A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулося засідання Ради України-НАТО на рівні послів щодо реалізації рішень Саміту НАТО у Вільнюсі

Дата: 05.10.2023 13:03
Кількість переглядів: 60

На засіданні Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина представила послам держав-членів НАТО пріоритетні напрями адаптованої Річної національної програми (аРНП) на 2024 рік.

«Сьогодні презентували основу адаптованої РНП на 2024 рік з фокусом на забезпеченні прозорості та нашої взаємосумісності. Це перелік реформ для посилення оборонних спроможностей України, впровадження стандартів і найкращих практик НАТО у секторі оборони і безпеки із врахуванням умов повномасштабного вторгнення», - заявила Ольга Стефанішина.

Віцепрем‘єрка зазначила, що завдяки активній спільній роботі Україна та НАТО випереджають графік у виконанні рішень Саміту у Вільнюсі. Очікується, що у наступні тижні союзники нададуть свої рекомендації до аРНП .

«Плануємо завершити розробку програми до кінця року, щоб вже почати імплементувати заходи, які наближають нас до членства», - уточнила Ольга Стефанішина.

Також в межах засідання Віце-прем'єр-міністр представила пріоритетні проєкти в межах Комплексного пакету допомоги (КПД) НАТО для України.

Зі свого боку заступник Генерального секретаря НАТО Мірче Джоане під час засідання зазначив, що держави-члени Альянсу продовжують надавати підтримку Україні, зокрема в межах КПД, а також в контексті забезпечення повної оперативної сумісності українських Збройних сил з силами Альянсу. Це означає, що Україна зараз ближче до НАТО, ніж будь-коли раніше, наголосив заступник Генерального секретаря.

Детальніше: https://cutt.ly/Mwng5qPd

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь