A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Казанківської селищної ради

Дата: 01.11.2023 10:35
Кількість переглядів: 79

31 жовтня 2023 року відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Казанківської селищної ради.

Засідання провів перший заступник голови комісії, заступник селищного голови Леонід Новицький. В роботі комісії взяли участь керівники комунальних підприємств, установ та організацій, керівники структурних підрозділів.На порядку денному було розглянуто 7 питань.

Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Юрій Кондратюк доповів про заходи із забезпечення інженерного захисту критичних елементів об’єктів водопровідного господарства та реагування на випадок надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пошкодженням централізованих систем водопостачання на території Казанківської селищної громади, також говорили про стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства, інших об’єктів критичної інфраструктури до опалювального сезону 2023-2024 року, керівники структурних підрозділів та директори медзакладів відзвітували про стан підготовки до опалювального сезону. Головний лікар Михайло Безкоровайний зазначив, що у місцевій лікарні система опалення лікувального корпусу потребує капітального ремонту.

Також було розглянуто дуже важливе питання для населення, а саме про стан забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я людини питною водою на території Казанківської селищної громади, було зазначено, що планом заходів щодо покращення стану забезпечення питного водопостачання населення та показників якості та безпеки питної води на території Казанківської селищної громади передбачено низку заходів. В тому числі проведено ремонт водогону від с. Новофедорівка до с.Троянка. За неодноразовими вказівками працівників Держпродспоживслужби більш менш налагоджений виробничий контроль якості питної води відповідно до вимог ДСанПіНу 2.2.4-171-10. Для забезпечення населення Казанківської селищної територіальної громади питною водою гарантованої якості на території громади функціонують 3 бювети води, що пройшла додаткове очищення : смт Казанка вул. Миру,176; смт Казанка вул. Українська,76;с. Миколаївка вул. Гагаріна,236. Крім того, бутильована вода реалізується в спеціалізованому магазині «Геліос», а додатково очищена у пункті розливу в магазині «Сінай» в смт Казанка. Дана мережа реалізації населенню питної води гарантованої якості цілком забезпечує потреби населення громади.

Про стан готовності сил та засобів цивільного захисту селищної ради до дій в складних погодних умовах осінньо-зимового періоду 2023/2024 р. та про недопущення загибелі людей на водних об’єктах у зимовий період доповів завідувач сектору з питань цивільного захисту, мобілізаційної роботи з правоохоронними органами Андрій Соколов. Він зазначив, що проблемним для громади залишається питання забезпечення необхідною кількістю дорожньої та спеціальної інженерної техніки комунальної власності, обладнанням, інвентарем. Для боротьби з зимовою слизькістю заготовлено протиожеледну суміш та відсів. Дев’ять старостинських округів визначилися з тракторами різних марок з лопатами – відвалами та причепами для боротьби взимку з негодою. Рекомендовано начальнику 17 ДПРЧ вирішити питання щодо обладнання пересувного пункту обігріву.

Далі було розглянуто питання про виділення для 3 Державно пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України в Миколаївській області паливно – мастильних матеріалів, оскільки це є дуже важливим для запобігання та ліквідації можливих надзвичайних ситуацій, техногенного та природного характеру, ліквідації пожеж та проведення рейдів на території Казанківської громади в умовах осінньо - зимового періоду 2023/2024 років.

З усіх розглянутих питань комісія ухвалила відповідні рішення.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь