A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

У Вашингтоні вийде книга-білінгва відомого українського поета Дмитра Кременя, який свого часу жив і працював у нашому селищі Казанка

Дата: 06.02.2023 08:41
Кількість переглядів: 248

Книга-білінгва "Скрипка з того берега", над якою поет Дмитро Кремінь та його син Тарас працювали з 2016 року, буде видана у 2023-му. До неї увійшли 67 віршів, написані у різні періоди. Варто пояснити, що білінгви – це книги, в яких текст надрукований на двох мовах, зазвичай на одній сторінці український, а на іншій – англійська.

В основу книги покладена поетична збірка Дмитра Кременя "Скрипка з того берега", яка видана у видавництві "Іліон" у 2016 році. Тоді ж батько та син почали працювати над перекладом книги. Тарас Кремінь виступив упорядником та редактором проєкту.

"Ми планували її видати до 65-річчя батька у 2018 році за кордоном. Ми розглядали можливість, чи це будуть Сполучені Штати, чи десь у Європі. Були у нас переговори з видавцем, але потім передчасна смерть батька трохи відсунула це питання", — розповідає Тарас Кремінь.

Поновив роботу над книгою Тарас Кремінь на початку повномасштабного вторгнення. Тоді, за словами чоловіка, стало ще більш важливим питання актуалізації української літератури за кордоном. Надрукує книгу видавництво "Lost Horse Press". У "Скрипці з того берега" представлена пейзажна, любовна та філософська лірика.

"Що унікального в цій книзі — тут зібрані одні з найцікавіших та найкращих віршів Дмитра Кременя. Серед тих, що відомі широкому загалу — це "Загублений манускрипт", з якого починається батькова книга "Пектораль", за яку він був удостоєний Шевченківської премії. Тут є вірші, присвячені нашому рідному краю, "Кінбурн і Гілея. Еллада й Едем" або такий вірш, як "Скіфський коник іржав у вікні", — розповідає син поета.

Книга-білінгва "Скрипка з того берега" буде видана до 70-ї річниця від дня народження миколаївського поета протягом березня-квітня 2023 року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь