A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Оголошення

ДО УВАГИ КОРИСТУВАЧІВ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ!

За повідомленням АТ «Миколаївобленерго», у зв’язку з проведенням планових робіт, не буде подаватися електроенергія: Казанка: вул. Коптєва, вул. Миру 28.03.2024 з 08:00 до 17:00 -Технічне обслуговування.

16:43:06 26.03.2024

Чому неможна палити сухе листя та траву, яка є альтернатива.

Українці полюбляють навесні та восени спалювати листя, суху траву та інші рослинні рештки. Такі люди переконані, що цим вони покращують родючість ґрунту. Зокрема, палії вважають це способом "прогріти" ґрунт, удобрити його попелом. Вони переконані, що через це на випалених ділянках трава начебто з'являється швидше та росте краще. Однак усе це – міфи. Насправді спалювання трави і листя тільки шкодять родючості ґрунту. Пам’ятайте, спалюючи суху траву та рослинні залишки, ви: ОТРУЮЄТЕ ПОВІТРЯ Дим від спалювання трави подразнює очі, має неприємний запах, може викликати алергії. Спалюючи траву у населеному пункті, ви спалюєте солі важких металів, що осіли на рослинах - такий дим отруйний. До того ж, у купках сухої трави і хмизу часто є сміття, зокрема і небезпечне для спалювання, наприклад, пластикові пляшки, поліетилен. На забруднених радіонуклідами територіях у повітря з вогнем і димом потрапляють радіоактивні речовини, які вітром переносяться на значні відстані. У сільській місцевості у вогні згорають залишки добрив і отрутохімікатів, утворюючи летючі токсичні органічні і неорганічні сполуки. При випалюванні трави вздовж автодоріг відбувається забруднення повітря важкими металами.

11:56:51 25.03.2024

Отруєння грибами: профілактика та перша допомога.

Гриби – це дарунок лісу, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може призвести до отруєння, а іноді й смерті. Прикро, що багато людей замислюються над цим лише після свого гіркого досвіду.

11:49:58 25.03.2024

Як підтримати дитину, якщо її рідні на війні?

Коли рідні чи близькі нам люди йдуть на фронт, це випробування і подвійний стрес для всієї родини. Та ще складніше дати собі раду з цим малечі, яка не має відповідей на безліч запитань і сприймає реальність дещо інакше.

10:15:28 25.03.2024

Зміни до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Постановою КМУ від 01.06.2023 № 549 внесено зміни до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою КМУ від 24.03.2021 № 305.

08:38:19 25.03.2024

Про перерахунок розміру житлової субсидії в межах установленого строку її призначення

Відповідно до пункту 92 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (зі змінами) перерахунок розміру житлової субсидії в межах установленого строку її призначення без звернення громадян, зокрема, здійснюється уповноваженим органом в березні на березень - квітень та / або серпні на серпень - вересень у разі зменшення або збільшення середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на понад 50 відсотків.

08:35:01 25.03.2024

Повідомлення RASFF стосовно виявлення хлорпірифос-етилу у сушених помідорах, походженням з Тунісу

Відповідно повідомлення, яке отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 13 березня 2024 року № 2024.0905-fup8 стосовно виявлення хлорпірифос-етилу у сушених помідорах, походженням з Тунісу (експортер: Ste antica agricole), що експортувались з Італії (пакувальник: La Cerignola di una volta) до України (отримувач: ТОВ «ГУД ПРОД ФУД», вул. Промислова 2, м. Кролевець, Кролевецький р-н, Сумська обл., 41300), проводиться процедура відкликання. Ця продукція є небезпечною.

08:33:56 25.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь