організації профспілки працівників освіти та грошовою винагородою нагороджені:

Вчитель географії Михайлівської гімназії за участь у конкурсі «Вчитель нового покоління» Клішина Юлія Миколаївна;

Директор Каширівської гімназії Лукачинець Надія Миколаївна;

Голова профкому Новоданилівського ЗЗСО І-ІІІ ст. Зубік Лариса Олександрівна;

Директор Казанківського закладу дошкільної освіти «Теремок» Клімова Юлія Леонідівна.

Також голова профспілки Ольга Дьоміна відзначила роботу свого заступника Пашкову Ірину Володимирівну, яка зараз знаходиться у відпустці по догляду за двома малюками, яких вона нещодавно народила. Вся освітянська родина привітала Ірину Володимирівну, побажали здоров’я, щастя та вручили скромний подаруночок для малят.

Олександр Лука вручив Почесну грамоту Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України голові Казанківської районної організації профспілки працівників освіти Дьоміній Ользі Петрівні, за плідну й результативну роботу щодо відстоювання трудових прав і соціально-економічних інтересів педагогічних працівників, передбачених статтею 61 Закону України «Про освіту».

Далі про організацію інклюзивного навчання в закладах освіти Казанківської громади доповіла головний спеціаліст відділу освіти Ірина Вергелес та в.о. директора Інклюзивно-ресурсного центру Наталя Паланіч. Про зміну у законодавстві щодо військового обліку жінок доповіла інспектор з кадрових питань відділу освіти Ніна Янова.

Після закінчення наради керівники ще довго спілкувалися, обговорювали шкільні проблеми, обмінювались інформацією щодо впровадження інновацій.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь