Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Беремо участь у реалізації міжнародного проекту енергоефективності

Дата: 11.09.2018 19:57
Кількість переглядів: 824

Казанківська селищна рада була обрана у якості партнера проекту «Енергоефективність у громадах II», що впроваджується в Україні за підтримки уряду Німеччини компанією Deutsche Gesells chaftfür Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.
В рамках співпраці Проекту, 6 вересня 2018 року в Києві у готелі «Президент» відбулася міжнародна конференція «Мережа енергоефективних громад: впровадження локального енергетичного менеджменту» за участі 30 об’єднаних територіальних громад з різних областей України, обраних за результатами незалежної оцінки консультантів та представників Проекту. З Миколаївської області обрані Казанківська, Баштанська та Воскресенська об‘єднана територіальна громада. На міжнародній конференції Казанківську об’єднану територіальну громаду представляли заступник селищного голови з питань фінансів, економічного розвитку та комунального майна Олена Шевчук та спеціаліст відділу інвестицій, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Ганна Татаринцева.
Конференція, що зібрала близько 100 учасників, була присвячена початку реалізації спільного компоненту міжнародних донорів, головною метою якого є допомогти  впровадити муніципальний енергетичний менеджмент згідно з кращими світовими практиками. В ході конференції було підписано Меморандум про співпрацю.
Впровадження системи  муніципального енергетичного менеджменту дозволить значно зменшити енерговитрати у громадських будівлях і відповідне навантаження на місцеві бюджети. Завдяки цьому громади зможуть інвестувати кошти, заощаджені на енергоспоживанні, в альтернативні послуги заради добробуту всіх своїх мешканців. Окрім того, зниження споживання енергоресурсів сприятиме зменшенню викидів парникових газів, відтак кожна громада робитиме свій внесок в розвиток сучасного пост-карбонового суспільства.
Експертна підтримка громадам буде надаватися і в розробці планів дій сталого енергетичного розвитку та клімату (SECAP). Досвід, отриманий в рамках співпраці, за сприяння  Центрів розвитку місцевого самоврядування,  розповсюджуватиметься і серед інших об‘єднаних громад, кількість яких має сягнути 100.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь