A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

РЕЄСТРАЦІЯ РРО/ПРРО В 2023 РОЦІ

Дата: 05.10.2023 08:46
Кількість переглядів: 72

     Фахівцями  Казанківської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проводяться співбесіди,  тематичні зустрічі з платниками  щодо надання роз`яснень порядку реєстрації РРО/ПРРО, змін до Податкового кодексу відповідно до Закону України від 30.06.2023 № 3219-IX. 

      Згідно даного Закону відновлено обов’язкову  сплату  єдиного податку  для платників І та ІІ груп спрощенної системи, скасовано ЄП за ставкою 2%, автоматичне переведено СГ, що користувалися особливостями оподаткування на попередні системи та механізми обрання іншої системи або іншої ставки ЄП, про відновлення з 01 жовтня штрафних санкцій за порушення вимог  законодавства про застосування касових апаратів.  Також доведено алгоритм дій порядку реєстрації РРО/ПРРО тощо.

      Хто з ФОПІВ може працювати без РРО у 2023 році?

      Без касового апарату та розрахункових книжок (РК) можуть вести бізнес платники єдиного податку — ФОПи, які продають товар/реалізують послугу та не застосовують РРО/програмний РРО відповідно до Податкового кодексу України; ПК (п. 6 ст. 9 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР; далі — Закон про РРО).

        З 01.01.2022 РРО/програмні РРО не застосовують платники єдиного податку першої групи (п. 296.10 ПК). Також РРО/ПРРО не застосовують у разі оплати покупцем коштів виключно на поточний рахунок ФОПа, крім карткового, оскільки така операція не є розрахунковою. Тобто, продавець надає покупцю повні банківські реквізити для здійснення оплати — поточний рахунок у форматі IBAN. При розрахунках в інший спосіб — готівкою, платіжною карткою тощо, застосування РРО/ПРРО є обов’язковим (лист Комітету ВРУ від 30.12.2021 № 04-32/10-2021/409504). 

         Крім того, для платників єдиного податку 2-4 груп діють виключення, передбачені статтею 10 Закону про РРО. На виконання вказаної статті Уряд прийняв постанову від 23.08.2000 № 1336 (далі — постанова № 1336), якою передбачили умови та порядок ведення діяльності без застосування РРО за умови використання ними розрахункових книжок та КОРО.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь