Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Хтось продовжує збирати врожай, а хтось продовжує палити…

Дата: 21.07.2023 11:24
Кількість переглядів: 282

Відбулось позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке провів заступник селищного голови Леонід Новицький. В роботі комісії взяли участь керівники комунальних підприємств, установ та організацій, керівники структурних підрозділів. На порядку денному розглядалось лише одне питання: про забезпечення протипожежного захисту нового врожаю 2023 року.

Щороку, коли йде гаряча жнивна пора, окремі аграрії починають спалювати пожнивні рештки – стерню, що категорично заборонено і карається законом. Тим більше це ні в якому разі не можна роботи в умовах воєнного стану.

Начальник 17 ДПРЧ 3 ДПРЗ Ігор Долина доповів про ситуацію щодо пожежної безпеки на території громади у період збирання врожаю. Він вкрай стурбований станом прав щодо наслідків пожеж. Під час жнивної кампанії 2023 року на території громади виникло 5 пожеж на хлібних масивах та 6 пожеж післяжнивних залишків. Пожежами знищено понад 34 га хліба на корені. А це необережне поводження з вогнем під час спекотної погоди, випалювання стерні, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, зокрема відсутність іскрогасників на глушниках автомобілів і тракторів. Також Ігор Долина наголосив, що за організацію протипожежного захисту, сільськогосподарських об’єктів, своєчасне їх оснащення вогнегасниками, іншими первинними засобами пожежогасіння, підготовку персоналу з питань пожежної безпеки відповідають керівники підприємств або орендарі відповідно до договору оренди.

На практиці дуже важко впіймати людину «за руку» та притягнути її до відповідальності, але все ж таки можливо. На сьогоднішній день вже оштрафовано 3 особи за підпали і така робота проводиться і надалі. Тож виходить, що хтось продовжує збирати врожай, а хтось продовжує палити…

Також на комісії вирішили звернутись до народного депутата України по нашому округу Ігоря Негулевського щодо змін у законодавстві з тим, щоб підвищити суму штрафів щодо тих, хто порушує правила протипожежної безпеки, зокрема палять стерню, суху траву, сміття і інше.

Далі було заслухано завідуючого сектором з питань цивільного захисту, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Андрія Соколова щодо забезпечення пожежної безпеки під час жнив та наголосив на тому, що за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь