A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулось екстрене засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Казанківської селищної ради

Дата: 26.05.2020 11:23
Кількість переглядів: 522

Сьогодні, 26 травня, на засіданні опікунської ради при виконавчому комітеті Казанківської селищної ради було розглянуто ряд питань щодо захисту прав дітей. Діти, як члени громади, мають свої права: право на життя, освіту, охорону здоров’я, на розвиток, правосуддя, на батьківську турботу, а також на захист з боку громади й держави.

До селищної ради надійшла інформація про загрозу життю і здоров’ю двох малолітніх дітей, які проживають на території нашої громади. Інформація відразу ж була перевірена. На місце виїхала комісія у складі працівників селищної ради, служби у справах дітей райдержадміністрації, працівників поліції, представника закладу охорони здоров’я та вжили необхідних заходів. Тож сьогодні на екстреному засіданні орган опіки та піклування прийняв рішення щодо негайного відібрання у батьків двох малолітніх дітей, які були залишені без батьківського піклування. Вже проведена відповідна організаційна робота щодо влаштування дітей у притулок, а в подальшому їх буде влаштовано в інтернатний заклад або в прийомну сім’ю. Також письмово інформовано прокуратуру про негайне відібрання дітей, надалі готуватиметься позов до районного суду щодо негайного відібрання малолітніх дітей. Далі на засіданні було вирішено спір між батьками щодо участі у вихованні та спілкуванні з дитиною, про реєстрацію дитини позбавленої батьківського піклування, про надання соціального житла для дитини позбавленої батьківського піклування, а також про доцільність позбавлення батьківських прав по відношенню до трьох дітей.

Після детального обговорення члени опікунської ради прийняли виважені рекомендації в рамках діючого законодавства України, які для прийняття остаточного рішення будуть винесені на розгляд виконавчого комітету селищної ради.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь