A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Казанківська громада – лідер у стійкому розвитку навіть під час війни!

Дата: 20.04.2024 13:43
Кількість переглядів: 51

На зображенні може бути: 8 людей та люди навчаються

Навіть у непрості воєнні часи Казанківська територіальна громада Миколаївської області активно розбудовує своє майбутнє. Попри всі виклики, громада зосереджує свої зусилля на активній розбудові та стратегічному плануванні власного розвитку. Значною мірою цьому сприяє співпраця з Центром розвитку інновацій в рамках реалізації проєкту “Посилення демократичних процесів у територіальних громадах”, за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

З метою зміцнення демократії Казанківська громада займається не лише теоретичними розмірковуваннями, але й конкретними кроками, а саме - розробкою Програми комплексного відновлення громади. Це включає в себе проєкти, які не лише відновлюють та розвивають інфраструктуру, але й створюють нові високооплачувані робочі місця та відкривають можливості для творчої самореалізації. Ключовими напрямками для підготовки проєктів були визначені наступні: ремонт доріг, водопостачання, будівництво укриттів для підвищення безпеки мешканців в умовах війни, енергозбереження, впровадження сучасних технологій цифровізації.

На зображенні може бути: 10 людей та натовп

Вже на експертному заході “Посилення демократичних процесів на місцевому рівні під час війни”, який Центр розвитку інновацій провів з представниками громад 21 березня 2024 року у місті Київ, стало зрозуміло, що поєднання сучасних інструментів розвитку з величезним потенціалом Казанківської громади здатне надати потужний результат зростання добробуту громади. Адже представники Казанківської громади винесли на обговорення не лише проблеми, але й конкретні пропозиції щодо їх вирішення через реалізацію проєктів: розвитку інфраструктури, покращення соціального забезпечення, впровадження інноваційних технологій зеленої енергетики та цифровізації, реалізацію програм військово-патріотичного виховання молоді.

Також, зустріч в рамках експертного заходу виявилася важливим кроком до створення Мережевого проєктного офісу Казанківської громади - формування спільноти фахівців, яка здійснюватиме підготовку проєктних пропозицій для включення в Програму комплексного відновлення і План відновлення та розвитку Казанківської громади з метою залучення ресурсів для їх реалізації. Ця ініціатива вже демонструє перші результати, адже вже не лише визначено пріоритетність тих чи інших проєктних ідей, а й  запрацювали проєктні команди, які мають деталізувати опис проєктів, серед яких: «Відновлення дорожньо-транспортної інфраструктури  між населеними пунктами с. Михайлівка-Новофедорівка-Троянка-Утішне», «Створення у Казанківській лікарні багатофункціонального укриття», «Будівництво укриття Казанківського закладу дошкільної освіти «Теремок», «Реконструкція центрального стадіону ФСК «Колос» у селищі Казанка»,  «Створення пансіонату для дітей у непрацюючому дитсадку у Новоданилівці», «Створення Агентства соціально-економічного розвитку громади «Енергія розвитку», «Створення ХАБу креативної економіки»,  формування Казанківського агрокластера з виробництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції та виробництва інноваційних продуктів харчування.

На зображенні може бути: 5 людей, люди навчаються, телевізор та текст

Далі планується проведення навчальних заходів та ідеатонів з максимальним залученням представників громадянського суспільства, внутрішньо переміщених осіб, підприємців та усіх небайдужих мешканців громади – для того, щоб документи стратегічного планування розвитку громади не лише проклали шлях в її успішне майбутнє, а й забезпечили необхідною енергією для зростання та розвитку.

Якщо ви маєте пропозиції щодо відновлення та розвитку інвестиційного клімату Казанківської громади, можете надати їх за посиланням: https://forms.gle/MR9j2rgMG1Z5YuqJ6

Під час експертного обговорення заступник селищного голови з питань виконавчих органів ради Казанківської селищної ради Леонід Новицький зазначив:  “Програма комплексного відновлення є критично важливим інструментом для нашої громади. Адже вона здатна допомогти відновити інфраструктуру, соціальні служби та економіку громади. Також сприяє створенню планів, які  враховують потреби громади, забезпечують стійкий розвиток та підтримують якість життя мешканців та допомагає залучити фінансування та ресурси для відновлення територій. Важливо, щоб ми як громада активно використовували цей інструмент для покращення якості життя своїх мешканців”.

__________

Довідково: Впровадження цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). ГС “Центр розвитку інновацій” реалізує проєкт «Посилення демократичних процесів у територіальних громадах» за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь