A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

СВІЧКА ПАМ'ЯТІ: ШАНА ЗАГИБЛИМ ГЕРОЯМ – СМІРНОВ СЕРГІЙ ВАЛЕРІЙОВИЧ

Дата: 23.04.2024 08:20
Кількість переглядів: 29

(спільний проєкт історико-краєзнавчого музею Казанківської селищної ради та БО БФ «Джерело рідного краю»)

Два роки тому, в війні, що сколихнула Україну, ми втратили Смірнова Сергія Валерійовича, який народився 10 червня 1990 року в мальовничому селі Дмитро-Білівка Казанківського району. Тут пройшло його дитинство, тут він зростав, навчався в школі до дев'ятого класу. Згодом Сергій продовжив свою освіту в Казанківському аграрному ліцеї за спеціальністю - фермер.В Автономній республіці Крим проходив строкову військову службу в2008-2009 роках (артилерійські війська).

В квітні 2015 року був мобілізований Казанківським райвійськкоматом до Збройних Сил України для участі в Антитерористичній операції (третя хвиля мобілізації). Сержант, заряджаючий самохідної установки («саушки») Смірнов С.В. проходив службу в 1-ій танковій бригаді, яка приймала участь в бойових діях під м.Іловайськ. Під час тих боїв Сергій отримав поранення і лікувався на рідній казанківській землі - в Казанківській лікарні.

Деякий час працював у рідному селі, а потім заробляв на життя за кордоном (у Польщі). У Львові Сергій зустрів свою долю – чарівну жінку, з якою прожив чотири щасливі роки.

Коли повномасштабна війна постукала у двері, Сергій не вагався - повідомив родині, що буде захищати свою країну, адже має військовий досвід. Отже, 2 березня 2022 року він вже проходив навчання, після якого був направлений в зону бойових дій солдатом 110-ої окремої механізованої бригади.
Людина веселої вдачі, яка завжди любила компанії, він був готовий до нових викликів, але, на жаль, 16 квітня 2022 року Сергій загинув на Донеччині.Загинув при нез’ясованих обставинах. І тільки після розслідування рідним стало відомо, що їх син загинув під час бойових дій в лісосмузі від смертельного вогнепального кульового поранення в груди. Смерть настала миттєво - від одного пострілу в серце. Офіційно про його загибель родині повідомили через три місяці, вже після того, як він був похований у рідному селі.

Сьогодні, згадуючи Сергія, ми не тільки згадуємо його як героя, але й нагадуємо всім про ту високу ціну, яку платять звичайні українці за мир та свободу в нашій країні. Сергій залишився у пам'яті своїх близьких та друзів як людина, що світилася радістю та оптимізмом, завжди готова допомогти та підтримати.

Хай світла пам'ять про Сергія Смірнова і всіх, хто віддав своє життя за Україну, служить нам нагадуванням про цінність життя і важливість боротьби за мир. Вони ніколи не будуть забуті, а їхній приклад буде надихати нас берегти та цінувати кожну мить, проведену в мирі та злагоді.

Вічна слава Герою!
На зображенні може бути: 1 особа


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь