A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

На території Казанківської громади утворено десять старостинських округів

Дата: 27.10.2021 16:44
Кількість переглядів: 1244

Сьогодні, 27 жовтня, Казанківський селищний голова Олексій Асмолов відкрив 14 сесію 8 скликання. В ході пленарного засідання депутати селищної ради розглянули 51 питання, з них 32 земельних. З 26 депутатів у пленарному засіданні взяли участь 19. На сесії були присутні заступники селищного голови, старости відповідних територій, працівники апарату селищної ради, керівники закладів охорони здоров’я. Після затвердження порядку денного сесії, депутати перейшли до розгляду питань.

По блоку важливих питань, що стосуються старостинських округів, доповів секретар селищної ради Сергій Дяченко. Тож депутати, з урахуванням рекомендацій постійних комісій, затвердили положення про старосту Казанківської селищної ради. Це посадова особа місцевого самоврядування,яка представляє інтереси жителів відповідного старостинського округу. Положенням затверджено повноваження, обов’язки, права та відповідальність старости. Далі затвердили порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости, який встановлює процедуру, організацію проведення та встановлення результатів громадського обговорення кандидатури. Мета такого обговорення – визначення рівня підтримки жителями старостинського округу селищної ради кандидатури старости. Участь у обговоренні братимуть жителі громади, які мають право голосу на виборах. Положенням передбачено два етапи: І-й – визначення в старостинському окрузі рівня підтримки запропонованої селищним головою кандидатури старости і ІІ-й етап - громадські слухання щодо підтримки цієї кандидатури, які проводяться протягом 2-х тижнів.

Далі депутати затвердили положення про старостинські округи. Це частина території селищної ради, на якій розташовані один або декілька населених пунктів, в яких проживає не менше 500 жителів, крім адміністративного центру територіальної громади - смт Казанка.

На території Казанківської селищної ради утворено десять старостинських округів:

- Великоолександрівський старостинський округ з центром в с. Великоолександрівка, до складу якого входять населені пункти: села Великоолександрівка, Андріївка, Романівка та селище Добровільське.

- Веселобалківський старостинський округ з центром в с. Весела Балка, до складу якого входять населені пункти: села Весела Балка, Любомирівка, Новоолександрівка, Пищевиця та селище Казанка.

- Каширівський старостинський округ з центром в с. Каширівка, до складу якого входять населені пункти: села Каширівка, Великофедорівка, Малофедорівка, Неудачне, Слобідка, Новоскелюватка та селище Висунь.

- Миколаївський старостинський округ з центром в с. Миколаївка, до складу якого входить село Миколаївка.

- Миколо-Гулаківський старостинський округ з центром в с.Миколо-Гулак, до складу якого входять населені пункти: села Миколо-Гулак, Вербове, Тарасівка, Тернове, Утішне.

- Михайлівський старостинський округ з центром в с. Михайлівка , до складу якого входять населені пункти: села Михайлівка, Козлівка, Кротівка, Нововолодимирівка .

-Новоданилівський старостинський округ з центром в с-щі Новоданилівка, до складу якого входять населені пункти: села Дмитрівка, Сергіївка, Нововасилівка, Дмитро-Білівка, Білівка, Нова Висунь, Новоданилівка, Новоукраїнка та селища Новоданилівка, Гранітне.

-Новолазарівський старостинський округ з центром в с.Новолазарівка, до складу якого входять населені пункти: села Новолазарівка, Покровка та селище Копані.

- Новофедорівський старостинський округ з центром в с.Новофедорівка, до складу якого входять населені пункти: села Новофедорівка, Нове, Новогригорівка, Троянка та селище Утішне.

- Троїцько-Сафонівський старостинський округ з центром в с.Троїцько-Сафонове, до складу якого входять населені пункти: села Троїцько-Сафонове, Лозове, Павлівка, Лагодівка, Мар’янівка, Бурячки, Петрово-Висунське, Червона Новоселівка.

Вважати:

Лейбович Олену Володимирівну - старостою Великоолександрівського старостинського округу;

Цигаль Олену Юріївну – старостою Веселобалківського старостинського округу;

Паробщук Ніну Миколаївну – старостою Каширівського старостинського округу;

Беспалько Світлану Іванівну- старостою Миколаївського старостинського округу;

Кривонос Людмилу Степанівну – старостою Миколо-Гулаківського старостинського округу;

Сай Тимофія Кузьмича – старостою Михайлівського старостинського округу;

Сапожнікову Раїсу Наумівну – старостою Новолазарівського старостинського округу;

Галко Зою Володимирівну – старостою Новофедорівського старостинського округу.

Село Лазарівка віднесено до підпорядкування адміністративного центру Казанківської селищної ради.

Після проходження передбачених законодавством процедур по підбору кандидатур старост, вони будуть затверджені на сесії селищної ради. Це стосується Новоданилівського та Троїцько-Сафонівського старостинських округів, до яких доєднались відповідно села Дмитро-Білівка, Білівка, Нова Висунь, Новоданилівка, Новоукраїнка, Дмитрівка, Сергіївка, Нововасилівка та Лагодівка, Мар’янівка, Бурячки, Петрово-Висунське, Червона Новоселівка.

З прийняттям низки правових актів та з метою якісної організації роботи старост, прийнято рішення про виготовлення відповідних печаток та штампів.

З метою забезпечення якісного надання адміністративних послуг жителям громади, обов’язки адміністратора, пов’язані з наданням адмінпослуг, отриманням заяв та документів, покладено на старост відповідних територій.

Заслухавши змістовну інформацію заступника селищного голови Олени Шевчук про внесення змін до бюджету громади на 2021 рік, депутати одноголосно підтримали запропоновані зміни. Вона поінформувала, що в цілому видаткова частина загального фонду селищного бюджету збільшується на 4123224 грн., за рахунок збільшення дохідної частини по податках і зборах та міжбюджетних трансфертів, а саме кошти будуть спрямовані на охорону здоров’я – 713900 грн. (на оплату природного газу, безкоштовних рецептів, на оплату праці медичним працівникам пунктів здоров’я на селах громади, заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет), на освіту – 290286 грн. (для забезпечення проведення поточних ремонтів закладів дошкільної освіти та закладів загальної середньої освіти (харчоблоки, системи опалення та інше), на соціальний захист – 467233 грн. (на забезпечення населення компенсаційних виплат, оплату праці, природній газ та на проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій житлової будівлі стаціонарному відділенні Центру соціальних послуг, виплату одноразової допомоги на забезпечення водою військовослужбовцям, які виконують або виконували службовий обов’язок в антитерористичній операції на сході України, на виплату матеріальної допомоги для придбання дров сім’ям мобілізованих осіб), на культуру – 440385 грн. (на заміну вікон в клубних закладах та на проведення поточного ремонту покрівлі та фасаду КЗ «Центр культури та дозвілля Казанківської селищної ради»), на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості – 884899 грн. та багато інших нагальних для громади питань.

Також депутати ухвалили інші рішення, що стосуються питань життєдіяльності галузі культури, освіти, житлово-комунального господарства.

Селищний голова Олексій Асмолов подякував депутатам ради за виважену й конструктивну позицію, активну роботу по прийняттю необхідних рішень.

Результати поіменного голосування з питань, що розглядались, розміщено на офіційному веб-сайті селищної ради.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь