Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Дата в історії нашої громади

Дата: 07.03.2023 15:20
Кількість переглядів: 377

7 березня 1923 року, тобто 100 років тому, на карті України з’явилася нова адміністративна одиниця - Казанківський район. Спочатку у складі Криворізького округу Херсонської губернії (1923-1930), надалі Дніпропетровської області (1935-1937) та Миколаївської області (1937-2020). Двічі район ліквідовували шляхом приєднання до Долинського району Дніпропетровської області (1930- 1935), Новобузького району Миколаївської області (1963-1965). В 1959 році в ході чергової реформи до його території відійшла значна частина Володимирівського району Миколаївської області. В новітній історії України, а саме 19 липня 2020 року внаслідок масштабної адміністративно-територіальної реформи район було ліквідовано. На його основі створені дві громади – Казанківська та Володимирівська у складі Баштанського району Миколаївської області.

Разом з усім українським народом жителі району пережили всі етапні історичні події власної держави: від голодоморів, розкуркулення, політичних репресій в умовах тоталітарного режиму до національного відродження в часи незалежної й самостійної суверенної української держави; від лихоліття Другої світової війни до боротьби за свою незалежність та суверенітет в ході проведення АТО та ООС на сході України. Час був драматичний і водночас героїчний.

Зараз це вже – історія, що продовжується в нових реаліях та викликах сьогодення, які прийняла сучасна Казанківська громада, правонаступниця району, роблячи все можливе для скорішої перемоги над російськими окупантами та поверненням до мирного життя на нашій рідній землі.

За матеріалами історико-краєзнавчого музею

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь