A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулось засідання постійної комісії Казанківської селищної ради

Дата: 11.12.2018 13:11
Кількість переглядів: 663

10 грудня, відбулось засідання постійної комісії Казанківської селищної ради з питань планування та обліку бюджету і фінансів, комунальної власності та соціально-економічного розвитку, яке провів голова комісії С. Дяченко.

Депутати обговорили проекти рішень порядку денного наступної   сесії сьомого скликання. Начальник відділу освіти, молоді та спорту О. Лука  детально доповів про структуру та штатну чисельність комунального закладу «Будинок дитячої та юнацької творчості Казанківської селищної ради», запропонував на розгляд Положення про будинок дитячої та юнацької творчості, розповів про головні завдання позашкільного навчального закладу, основні напрямки діяльності, права та обов‘язки вихованців та керівників гуртків. Також враховуючи пропозиції надані начальником відділу освіти, молоді та спорту О. Лукою члени комісії підтримали проект рішення «Про затвердження Положення про відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради (у новій редакції)».

Щодо забезпечення незалежного рівня підготовки та ведення територіальної оборони у Казанківській селищній раді депутати обговорили проект рішення «Про затвердження Цільової програми територіальної оборони у Казанківській селищній раді на 2019-2020 роки». Фінансування заходів Програми передбачається здійснювати за рахунок коштів селищного бюджету у межах можливостей його дохідної частини, виходячи з конкретних завдань, а також за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством. В обговоренні цього питання взяв участь  заступник військового комісара – начальник мобілізаційного відділення майор М. Шевчук.

 Враховуючи період формування селищного та районного бюджету, члени постійної комісії  розглянули питання надання субвенції районному бюджету на 2019 рік на утримання дитячої музичної школи, будинку художньої творчості, районного музею, районного будинку культури, навчально-виробничого комбінату, центральної районної лікарні, первинно медико-санітарної допомоги Казанківського району на енергоносії. Також детально обговорили фінансування на виконання загальнорайонних програм на 2019 рік, а саме: районна програма «Молодь Казанківщини на 2018 рік» для забезпечення перевезення призовників, утримання ФСК «Колос»; «Програма забезпечення інвалідів по зору 1 та 2 групи пільгами на житлово-комунальні послуги та готівкою на придбання твердого палива» для забезпечення  інвалідів по зору 1 та 2 групи пільгами на житлово-комунальні послуги; програма «Турбота» для надання пільг по послугам зв‘язку, залізничному перевезенню та по автоперевезенням, стипендії особам, яким виповнилось 90 і більше років; цільова соціальна програма розвитку цивільного захисту Казанківського району на 2019-2020 роки для системи оповіщення; фінансова підтримка громадських організацій, в тому числі на утримання районної організації ветерані війни та праці та районної організації інвалідів та волонтерів, а також на фінансування компенсації виплат фізичним особам, які надають соціальні послуги по догляду за інвалідами та громадянами, які не здатні до самообслуговування. В обговоренні цих питань взяли участь директор дитячої музичної школи І. Жильцова, начальник відділу освіти райдержадміністрації О. Хандріга, директор та головний бухгалтер районного будинку культури Т. Швецова і В. Макарова.

Заступник селищного голови О. Шевчук повідомила учасникам засідання, що для підвищення ефективного використання енергетичних ресурсів необхідно прийняти рішення щодо приєднання до європейської ініціативи «Угода мерів». Це угода Мерів щодо клімату та енергії і передбачає   взяття на себе зобов’язання скоротити на своїй території викиди СО2 (та, за можливості, інших парникових газів) щонайменше на 30% до 2030 року за рахунок заходів з підвищення енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії, а також підвищувати стійкість до змін клімату шляхом адаптації.

В роботі комісії взяли участь Казанківський селищний голова О. Асмолов,  секретар селищної ради Л. Міненко, заступник селищного голови з питань фінансів, економічного розвитку та комунального майна О. Шевчук, а також були запрошені перший заступник голови Казанківської райдержадміністрації В. Вербовий, начальник фінансового управління райдержадміністрації Л. Ковалюк.

Після детального обговорення члени постійної комісії вирішили   рекомендувати раді розглянути на пленарному засіданні запропоновані проекти рішень.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь