A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Як підтримати дитину, якщо її рідні на війні?

Дата: 25.04.2024 13:14
Кількість переглядів: 33

Коли рідні чи близькі нам люди йдуть на фронт, це випробування і подвійний стрес для всієї родини. Та ще складніше дати собі раду з цим малечі, яка не має відповідей на безліч запитань і сприймає реальність дещо інакше.

Сьогодні тисячі українських дітей чекають з фронту дідуся, брата, маму чи тата, а дехто і обох батьків. У цей період малеча особливо вразлива і як ніколи потребує підтримки.

Психологи Центру здоров’я та розвитку «Коло сім’ї» радять за можливості не розривати зв’язок дитини з близькою людиною, висловлюватися обережно, але бути щирими, а ще — не забувати про активності, які допоможуть пережити тривогу і смуток 

Публікація створена в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська.

#тияк
На зображенні може бути: текст «Як пίдтримати дитину, ЯКЩО 11 … и на ВίЙ»На зображенні може бути: текстНа зображенні може бути: текстНа зображенні може бути: текст «Стежте за тим, що дитина бачить i чуе 3 новиН, обговорюйте це 3 3 нею Дитина е право знати, що в.дбуваеться, але потрибно сл.дкувати, щоб вона не була переобтяжена нформациею. Коментуйте i пояснюйте почуте простими словами, адже дитина може зрозумити .накше чи нав.ть дофантазувати i зробити помилков. висновки. Звисно, д.тям не варто бачити в телв.3о, чи мережи чутливий контент.»На зображенні може бути: текст «Допомагайте переживати тривогу та смуток Ми не можемо запевняти дитину, що 3 р.дними точно не станеться чогось поганого, але можемо допомогти жити i3 ЦίЕЮ нев.дом.стю та не хвилюватися надмирно. Залучайте дитину до корисних активностей 3 очевидним результатом: вчίться, малюйте, полагодьте щось разом, посадить рослину, нагодуйте бездомну тварину. Це допоможе переключити увагу, знизити тривогу, подаруе позитивнй емоц.й.»На зображенні може бути: текст «Будьте чутлив. до потреб i дитини, i власних Коли один i3 член.в родини йде на фронт, .ший лишаеться caM на сам i3 ycima обов'язками, серед яких i п.клування про дитину. Пояснить дитин., що po3yMiETe ii потребу y щоденн.й пίдтримцί, та якщо вίдчуваете, що не справляетеся -просить про п.дтримку caMi. Керуйтеся наступним правилом: на певний час можна в.дмовитИСЯ в.д менш важливих обов'я3кив, в.д турботи про себе Hi.»На зображенні може бути: текст «Пам'ятайте: у час психоемоцйних навантажень yci ми, а особливо дίти, потребуемо бильше <пίдзарядки>. OkpiM наведених до цього порад, п.клуйтеся про те, щоб y дитини був ЯКиСНИЙ сон, повноцίнний рацион, физична активнисть, гра 3 улюбленцями, читання книжок, CMİX, HOBİ враження тощо»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь