A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Свічка Пам'яті: Шана Загиблим Героям – Ломага Геннадій Михайлович

Дата: 01.04.2024 15:26
Кількість переглядів: 30

(спільний проєкт історико-краєзнавчого музею Казанківської селищної ради та БО БФ «Джерело рідного краю»)

 

    Сьогодні, 1 квітня, минає  8 років від того дня, коли перестало битися серце нашого земляка, воїна АТО Ломаги Геннадія Михайловича.  

   Народився Геннадій Михайлович 24 червня 1966 року в смт Казанка, де пройшло його босоноге дитинство, тут він ходив до колгоспного дитячого садочку (територія колгоспу імені Петровського), тут минули найкращі роки, коли хлопець гостював у бабусі та дідуся. Згодом родина переїхала до Миколаєва. Закінчив 8 класів та вступив до одного з Миколаївських ПТУ, де отримав професію кравця-закрійника. На строкову військову службу був призваний в 1984 році. Одружився, в шлюбі народилася донька. Однак подружнє життя не склалося, пара розлучилася.

    В 2015 році був мобілізований  - служив у зоні АТО. Разом зі своїми побратимами солдат, стрілець в/ч 3017 (Національна гвардія України) захищав рідну землю від сепаратистів, був сміливим, рішучим, відважним, цінував чоловічу дружбу, міг в потрібний момент підставити плече другу, допомогти йому. Основними «гарячими» точками для підрозділу стали: Дебальцеве, Мар’їнка, Маріуполь, Попасна.

    Але під час телефонних розмов з матір’ю Олександрою Василівною,  Геннадій неодноразово жалівся на проблеми з серцем.  1 квітня 2016 року Геннадій Михайлович Ломага помер під час виконання бойових завдань в зоні проведення Антитерористичної операції.

    До демобілізації  він не дожив лише два дні. В останню путь з Харківщини до Казанки його супроводжували бойові побратими. 5 квітня 2016 року казанківці попрощалися зі своїм земляком та провели його до місця вічного спочину – на центральне кладовище Казанки. До свого 50-річчя він не дожив близько двох місяців.

Світла пам’ять Герою!
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь