A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Беремо участь у реалізації міжнародного проекту енергоефективності

Дата: 11.09.2018 19:57
Кількість переглядів: 781

Казанківська селищна рада була обрана у якості партнера проекту «Енергоефективність у громадах II», що впроваджується в Україні за підтримки уряду Німеччини компанією Deutsche Gesells chaftfür Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.
В рамках співпраці Проекту, 6 вересня 2018 року в Києві у готелі «Президент» відбулася міжнародна конференція «Мережа енергоефективних громад: впровадження локального енергетичного менеджменту» за участі 30 об’єднаних територіальних громад з різних областей України, обраних за результатами незалежної оцінки консультантів та представників Проекту. З Миколаївської області обрані Казанківська, Баштанська та Воскресенська об‘єднана територіальна громада. На міжнародній конференції Казанківську об’єднану територіальну громаду представляли заступник селищного голови з питань фінансів, економічного розвитку та комунального майна Олена Шевчук та спеціаліст відділу інвестицій, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Ганна Татаринцева.
Конференція, що зібрала близько 100 учасників, була присвячена початку реалізації спільного компоненту міжнародних донорів, головною метою якого є допомогти  впровадити муніципальний енергетичний менеджмент згідно з кращими світовими практиками. В ході конференції було підписано Меморандум про співпрацю.
Впровадження системи  муніципального енергетичного менеджменту дозволить значно зменшити енерговитрати у громадських будівлях і відповідне навантаження на місцеві бюджети. Завдяки цьому громади зможуть інвестувати кошти, заощаджені на енергоспоживанні, в альтернативні послуги заради добробуту всіх своїх мешканців. Окрім того, зниження споживання енергоресурсів сприятиме зменшенню викидів парникових газів, відтак кожна громада робитиме свій внесок в розвиток сучасного пост-карбонового суспільства.
Експертна підтримка громадам буде надаватися і в розробці планів дій сталого енергетичного розвитку та клімату (SECAP). Досвід, отриманий в рамках співпраці, за сприяння  Центрів розвитку місцевого самоврядування,  розповсюджуватиметься і серед інших об‘єднаних громад, кількість яких має сягнути 100.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь