A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Захід присвячений до  Міжнародного дня інвалідів

Дата: 04.12.2023 16:01
Кількість переглядів: 115

У 1992 році ООН визнала 3 грудня Міжнародним днем людей з інвалідністю. Прийнята конвенція забезпечує орієнтацію на повноцінний соціальний розвиток людей з обмеженими можливостями.

Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав людей з інвалідністю і їх участі в житті суспільства.

Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. На їх долю випали нелегкі випробування, однак вони проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Ми не в змозі змінити долі людей, але можемо допомогти відчути повноту життя, і якщо допомога приходити вчасно, людина вертається в суспільство і це є успішний результат – спільна радість.

4 грудня 2023 року в Центрі культури та дозвілля Казанківської селищної ради відбувся захід «Кажімо більше ніжних слів» присвячений до  Міжнародного дня інвалідів.

З теплими словами до присутніх звернувся селищний голова Олексій Асмолов : «не будемо забувати про головне –  найбільше, чого потребують такі люди – це наша увага та розуміння. Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислюватись над непростою долею людей з вадами здоров`я і не тільки 3 грудня, а й протягом усього року не забувати про те, що поруч із нами живуть співгромадяни, які потребують нашої допомоги та уваги. У цей день хочеться побажати їм теплих стосунків із близькими, бадьорості духу та міцного здоров`я. Надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та великої сили волі, що ці можливості породжує, а всім нам побільше душевної щедрості і милосердя, які втілилися б у добрі справи».

Голова ГО «Спілка осіб з інвалідністю» Наталія Шевчук нагородила подяками за громадську активну позицію, за співпрацю, моральну підтримку інвалідів, за втілення своєю увагою та допомогою, добра, радості, тепла і любові у серцях людей  селищного голову Олексія Асмолова, начальника відділу соціального захисту населення Маріанну Трофімову, головного спеціаліста з питань бухгалтерського обліку та держакупівель служби у справах дітей Інну Кудінову, активісток громадської організації Тетяну Штукан та Ларису Красіну.

 На заході була присутня керівник БО БФ «Джерело рідного краю» Катерина Коноваленко, яка вручила подяку за постійну та своєчасну допомогу, небайдужість, плідну працю активістці ГО «Спілка осіб з інвалідністю Казанківщини» Оксані Тімошенко.

Зі словами вдячності також звернулись голова ГО ««Організація ветеранів України Казанківщини» Марія Ризук та директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Казанківської селищної ради Олена Коніщук.

В нашій громаді на постійній основі функціонує ГО «Спілка осіб з інвалідністю». Спілка створена для організації захисту та поліпшення умов існування окремих груп населення, а саме осіб з інвалідністю, у тому числі ветеранів війни з інвалідністю. Люди,які не мають інвалідність, теж можуть бути членами Спілки, всі охочі можуть долучатися та брати активну участь у ній. Також, метою є проведення культурних заходів або організації дозвілля, наприклад, поетичні, літературні гуртки, гуртки книголюбів, любителів історії, музики та живопису, рукоділля . У фойє Центру культури та дозвілля були розміщені приклади робіт учасників ГО «Спілка осіб з інвалідністю Казанківщини», які вони виконували відвідуючи гуртки.

Для зручності осіб з обмеженими фізичними можливостями створено службу з перевезення «Соціальне таксі»,що надає змогу таким особам отримувати соцпослуги без перешкод. Це і оформлення різних видів державних соц. допомоги, і соціально-медичні послуги, і представництво інтересів громадян пільгових категорій в різноманітних установах, організаціях,підприєсмтвах. «Соціальне таксі»створене для забезпечення перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно - рухового апарату, порушення зору, інтелектуальні та психічні порушення та інших маломобільних груп населення.

Захищаючи гідність інвалідів ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. Тож хочеться побажати їм витримки, здоров’я, оптимізму, можливості втілити в реальності їхні плани та задуми.

Протягом тижня планується до дня відзначення людей з інвалідністю видача продуктових наборів, про що буде повідомлено додатково.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь