A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 04.12.2023 08:28
Кількість переглядів: 59

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Акція «16 днів проти насильства» – це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

1 грудня в Казанківському ПАЛ відбулася просвітницько-профілактична робота щодо запобігання будь - яких проявів насильства ,яку провели начальник Служби у справах дітей Казанківської селищної ради Валентина Риженко,старший дільничний офіцер поліції СПД №1 ВП №1 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області лейтенант поліції Наталія Ормоцадзе та фахівець із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Аліна Ільницька. Фахівці донесли здобувачам освіти, що домашнє насильство може бути як фізичним, так і психологічним, економічним та сексуальним. Впоратися самотужки з насиллям одному важко, адже у більшості випадків страждають жінки і діти.

Пам’ятайте, що відповідно до норм Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» у разі вчинення будь-якого виду домашнього насильства особа може звернутись із заявою до одного з таких органів - органів поліції, виконавчих комітетів сільських і селищних рад, органів опіки та піклування, навчальних закладів (якщо постраждалі — діти), установ охорони здоров’я.

У насильства багато масок. Але будьмо чесними самі з собою! Обмеження свободи вибору не є проявом турботи, психологічний тиск – формою виховання чи прагненням загартувати характер, а побиття – доказом любові.

Не сприймайте домашнє насильство як норму, не замовчуйте, не відвертайтеся від тих, кому потрібна допомога.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь