Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

За допомогою дидактичного матеріалу НУШ уроки у Троїцько-Сафонівському ліцеї проходять цікаво, пізнавально і корисно

Дата: 23.10.2020 09:16
Кількість переглядів: 457

Щодо використання дидактичного матеріалу НУШ розповідає вчитель початкових класів Троїцько-Сафонівського ліцею Калмикова Наталія Олександрівна. Зараз уроки проходять цікаво, насичено, корисно та пізнавально, і все це завдяки спеціальному обладнанню. На уроках української мови за допомогою цеглинок LEGO діти працюють з деформованим текстом, утворюють вірші, будують вежі. Такі заняття розвивають мовлення, фонематичний слух, логічне мислення. А щоб перевірити читання, фактичне сприймання тексту грають в ігри «Твердий чи м’який?» Наприклад: якщо у слові чути м’який приголосний – зелена цеглинка, а твердий – синя. Погодьтесь, коли урок проводять у такому форматі, то це цікаво і вчителю, і дітям, а час минає дуже швидко. Особливо учням подобається гра «Інтерв’ю», таким чином у них формується компетентність спілкування українською мовою. Ляльковий театр теж приносить велике задоволення, дітки розігрують казки за ролями.

Діти завжди прагнуть щось досліджувати, розглядати, спостерігати, тому на уроках «Я досліджую світ» проводять екскурсії та за допомогою лупи і мікроскопа спостерігають за навколишнім світом. Щоб закріпити знання про форму Землі застосовують глобус, дитячу карту Сонячної системи, телурій, цеглинки LEGO.

На математиці теж користуються цеглинками LEGO, розв’язують вирази і будують за шифром фігури, вежі. Такі заняття розвивають у дітей обчислювальні навички та навички конструювання.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь