A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Майже кожна друга особа, яка переслідується за спротив у окупованому Криму, — жінка

Дата: 22.04.2024 16:50
Кількість переглядів: 31

Щодня дедалі більше громадян та громадянок України в окупованому Криму демонструють спротив окупаційному режиму та висловлюють свою підтримку Україні.

Цей спротив значно посилився після початку повномасштабного вторгнення.

Щоб придушити небажання людей миритись зі злочинами окупантів, країна-агресор ще у 2022 році ухвалила правки до кримінального та адміністративного кодексів, які передбачають відповідальність за так звану «дискредитацію збройних сил російської федерації». Представництво моніторить відповідні судові рішення в окупаційних реєстрах.

Станом на 15 квітня 2024 року зафіксовано 780 випадків надходження матеріалів, складених за відповідною статтею адміністративного кодексу рф. З них, у 680 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу, або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 24 випадках розгляд матеріалів продовжується. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів складає щонайменше 21,6 млн російських рублів.

Зокрема, 279 (тобто 41%) постанов винесено щодо жінок, решта 401 (59%) – щодо чоловіків. Отже, майже кожна друга особа, яка зазнає переслідування в окупованому Криму за солідарність з Україною, а також зазнає тиску, погроз зі сторони окупаційних силовиків, — жінка.

Нагодою для цих незаконних затримань слугують дописи та коментарі в соціальних мережах на підтримку України, поширення патріотичних українських пісень, української державної символіки, осуд військовослужбовців збройних сил рф тощо.

З випадками притягнення жінок до відповідальності за так званою статтею «дискредитація зс рф» в окупованому Криму можна ознайомитися у довідці від Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим: https://cutt.ly/Uw5wsd6g
Можливо, це малюнок: одна або кілька осіб та текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь