A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Питання правомірності здійснення державних закупівель КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» розглянуто членами робочої групи «Прозорість і підзвітність»

Дата: 22.12.2023 08:22
Кількість переглядів: 96

У четвер, 21 грудня, під головуванням першого заступника начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгія Решетілова відбулось засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність».

Розпочинаючи засідання Георгій Решетілов зазначив, що реагуючи на інформацію, розміщену у медіа, на розгляд членів робочої групи винесено питання щодо правомірності здійснення державної закупівлі медичного обладнання КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» на очікувану вартість до 21 млн грн.

У зв‘язку з цим перший заступник начальника ОВА запропонував заслухати представників цього закладу охорони здоров‘я.

Так, директор КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» Сергій Лупов проінформував, що за попередньою домовленістю з Южноукраїнською міською радою на закупівлю медичного обладнання передбачалося направити 21 млн грн. Тому тендерна процедура була оголошена на очікувану вартість у вищезазначеному розмірі. Натомість бюджетною комісією міської ради прийнято рішення щодо виділення лише 12 млн грн на закупівлю. З метою дотримання вимог чинного законодавства закупівля обладнання буде здійснена лише в межах узгодженої суми – 12 млн грн. Договори щодо тих закупок, на які відсутнє фінансування, будуть скасовані.

Заступник міського голови Южноукраїнська Микола Покрова поінформував, що сьогодні, 21 грудня, проходить сесія міської ради, на якій будуть розглянуті питання можливості виділення додаткового фінансування.

Обґрунтовуючи необхідність закупівлі нового обладнання Сергій Лупов зазначив, що КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» є єдиною лікарнею в м. Южноукраїнськ, яка забезпечує місцеве населення необхідними медичними послугами.

«Обладнання, яке наразі наявне в лікарні, є морально застарілим та потребує оновлення. Деяке не можливо використовувати через неналежний технічний стан, його строк експлуатації давно вийшов та воно не відповідає сучасним встановленим вимогам. Це своєю чергою призводить до зниження рівня якості надання медичних послуг. Тому, для надання якісних медичних послуг, було вирішено здійснити закупівлю нового обладнання. Натомість старе – списати та вивести із використання», - додав він.

Зі своєї сторони Юрій Гранатуров, зазначив, що за результатом проведеного аналізу заявленої вартості обладнання в тендерній документації цінові позиції закупівлі відповідають середньоринковим.

Заступник начальника управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області – начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами Анатолій Войченко зазначив, що в 1 кварталі наступного року заплановано аудит міського бюджету, відповідно до якого буде перевірено правомірність витрачених коштів в тому числі й медзакладом.

Також свою думку висловили представники правоохоронних органів та надали рекомендації, щодо подальшої діяльності лікарні в сфері закупівель задля уникнення помилкових суджень.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь