A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

"Танець блукаючого вогню"

Дата: 25.08.2022 15:40
Кількість переглядів: 895

З нагоди Дня Незалежності України на малій сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру відбулась прем’єра п’єси «Танець блукаючого вогню» за ранніми творами відомого українського поета Дмитра Кременя.

Варто зазначити, що випускник філфаку Ужгородського державного університету Дмитро Кремінь з 1975 року працював вчителем української літератури Казанківської ЗОШ №2, кореспондентом нашої місцевої районної газети. Практично тут, на степовій Казанківщині, він розпочав свій творчий шлях, видавши першу збірку поезій «Травнева арка». У 2021 році за ініціативи Казанківського селищного голови Олексія Асмолова депутати селищної ради своїм рішенням присвоїли Казанківській середній школі №2, (нині - гімназії №2), ім’я лауреата Державної премії ім. Т.Г. Шевченка, всесвітньо відомого поета Дмитра Дмитровича Кременя.

Повертаючись до театральної постановки Ужгородського театру «Танець блукаючого вогню», то в її основу були покладені ранні твори поета, а також заборонена в радянські часи поема «Меморандум Герштейна». Серед глядачів, яких ледве вмістив зал театру, був і син поета, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, який народився в смт Казанка.

Казанківці знають творчість Дмитра Кременя, зберігають і шанують пам’ять про видатного українського поета, який свого часу жив і працював у Казанці.

Возможно, это изображение 3 человека и в помещении

Возможно, это изображение 17 человек, люди стоят и в помещении


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь