A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Рідна мова дорога людині, мов саме життя

Дата: 13.11.2018 15:12
Кількість переглядів: 1836

Цікаво і змістовно пройшли заходи по відзначенню Дня української писемності і мови в Казанківському закладі дошкільної освіти «Теремок», в яких прийняли участь 176 дітей різних вікових категорій.

Педагогічний колектив разом з вихованцями старанно готувалися до цієї події: читали українські народні казки, вивчали прислів’я та приказки, розучували   народні пісні, ігри, таночки, виготовляли  леп буки.

В куточках для батьків помістили ширмочки, рекомендації, поради щодо  вивчення української мови, крилаті вислови видатних українських поетів, письменників. В кожній віковій групі були створені мовні розвивальні середовища, в яких діти повсякчас вправлялись в рідній українській мові, а саме читали казочки, вивчали перлини народної мудрості, грались.

Впродовж святкового дня діти відвідали українську світлицю, читали вірші великого Кобзаря, змагалися в конкурсі ерудитів на знання української мови. Вихованці  старших груп порадували всіх присутніх на святі українським запальним гопаком, гарними піснями, народними іграми, таночками. Королева Мови гралася з дітьми, пригощала їх солодощами та побажала  і надалі любити та вивчати українську мову, бути гідними патріотами своєї країни.

Дошкільнята усвідомили, що найбільше і найдорожче добро в кожного народу - це його мова, жива схованка людського духу, його багата скарбниця, у яку народ складає, і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід і почуття. Адже «рідна мова дорога людині, мов саме життя», - говорить народна мудрість.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь